Клековете - по-ефективната тренировка

Опитайте клякания с един крак
25 май 2020 22:44, Михаела Лазарова
1
Клековете - по-ефективната тренировка
Снимка: Istock

Независимо дали обичате да правите клекове (клякания) или не, това е една наистина добра тренировка за оформяне и стягане на бедрените мускули и мускулите на седалището. Повторенията са наистина мъчителни и трудни. Ако правите клековете си по един и същи начин, с течение на времето те не само ще ви омръзнат, но и ще изгубят ефективността си. Ето защо е важно да променяте начина на изпълнение на клековете, за да ви донесат максималните положителни ефекти, които търсите.

Опитайте някои от следните техники:

1. Сменяйте ритъма на изпълнение.

Клякането е страхотно упражнение за цялото тяло. Докато се фокусирате върху краката и бедрата си, тазовото дъно, коремните мускули и гърбът играят огромна роля за успешното изпълнение на упражнението. Добавете дъмбели или гирички, за да промените интензивността на движението, така че вместо да правите клековете в еднакъв ритъм всеки път, да ускорите темпото и натоварването.

2. Сменяйте позицията си.

Ако правите един и същи тип клекове, с времето те ще изгубят ефекта си. Променете начина, по който ги изпълнявате. Увеличете теглото, което издигате и сваляте при изпълнение на упражнението. Към вашето тегло добавете и тежести или правете така наречения „български клек“ – вид клякане, при което единият крак е повдигнат на пейка или стъпенка, а другият крак изпълнява кляканията. Упражнението е по-трудно и помага да развиете мускулите си по по-интензивен и ефективен начин.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 3 години
Мише,дай да ти видим глутеусите,дали ги правиш пеавилно?