Брадавици? Как да ги лекуваме трайно?

Самолечението само влошава проблема
8 мар 2018 10:23,
1
Брадавици? Как да ги лекуваме трайно?
Източник: Reuters

Брадавиците представляват доброкачествено разрастване на епитела на кожата, като в някоя случаи може да се засегнат и лигавиците (ано-генитални брадавици - папиломи). Проблемът с брадавиците е не само козметичен, защото при етиологичен причинител човешки папилома вирус – HPV, те могат да бъдат заразни за околните. 

Брадавиците са широко разпространени като дерматологичен проблем. По отношение на клиничната картина те най-често са неболезнени, рядко може да има усещане за парене или сърбеж. Надигнати от повърхността на кожата, брадавиците могат да бъдат с грапава, гладка повърхност, окръглени или под формата на "цветно зеле".

Кондиломите са една от най-честите полово-предавани заболявания. Жените се засягат по-често от мъжете и обикновено появата на брадавиците е налице няколко месеца след заразяването.

Брадавиците, или наричани още с медицинския термин веруки, се делят на няколко основни вида – плоски, обикновени, островърхи и други. Няколко са основните притеснителни признака, които насочват за необходимостта от консултация със специалист. Това са появата на болка, кървене, инфектиране на веруката и промените в цвета.

Назначаването на самолечение често се оказва неправилен подход. Особено в случаите на опити са горене, изрязване или изстискване съдържимото на кожните образувания. Вероятността брадавиците да се разпространят по други участъци на кожата е висока.

Кое е успешното лечение при различните типове брадавици - вижте на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
патил преди 6 години
Котешки нокът! Или котешка стъпка! Нещо такова беше!