7 начина да сте по-здрави през новата година

Направете съня свой приоритет
26 дек 2019 12:14, Михаела Лазарова
4
7 начина да сте по-здрави през новата година
Снимка: Istock

Датата 1 януари притежава някаква особена притегателна сила за много хора. Началото на новата година винаги е било своеобразен вододел между старото и новото, най-вече между старите вредни навици и мечтите за нов начин на живот, който да ни донесе повече здраве и просперитет.

Здравето и красивото тяло са двете неща, за които повечето от нас мечтаят и си казват, че ще си ги извоюват най-накрая през следващата година. Стартът на новата година е прекрасен момент да започнете с новото начало в живота си.

Здравето и красотата до голяма степен зависят от начина на хранене. Ако искате да се отървете от излишните килограми, започнете да водите по-здравословен начин на живот.

Ако не сте сигурни как точно да го направите, вижте какви обещания биха си дали на себе си диетолозите и специалистите по хранене. Една от тях е Мишел Хайман, която споделя най-ценните новогодишни обещания за здравословно хранене според нея пред сайта eatingwell.com.

1. Започвайте деня с чаша вода.

Вместо да започвате деня агресивно с чаша кафе, изпийте чаша топла или хладка вода. Това ще подготви тялото ви за здравословен старт на деня. През нощта организмът се дехидратира леко, затова се нуждае от живителна чаша вода, за да активира наново всички процеси в клетките.

2. Правете си здравословна закуска.

За да подобрите цялостното си здравословно състояние, да стимулирате метаболизма и храносмилането и за да отслабнете, приготвяйте си полезна закуска всяка сутрин. Този навик стабилизира нивата на кръвната захар, подобрява инсулиновата резистентност, предпазва от диабет, ускорява метаболизма и подобрява здравословното състояние.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
ПиитИ рИкия и си носете дрехите! (не новите, че пари нема)Весели празници!
2
6
 
5
 
! Отговори
Осми начин преди 4 години
Заминете далеч от милата ни Родина!Завинаги!
1
11
 
2
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 4 години
Мога да ви кажа един, който със сигурност ще ви подейства добре - спрете да се срещате с жени (влияят изключително зле). И другото е - станете вегетарианец. Гарантирано ще се почувствате по-добре.