4 признака на емоционална изневяра

Превръщате партньора си в заместител
27 юли 2022 18:05, Михаела Лазарова
8
4 признака на емоционална изневяра
Снимка: Istock

Изневярата е нещо, което никой не иска да преживява. На никого не би му било приятно да му изневеряват. Но когато говорим за изневяра, обикновено мислим за физическото ѝ измерение. Всъщност изневярата може да е и емоционална и понякога именно тя нанася повече болка и травми, отколкото физическата.

Всяка двойка е различна и е наистина трудно да се определи кога точно и при какви обстоятелства е настъпила емоционалната изневяра. За разлика от физическата, която е абсолютно ясна (секс с друг партньор), емоционалната изневяра може да има много измерения и всичките да нанесат много силна болка.

Какво представлява емоционалната изневяра? Какви могат да са нейните проявления?

Лъжете партньора си за това колко сте близки с някой друг

Емоционалната изневяра може да се изразява в това да сте емоционално по-близки с друг човек, към когото сте привлечени. Същевременно лъжете настоящия си партньор, че не сте чак толкова близки, въпреки че явно е осезаемо, щом се налага да лъжете. Това може да нарани чувствата на партньора ви и да го накара да се чувства отритнат, нежелан, нехаресван и неодобряван, което води до ниско самочувствие и самооценка.

Оплаквате се от партньора си на някого

Когато има проблеми във връзката, добре е те да се решават вътре в нея. Много хора се оплакват от партньорите си без да се замислят колко биха били наранени самите те, ако половинката им се оплаква от тях, разказвайки подробности от личния им живот на трети лица. Още по-болезнено е, ако тези трети лица са общи приятели и познати. Така ситуацията става още по-некомфортна.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: флиртлюбовинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
ofe4 преди 1 година
Тук де не е сбирка на феминистки без граници? Емоционално нестабилни и силно незадоволени - духовно и физически!
2
3
 
2
 
! Отговори
Няма по-хубаво преди 1 година
От Физическата реална изневяра мъжете имат нужда да се разнообразяват и задоволят и разтоварват от стреса без излишни и ненужни емоции.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колежката..колежката,с 15 г.по-млада ..пък твоята в къщи като остаря,я превърна в слугиня,болногледачка на дементни боби и дядовци-твоите разбира се,но колежката ...ах колежката.....