Кои са навиците за добра памет и здрава мозъчна функция?

Медитацията е начин да релаксирате, да се освободите от стреса
22 фев 2022 18:30, Михаела Лазарова
3
Кои са навиците за добра памет и здрава мозъчна функция?
Снимка: Istock

Паметта е нещо, което ни трябва ежедневно. Тя е нашият помощник във всяко начинание, което поемем. Без нея сме изгубени. А за да имаме добра памет, за да я запазим въпреки влиянието на годините и времето, трябва да се постараем да имаме добра мозъчна функция. За целта е важно да поддържаме здравословен начин на живот, но и да възприемем някои полезни навици, подпомагащи паметта и стимулиращи здравето и функциите на мозъка и нервната система.

Кои са навиците за добра памет и здрава мозъчна функция?

1. Наблегнете на храни за мозъка и паметта.

Храната е изключително важен фактор за състоянието на мозъчната функция. Здравето идва предимно отвътре. Важно е да наблегнете на ценните за мозъчната функция хранителни вещества, като изключите или сведете до минимум вредните. Сред тях са захар, рафинирани продукти, преработени храни, пържени храни, нездравословни наситени и хидрогенирани мазнини. Вместо това увеличете приема на полезни протеини, мазнини, въглехидрати, антиоксиданти.

2. Омега-3 мастни киселини.

Омега-3 мастните киселини са ценна храна за мозъка и паметта. Те подобряват цялостната когнитивна функция, като полезно следствие от това е добрата памет. Омега-3 имат противовъзпалителен ефект, който забавя дегенеративните промени в нервната система и мозъка с напредване на възрастта. Това намалява риска от болест на Алцхаймер и други видове деменция.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имайки предвид областта на компетенциите на авторката, кои са навиците за добър секс и здрава полова функция?