Статистика определи: София – най-лош град за живеене в Европа

Каква е причината и защо сме на опашката... по Bulgaria ON AIR
27 мар 2018 19:17, Анисия Иванова
250

На дъното... София заема 119 място в класация за най-добрите градове за живеене в света и на последно но място в Европа.

Каква е причината и защо отново сме на опашката?

В студиото на "ОколоСветско" по Bulgaria ON AIR гостуват Гергин Борисов от "Спаси София" и художникът Чавдар Гюзелев.

"За съжаление стана ясно, че София не е мръднала вече 10 години", коментира Гергин Борисов.

Може ли столицата да стане град за хората и защо сами унищожаваме средата си?

"Нямаме усещането, че тези градове са наш дом. Домът не свършва с прага на вратата ни", настояха гостите.

Липса на ясли, добра инфраструктура, презастрояване и мръсен въздух – ще стане ли София някога зелен град и защо вечно чакаме някой да ни оправи?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Изгонете селяните, цигганите, бежанците и друго подобна иззмет"Характерно за шопа е все другите да са мувиновни. И простотията им идва отвътре. Как може да приравниш селяните с останалите групи?
55
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Кореняците" софиянци отпреди 1990 всъщност са "интелектуалците"-галеници на БКП, висшата партийна номенклатура, ченгета и доносници, ватмани и работници в Кремиковци. Разрастването след това стана благодарение на изсмукването на работна ръка от цяла България.
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като ти вземат всичките данъци да хранят електората, а не да подобрят средата на живот на тези които ги плающат тези данъци, стигаме до там, че които може да допълзи до аерогарата го прави .... на система от субсидии, вечно болен на легло, голяма гордост...
53
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Събрали се наколко села, станали столица. Почнали да свинят наред и обвинили другите села
52
20
 
10
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 6 години
Изгонете селяните, ......, бежанците и друго подобна иззмет и намерете начин да върнете емигриралите интелектуалци - тогава ще видите София ;)
51
8
 
18
 
! Отговори
българина преди 6 години
спешна смяна на столицата, до кога всички блага ще са в един град? така правят африканските страни! дали в швейцария, германия, австрия, италия, норвегия и много други всички пари държавата концентрира в един град столица, франфурт, мюнхен, кьолн, грац, цюрих, карлсруе, и стотици други градове в европа са супер за живеене уредени и богати а столиците са 27! проблема е защото всички данъци са концентрирани в софия! 50 процента трябва да остават в местните общини, софия ограбва България!
50
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че който ставаше за нещо се изнесе. Останаха мутрите, държанките им напомпани със силикон, арогантни новограждани и псевдо-мутрите с анцузите, които така и не разбраха че е 2018, а не 1990. Има малко вечно бързащи работещи, на които погледът и перспективата им е Терминал 2. Какво да и харесаш на София? То не си живееш сам там , а сред "съграждани" , в които ни в мисленето , ни в поведението има нещо гражданско....
49
12
 
33
 
! Отговори
?елтик Фро?т 4евъ преди 6 години
Идват в София и стават безсмъртни. Правят се на мутри, джигити и пласьори. Всичкото *** и престъпник в Дофия е новодошъл провинциалист - факт от дводките. Парлсмента пълен със *** на 98%. Президентство на 88%. Градски транспорт 70%. Коли по улиците с чужди номера на 50%. Мекащи в детската 99%. София е един огромен Студентски град. Дойдоха, останаха и си зарязаха дом и ридно място на ромите. После Бойко им виновен. ОТВРАТ и ПОГНУСА
48
4
 
33
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
До 39Във Велико Търново и трябва да подчертая, че не съм от тук родом, преди 10тина години се преместих, жена ми е от Търново. Има всичко, от което имам нужда, работя си по специалността, жена ми също, живея в жилище което мога сам да изплащам, а наблизо около жилището ми има огромен парк, денонощна аптека, магазини, детска ясла, детска градина, начално, средно и висше училище, спешна помощ. Е какво повече да искам?! Детето ми расте в прекрасна среда, без мръсотия, шум, и чалга...
47
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние хората сме жилави, оцеляхме след като ни сполетя демократичния преход. София за съжаление не успя да понесе прехода и се разпада.
46
9
 
25
 
! Отговори
РОМ преди 6 години
Бедата на този народ е МЪРЗЕЛА.Това е истината. Мързи ги да гледат.Българина се вдига когато остане без ток или храна, тоест когато ножа опре до кокала.Търпят защото са "големи мъжаги".
45
9
 
37
 
! Отговори
Max преди 6 години
Аз живея в Ротердам и по официална статистика 60% от населението са емигранти.Градът е невероятно чист, красив и поддържан.Но всичко е до "материала" както каза един ваш политик, че му забравих името :)
44
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"София щеше да е много хубав град ако ги нямаше стотиците хилияди *** станали "софиянци""Може, но нямаше да е столица, а още село
43
6
 
13
 
! Отговори
РОМ преди 6 години
До БобчоНяма оправдания, но съм сигурен, че сега ше налетят "кореняците" да обясняват как "селяните" и провинциалните хора били виновни за състоянието на града.Истината е, че тези хора няма никога да признаят вината си за това положение. Тяхното безразличие и мърлявост е каузата на ситуацията в София.Никой от тях не се интересува за това как кмета харчи обществените средства. Единствено могат да повтарят, че Фандъкова била корумпирана, но да излезат и да искат сметка очи в очи никога.
42
2
 
32
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Да, това е абсолютно вярно. София от красива и зелена столица се превърна във вонящ кoптор. Не хората, а управата на града я докараха до там.. Цялата държава й еbаха пуtkata майчина тия некадърни крадливи ***!
41
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И става все по-лош. Където има ново строителство никой не мисли за инфраструктура. Няма озеленяване, сградите се строят една до друга, а улиците се оставят толкова тесни, че едва се разминават два автомобила, тротоарите се правят по типичната българска технология - нахвърляне на плочки върху калта, където предварително е посипан малко пясък и след няколко месеца вече няма следа от тротоар. И търсят къде е корупцията - само да се разходят между сградите и да се огледат, корупцията се вижда.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бегайте на село
39
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой открие нещо, по което сме най-добре в Европа ще го черпя бутилка Джони Уокър дабъл блек.
38
6
 
35
 
! Отговори
РОМ преди 6 години
До Анонимен 34Няма нужда да обикаляш "столици". Можеш да посетиш всеки един град извън България и ще забележиш, че по пропаднал, разрушен и осакатен град от София няма да намериш. Преди 10 години можеше поне да сравниш София с някой провинциален град от Кавказ, но сега и там дръпнаха напред. Погледни в Youtube Ереван примерно, столица на Армения, погледни Азербайджан (Баку)...други светове.България 30 години след падането на комунизма остава една бедна, мизерна и окрадена държавица.
37
1
 
4
 
! Отговори
До Бобчо преди 6 години
В кой град живееш?