Никога не крийте тези симптоми от доктора си!

Могат да подсказват и опасни състояния
24 юли 2019 17:37, Илияна Николова
4
Никога не крийте тези симптоми от доктора си!
Снимка: istock

Толкова много ангажименти, а толкова малко свободно време. Работата, децата, семейството, няма как да ги пренебрегнете в ежедневието си. Затова и често пренебрегвате здравето си. Съвременният човек е все повече фокусиран върху ангажиментите си и все по-малко върху здравето си. Затова и често сме склонни да пренебрегваме наглед безобидни симптоми, които обаче могат да са сигнал за сериозен здравословен проблем.

Ако изпитвате някои от следните особени усещания, не ги крийте от лекаря си, а веднага потърсете неговото мнение. Той ще ви направи необходимите изследвания, за да се установи има ли повод за притеснение.
 
Силно главоболие
 
Главоболието е доста често срещано при много хора, затова и повечето от нас го неглижират. То може да е показател за сериозни проблеми и състояния, но може и да възникне заради стрес, напрежение и недоспиване. Въпреки това, ако се появи силно главоболие, което не минава така лесно с едно обезболяващо хапче, потърсете лекарско мнение. Възможно е да е сигнал за кръвоизлив, стеснен кръвоносен съд или наближаващ инсулт. Болките в главата не трябва да се подценяват.
 
Внезапна загуба на слух
 
Ако изпитвате внезапно появили се нарушения в слуха, загуба на слух или заглъхване, които не изчезват в рамките на минути, това в най-лошия случай може да е тумор в мозъка, който да притиска слуховия нерв. Също така това е един от симптомите на множествена склероза или на наближаващ удар.
 
Подуване в стомаха и червата, придружени с болка
 
Подуване, газове и болка в коремната област са чести симптоми, подобно на главоболието. Затова и често не им се обръща внимание. Ако обаче те продължават дълго и не се влияят от това с какво се храните, а продължават да се появяват, това може да е симптом на язва, апендисит, гастрит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: докторздравесимптоми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
те пък лекарите преди 4 години
като ще се впечатлят, като ще се трогнат и разбързат из безбройните ненужни и безполезни ЦЕНТРОВЕ, че някакъв досадник им виси пред кабинета вече 5-6 часа... А пък здравната система като ще се загрижи за тях, за лекарства, изследвания, как иначе, та хората са капиталът на така демократичното ни общество. Е, капитал са, особено по магистралите, които днес се правят, утре се ремонтират. Ремонтът - най-ефективна форма на благовидна кражба.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошото е ,че много от хората жиееят на бързи обороти толкова вглабени в ежедневието,че когато наистина и се случва нещо сериозно със здравето им прсто не си дават сметка или нямат възможноста да спрат и се огледат.
1
1
 
3
 
! Отговори
защо преди 4 години
Пърдъ често.