7 суперхрани за повече здраве

Ленено семе - съдържа така важните омега-3 мастни киселини
31 авг 2018 11:23, Михаела Лазарова
1
7 суперхрани за повече здраве
Снимка: pixabay

Последните няколко години у нас доста се заговори за суперхраните и за ползата от всекидневния им прием. Но какво всъщност означава понятието суперхрана?

Суперхраните помагат не само в набавянето на необходимите за организма витамини и минерали, но и в борбата с излишните килограми. Всъщност този тип храни подобряват цялостното ни здравословно състояние, помощно средство са при превенцията на някои хронични заболявания и се грижат за красивия външен вид.

Вижте кои 7 суперхрани е препоръчително да присъстват в хранителния ви режим.

Ленено семе

Лененото семе съдържа така важните за сърцето омега-3 мастни киселини, които подобряват мозъчната функция и предпазват от заболявания като диабет и дори рак.

Тези семена са и с високо съдържание на тиамин (витамин В1), магнезий, фосфор и манган, както и така нужните на организма фибри и протеини. Може да консумирате семената под формата на гранола, хумус или като добавка в овесената каша.

Кокосово масло

Кокосовото масло е съставено от средноверижни мастни киселини (триглицериди), които осигуряват бърза енергия, без да натоварват излишно черния дроб и жлъчката. Иначе казано, кокосовото масло помага при свалянето на излишните килограми и предотвратява костната загуба. Освен това, кокосовото масло прави косата и ноктите по-здрави, а кожата гладка и сияйна.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно па кокосовото масло става само за мазане на лакти примерно, не и за ядене.