5 неща, които могат да доведат до образуване на газове

Стресът е виновник за редица неприятни физически отражения
18 окт 2020 22:45, Михаела Лазарова
15
5 неща, които могат да доведат до образуване на газове
Снимка: Istock

Образуването на газове е нормален физиологичен процес, най-често свързан с консумацията на определени храни. Когато обаче газовете станат прекалено много, човек започва да страда от подуване, неприятни усещания в коремната област, понякога дори болки. Неправилното хранене, богато на наситени и хидрогенирани мазнини, прекалено голямо количество фибри и месни, млечни продукти може да е в основата на появата на обилни газове в червата. Но има и други неочаквани косвени причини, които биха могли да са в основата на проблема. Ето кои.

Дъвчене на дъвка

Постоянното и продължително дъвчене на дъвка предизвиква поява на газове. Случва се, защото при дъвченето се активират ензими и области в мозъка, които подготвят тялото за евентуално постъпване на храна. Тази храна обаче така и не постъпва в стомаха. Сладките и изкуствени съставки в дъвките лъжливо подават сигнал за консумация на захари и въглехидрати, което кара панкреаса и черния дроб да освобождават храносмилателни ензими. Нивата на стомашни киселини също се повишават. Това предизвиква изобилие от газове.

Седите прегърбени

Прегърбената извита поза на гръбнака, докато седите и работите например, е опасна не само за гърба, но и рефлектира върху стомашно-чревния тракт. Свиването на корема причинява затрудняване в движенията на червата. Храната преминава трудно през тях, като това затруднение и застой причиняват отделяне на обилни газове.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
До Ел преди 3 години
Но когато се образуват... майко мила, там ли си, там стой...
8
0
 
1
 
! Отговори
До Изисканата Ел преди 3 години
Много сте изискани, Ел, няма що, а езикът Ви просташки :D:D
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продавам БОБ с 5 мелодии и една сутришна аларма.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз от фастаци най-много дъня.
5
0
 
0
 
! Отговори
Газпром преди 3 години
Диверсификацията.
4
10
 
2
 
! Отговори
Ел преди 3 години
Една изискана дама се храни правилно и никога не допуска да й се образуват газове. Не съм го правила това никога и не възнамерявам да се занемаря по този начин. Това е супер просташко!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
коронавирус, коронавирус, коронавирус, коронавирус и 5 неща, които могат да доведат до образуване на газове - ей това днес представлява новинарският сайт dnes.bg
2
6
 
6
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Ба гражданята,ко ядете та пърдате толкоз бря?
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боб