Статистика определи: София – най-лош град за живеене в Европа

Каква е причината и защо сме на опашката... по Bulgaria ON AIR
27 мар 2018 19:17, Анисия Иванова
250

На дъното... София заема 119 място в класация за най-добрите градове за живеене в света и на последно но място в Европа.

Каква е причината и защо отново сме на опашката?

В студиото на "ОколоСветско" по Bulgaria ON AIR гостуват Гергин Борисов от "Спаси София" и художникът Чавдар Гюзелев.

"За съжаление стана ясно, че София не е мръднала вече 10 години", коментира Гергин Борисов.

Може ли столицата да стане град за хората и защо сами унищожаваме средата си?

"Нямаме усещането, че тези градове са наш дом. Домът не свършва с прага на вратата ни", настояха гостите.

Липса на ясли, добра инфраструктура, презастрояване и мръсен въздух – ще стане ли София някога зелен град и защо вечно чакаме някой да ни оправи?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
29
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
Кой СТЕ вие на опашката, че не разбрах?! Аз живея в друг Български град(не София) и мога да ви уверя, че самата мисъл да живея в София ми е неприятна. А ВИЕ, които живеете в София, смятам че е ваша грижа да промените мястото на което живеете, при все че използвате целия ресурс на държавата за да си подобрявате живота, метро, северни/южни тангенти, булеварди, НДК, министерства, всичко накуп...и ко, пак не бива? Що така?
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджука е виновен
34
2
 
25
 
! Отговори
ами , сега преди 6 години
А , фандъка е най-добрият и обичан кмет за ***..,,те българи.
33
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обиколил съм много Европейски столици нямат нищо общо с нашата измислена столица.София е единствената без собствена визия, хората или селяните както някой се изразяват не са проблем.И в Прага, Мадрид, Виена, Берлин и други да не изброявам има и селяни и чужденци но това не пречи тези градове да са чисти, с хубави пътища, собствена атмосфера и визия за града.Живея от 18 год. в чужбина не бях ходил в София от доста време и когато отидох, първото нещо което видях беше кон с каруца ееееееее.
32
4
 
12
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
София ще се оправи ,когато приемете ,че личната собственост е неприкосновенна!!Интересно защо българите не искат това!!! Все пак не всички са крадци! ЕЕЕ ще има някои убите ,че са ходили по чужди жени ! Ама чак толкова да ходят по чуждо! Ами сега има хотели ,коли и поляни!!
31
4
 
25
 
! Отговори
Алю преди 6 години
С такива управници и такъв народ, София никога няма да заприлича на Берлин/Виена/Лондон или нещо подобно
30
14
 
13
 
! Отговори
Жо преди 6 години
НЕ РАЗБРАХ каква е и от кой е тази СтатистикаНЕ РАЗБРАХ и това сравняване на столиците в света или на градовете в света. Не разбрах, колко са градовете, участвали в това проучване- 119 или 1 000, или 100 000? Ако са сравнявали само 119 града в света, как са ги подбрали? И защо си мислите, че в цяла Европа няма по-лоши градове от София?За мен, това е тенденциозно проучване. И точно ДЖУЖИ ли е компетентния човек, който да ни обяснява кой е най лошия град.
29
5
 
13
 
! Отговори
куха лейка преди 6 години
Бре, шопи и провинцияли ко па се дръгнете, не разбрахте, че целта е ПАК да ви се натърти мръсния въздух и то по коя телевизия само.... иде време за данък дърва, въглища,въздух или каквото и да било, нема значение, важното е данъци да има. ГЕРП трябва да тъпче бузи от всичко! А мръсотията, АХ не са виновни хилядите строители, фирми на ГЕРП, просто трябва да ви се вдигнат данъчните оценки на имотите. "Сега в София, а после и в други градове"!
28
5
 
3
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Нещо ннелогично в това!!??!?!Всичкото си е така ,както трябва да е!София даже е много по напред с провинцията в тези класации!Илошото е не ,че провинцията ще стане като София .ами обратното,!И пак логиката е причината!
27
2
 
41
 
! Отговори
атЯрьклв4 преди 6 години
Освен едно псевдо метро не виждам нищо европейско в тази София, зимно време в този град човек трябва да да обува с гумен гащеризон, няма такава кал и мръсотия просто, невъзможно е да минеш 100метра без да заприличаш на прасе.
26
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обективно погледнато, цялата държава е неподдържан и олющен ***, като се изключат живописните исторически селца по планините и определени части от някои градове като центъра на Русе например. София е просто уголемен вариант на мизерията, която съществува и в 90% от останалите населени места.
25
2
 
28
 
! Отговори
Модерното преди 6 години
Е какъв град да е? В 70 годишен квартал като Модерно предградие няма канализация, водопровода аварира по 2-3 пъти седмично, а цената се вдигна от 01.01.18 за пореден път? Улиците са в критично състояние, а данъците за автомобилите ни се увеличават? Нямаме тротоари, краде се от дворовете ни, дишаме мръсен въздух, а данъците ни се вдигат? Журналисти елате да покажете на евро депутатите в каква среда сме принудени да живеем, а не тичайте след политиците????
24
28
 
10
 
! Отговори
ined преди 6 години
София щеше да е много хубав град ако ги нямаше стотиците хилияди *** станали "софиянци"
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така. За има-няма 80-100 години ще се ремонтират всички софийски тротоари .... А около 2118-та шопетата ще стъпват по старинните 100 годишни тротоари на Витошка :D
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне да сме първи в нещо...егати и късмета....
21
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София стана ***. Лошото е, че непоправимо. Докато не се застрои, че карфица да няма къде да падне няма да мирясат нито политици, нито строители, нито купувачи. Онзи ден минах по симеоновско шосе където бяха градини. Еми само строежи с отстояние по 1 метър един от друг. В Симеоново вече няма двор с къща зад оградката, а оградка с две къщи вътре. Това не място за живот, а за преспиване. За инфраструктура, градини, транспорт, условия какво да говорим. Жилища и молове е София в момента:(
20
2
 
42
 
! Отговори
Не може само да се к преди 6 години
Краде се на поразия. Идете и вижте Дондуков най-новото безобразие. Даже тротоарите са на вълнички. Т.е. взимат се неопитни фирми, но готови на рушвет, те не свършват работата или я правят некачествено, после се наливат още пари в ремонти. Няма политика за пренаселването - инвистиции в провинцията, за да не идват тук. И така нататък. Нямаме качествени хора. Качествените ги изгонихме.
19
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16 В другите европеиски градове,не само от държавите си приемат хора,но и от чужбина,включително и българи,но това не им пречи градовете да са много пред София в класацията !
18
16
 
29
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Като не ти харесваме селяните софиянче отивай сега ти на село софиянци не сте привилегировани и ще превърнем столицата във ад както вие певърнахте провинцията във Сирия приемайте сега бежанци от прованса хак да ви е либерастави дъртофелници.
17
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С труда и ума си провинциалистите направиха столичани местните андрешковци със съдраните ***.