Кои са ползите и вредите от червеното месо?

Няма връзка между пържолите и инсултите
13
Кои са ползите и вредите от червеното месо?
Снимка: Pixabay

Екип от Института за здравни показатели и оценка към Медицинския университет във Вашингтон (IHME) е определил ползите и вредите от червеното месо, като е класирал факторите по петстепенна скала. Резултатите са публикувани в списание Nature Medicine.

Учените са направили метаанализ, който включва 50 проучвания с участието на 4,6 милиона души от 34 държави.

Връзката между консумирането на големи количества червено месо (например пържоли) и развитието на инсулт получи само една оценка, което означава, че "не са намерени доказателства за това".

Връзката между консумацията на червено месо и колоректалния рак, рака на гърдата, коронарната болест на сърцето и диабета получи две точки.
Преработените храни като бекон, колбаси, наденици и други са свързани с по-голяма вероятност от появата на различни заболявания. Изследователите планират в бъдеще да предоставят нови данни за връзката на други храни и определени болести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
екстра
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ползата, е че се храниш пълноценно, вредата е ако прекаляваш. Както е с всичко, дори с водата и кислорода.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма вреди от червеното месо, особено полезно е за бебета и малки деца, както и за възрастни! Яжте си го спокойно, вкусно и полезно!
9
0
 
0
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Плюскaй, народе!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сложил съм парче врат на бавно печене. Чакам го с една ока червено вино. Нека ми е зле.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ядете домашна пържолка с едно кило домашно винце +домашна лютеничка и препечена филийка в това време и нямате грижи!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, точно такъв е менахизма на инсулта - ядеж солено, пиеш вода, вдигаш кръвното налягане и - БУМ!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ям само истинско месо, не си давам парите за боядисани и пресолени мазньочи, картони, нокти и кожи с кимион, продавани за колбаси.
4
0
 
0
 
! Отговори
Настрадин Ходжа преди 1 година
Тамам научих магарето да не яде и то взе че умря!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Натрий отрови бля бля, организма ни е доста по-съвършен от колкото го смятате зелените терористи, първо 100 грама луканка примерно е сериозно количество и второ когато солта дойде в повече тялото знае да си поиска повечко водичка, за натриевия глутамат съм съгласен, също месото може да се кисне преди готвене ако не знаете.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дневната доза сол е 1,5гр. В саламите има 5гр. сол на 100 гр., без да се броят другите скрити натриеви отрови - глутамати, бензоати, стаерати, най-общо изписани като "овкусители" и "окрехкотители", а ако не ги пишат, слагат голям надпис да ни е пред очите - овкусено или окрехкотено месо. Не става за ядене, ще ви убие бавно.
1
0
 
0
 
! Отговори
Натрий навсякъде преди 1 година
Има връзка между инсултите и солта, натриевия глутамат, натриевия моносулфат, натриевия бензоат и другите натриеви отрови, които ръгат в месото за да стане розово и да ни го пробутват с години. После се чудите що имате високо кръвно, а уж не ядете нищо вредно, даже кафето си пиете с натриев захарат - захарин и натриев цикламат - течен подсладител.