5 трика за сваляне на последните 5 килограма

Планирайте храненията
6
5 трика за сваляне на последните 5 килограма
Снимка: Istock

Колкото и странно да звучи се оказва, че колкото повече килограми има да сваля човек, толкова по-лесно е, отколкото ако са му останали последните заветни 5 килограма. Те се оказват голям препъникамък, който изисква особени усилия, за да успеете да достигнете до мечтаното тегло.

При повече натрупана мастна тъкан елиминирането става по-бързо в началото, докато на финала тялото се бори да запази останалите няколко килограма, които искате да преодолеете. Как да го постигнете?

Внимавайте какво слагате в устата си

Когато човек напредне значително в отслабването, започва да се отпуска и да похапва забранени храни, от които преди това се е въздържал. Това е една от възможните причини да задържите теглото и да не успявате да достигнете целта си. Освен това често ядем, защото ни се яде нещо вкусно и любимо, а не защото сме истински гладни. Това може да забави загубата на излишно тегло и да попречи на свалянето на последните килограми, от които искате да се отървете. Ако не промените този навик, след това ще ви е трудно и да задържите постигнатото тегло.

Водете си дневник на храненето

Воденето на дневник е добра практика, която помага да видите нагледно калориите, които сте приели. Така и контролът е по-лесен. Не е нужно да сте чак толкова стриктни в записването на абсолютно всяка калория, ако това ви дразни. Достатъчно е да записвате основните калории, които приемате чрез храненето и течностите, които пиете. Така ще се ориентирате добре дали сте достигнали дневния прием или не. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
бай Онзи преди 3 години
Трикът се оказа един - яжте като хора !
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трикът се оказа един - гладувай.
4
0
 
5
 
! Отговори
44 преди 3 години
До Дебелебед, не е необходимо да си и 100 кила ;) Хората в БГ са много дебели. Притеснително е, че масово не си обръщат внимание. И не иде реч да си слаб и висок. Иде реч за здравето имащо положителна корелация с теглото. Иначе да записвам какво съм яла? Кому е нужно? КОнтролирането на входа е лесно, ако някой има проблем с това да се обърне към специалист. Платете си на треньор във фитнеса и нещата идват на място. И не на последно място: яжте качествена храна!
3
1
 
4
 
! Отговори
Тошко Приморски преди 3 години
Наистина трябва да внимава, какво си слага в устата си. Това е разликата между Опел и Мерцедес
2
4
 
2
 
! Отговори
Дебелебед преди 3 години
Не е необходимо да изглеждаш като току що излязъл от концлагер.
1
2
 
7
 
! Отговори
x преди 3 години
И като ги свалиш ще успееш ли да ги поддържаш после. Това е ключовия момент - после. Винаги има после.