Кои чайове помагат при стрес?

Вкусни и ароматни
23 сеп 2021 23:14, Михаела Лазарова
8
Кои чайове помагат при стрес?
Снимка: Istock

Как противодействате на стреса? А може би не му обръщате достатъчно внимание? Натрупването на стреса и неглижирането му в дългосрочен план води до редица здравословни неразположения, дори и заболявания.

Много е важно да обърнем внимание на начина си на хранене, да не допускаме преяждане и да избягваме да хапваме тестени изделия, мазни храни, сладки и пакетирани лакомства.

Спортът, йогата, медитацията, помагат да освободим напрежението. Чаша ароматен чай винаги е добра идея и можем да си я позволим по всяко време, когато искаме да сме балансирани в емоциите си. Вижте 4 полезни чая при стрес.

Чай от лайка

Лайката е чудесна билка за повишаване на имунитета, но и при стрес. Тя е известна със своите релаксиращи свойства, което я прави подходяща успокояваща напитка в края на деня или когато се чувстваме напрегнати. Някои проучвания показват, че ароматът ѝ също действа успокояващо и подобряващо настроението, помага при безсъние.

Чай от розмарин

Уникална билка, която е подходяща не само за готвене. Розмаринът подобрява метаболизма, смята се, че помага при косопад (когато се изплаква косата с отвара от него). Според редица западни изследвания, розмаринът може да помогне и за подобряване на мозъчното здраве, като стимулира мозъчната дейност, участваща в контролирането на настроението. Всичко това се дължи на съединенията, които се съдържат в билката.

Учените смятат, че именно тези съединения могат да повлияят на активността на ензимите, за които е известно, че са отговорни за стареенето на мозъка. Розмарин може да консумирате и под формата на чай.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: лайканапрежениестрес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
гост преди 2 години
До ПустинякаМоже да помогне, чай от ферментирал розмарин, може и розмаринова ракия да му казваш
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чай е само напитката, която се получава от чаени листенца. Листенца от чаено дърво Camelia Sinensis. Така известните черен, зелен, бял, жълт и червен чай. Всичко останало, което разкрива благотворните си свойства при заливане с вряла вода са запарки, настойки и отвари - в зависимост от това дали използваме съцветието, стъблото или корена на растението. :)
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чай от индийски коноп. Перфектно се справя.
3
0
 
4
 
! Отговори
Пустиняка преди 2 години
Я коги дъм се ядосал и жената ме е стресирАла. ше ми помогне розмарин ама друг път
2
0
 
2
 
! Отговори
зодии преди 2 години
Не сме зодии
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ядосвай се, ядосвай се... и пълни гробищата