6 трика за избелване на зъбите у дома

Жабурене с кокосово масло
24 фев 2023 18:50, Михаела Лазарова
11
6 трика за избелване на зъбите у дома
Снимка: Istock

Красивата усмивка може да ни отвори много врати. Позитивното излъчване и доброто настроение безспорно са ценни оръжия в нашия бюти арсенал и не трябва да се ограничаваме в използването им. За съжаление с времето зъбите ни могат да започнат да изглеждат по-тъмни или по-жълти, тъй като външният емайл се износва, а дентинът (вторият слой тъкан) става по-видим.

Ако сте резервирани относно професионалното избелване, можете да се опитате да направите такова и у дома. Ето и няколко лесни начина:

Започнете да миете зъбите си правилно

Първата стъпка от вашия план за избелване на зъбите е да започнете да ги миете по-често и при това – по правилния начин. Особено важно е да миете зъбите си след консумация на храни или напитки, които могат да причинят пожълтяване или потъмняване. За сметка на това обаче, бъдете предпазливи с миенето, ако сте консумирали кисели храни и напитки. Изчеткването може да активира киселините и това да доведе до увреждането на емайла. Обърнете внимание и на четката си за зъби, съобразявайки я със спецификата и състоянието им. За максимални резултати – консултирайте се с вашия дентален лекар и нека той да ви препоръча подходящата четка. За още повече ефективност, можете да използвате и електрическа четка за зъби.

Опитайте се да миете зъбите си поне два пъти дневно – за предпочитане сутрин и вечер, като след последното миене не консумирайте никакви храни и напитки. Използвайте избелващи пасти и не забравяйте да четкате зъбите с кръгови движения.

Избелване с ябълков оцет

Според проучвания, ябълковият оцет може да направи зъбите по-бели. Но има едно много важно условие, което трябва да спазвате – а именно – да не използвате чист оцет (винаги го разреждайте с вода) и да не го употребявате прекалено дълго време. За да си направите вода за уста, разредете 2 с. л. ябълков оцет със 180 мл вода. Изплакнете устата си, а след това измийте зъбите си както обикновено.

Направете зъбите си по-бели с обелки от банан

Колкото и странно да звучи, вътрешната страна на обелката от банан може да ви помогне както за избелване на зъбите, така и за заздравяване на емайла. Измийте зъбите си, а след това ги натъркайте с обелката в продължение на 2 минути. След това изплакнете с вода.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ползвайте въглен! От опит знам, че зъбите потъмняват от него, едва ги почисти зъболекарят. Не знам защо продължават да рекламират този кокосов въглен, това е мошеничество!!!!!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
неграмотни съвети,носите ли отговорност за тях
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Mannmilch, Мише, Mannmilch! Това помага ли?
4
0
 
1
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
содата ти шкури емайла ,другите методи са по щадящи !
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За чисти, здрави и бели зъби, си затваряйте устата навреме! :D
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сода за хляб на четката.
1
2
 
14
 
! Отговори
Заболекар от Перник преди 1 година
Има заби - има проблем .... няма заби ... нямааа проблеми .