Как да не се пристрастяваме към вкусни, но вредни храни?

Полуфабрикатите и готовите за консумация храни съдържат много захар
20 фев 2022 21:25, Нели Христова
14
Как да не се пристрастяваме към вкусни, но вредни храни?
Снимка: Pixabay

Диетологът Лон Бен-Ашер разкри начин за намаляване на влечението към вкусна, но нездравословна храна. Съветите му са цитирани от Eat This, Not That!

Бен Ашър обясни, че полуфабрикатите и готовите за консумация храни съдържат много захар, поради което такива храни предизвикват пристрастяване. Още повече, че според него е трудно да се намери по-полезен заместител със същия изразен вкус. Тъй като големи количества захар и неестествени съставки са вредни за здравето, диетологът съветва да промените вкусовите предпочитания.

Той отбеляза, че промените могат да отнемат различно време при различните хора. На първо място той съветва сладкото да се замени с плодове. „Плодовете са богати на хранителни вещества, с високо съдържание на диетични фибри, които задържат храната в стомаха по-дълго и облекчават глада“, каза Бен-Ашер, добавяйки, че някои плодове помагат за контролиране на нивата на кръвната захар поради съдържанието на разтворими фибри.

За да получите най-голяма полза и да удължите усещането за ситост, диетологът предлага към плодовете да се добавят други богати на фибри храни като зеленчуци. Можете също да комбинирате плодове с протеини и мазнини като ядки, семена и фъстъчено масло без добавена захар.

По-рано беше съобщено, че диетоложката Лора Бурък нарече рецепта за натурален сок против стареене, който може да се приготви у дома. Бурък предлага към сока да се добавят зеленчуци като спанак, къдраво зеле и краставици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В началото цитираният диетолог е Лон Бен-Ашер, в следващото изречение става Бен Ашър. А изяснете се първо, пък тогава пишете.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-отдолу на тази епохална новина е отбелязано, че "по публикацията работи" някоя си ***. Не ви вярвам. Толкова неграмотен, неадекватно написан и на места - напълно безсмислен текст, трудно може да се произведе и от най-нелепите ви "редактори". Това е работа САМО на Гугъл преводач. Защо не пишете направо: "по публикацията работи Гугъл преводач"?
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По-рано беше съобщено, че диетоложката Лора Бурък нарече рецепта за натурален сок против стареене, който може да се приготви у дома."___________ Това изречение от някой полуграмотен полудебил ли е писано - нищо не му се разбира.
6
0
 
3
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Нете проблеми бре хора! Ажте само лапад и колаген - има го много в кокошите крака. А на нас, пристрастените, нека да ни е лошо. PS. Що за тьпанаpcка "новина"?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сланината и виното с какво може да се замести
4
2
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Доналд Тръмп е милионер ама нагъва макдоналдс а Тиквата филии свинска мас :)))
3
4
 
2
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Вредните храни са евтини, затова се наричат храна за плебеи. Средната класа ядем за 100 лева на ден. Богатите харчат за храна по 30 хиляди долара на месец.
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моята баба е на 93 години, но всяка вечер си хапва по едно парче от торта "". Пристрастихме я към сладкото, още преди 6 години и редовно си хапва парче от тортичка.
1
2
 
14
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Народа нема псри за салам народен те му викат яж сьомга :)))