5 грешки, които пречат да отслабнем

Не разнообразявате тренировките
14 апр 2023 18:30, Михаела Лазарова
16
5 грешки, които пречат да отслабнем
Снимка: Istock

Отслабване“ – една дума, зад която стоят мечтите и стремежите на милиони жени по света. Има една модерна поговорка, която гласи: „Една жена никога не е достатъчно слаба и достатъчно богата“. И ние сме свидетели на това твърдение всеки ден. Без значение колко килограма тежи, винаги ще се намери някоя наша приятелка, в перфектна форма, която се дразни от онези два излишни килограма. Ако пък сте от дамите, които имат малко повече, вероятно сте опитвали какво ли не, за да се отървете от тях. В следващите редове ще ви споделим няколко от най-честите грешки, които могат да възпрепятстват загубата на тегло. Ето ги и тях:

Не закусвате

Ставате рано, заредени с енергия и готови за новия ден. Решавате, че точно днес ще е денят, в който ще започнете да се храните здравословно и да спортувате. С какво започвате? Разбира се – с глад. Вероятно си мислите, че пропускането на закуската ще ви помогне да ядете по-малко. Но с течение на деня, гладът започва да надделява и прибирайки се от работа, вие буквално се нахвърляте на каквото намерите в хладилника. След това следва чувството на вина и угризения, че за пореден път не сте се погрижили за себе си. Ако този сценарий ви е до болка познат, може би е крайно време да спрете да го разигравате. Закуската е важна. Според последните тенденции в храненето, тя ще активира метаболизма ви и ще ви подготви за деня.

Не пиете достатъчно вода

Ако сте предприели хранителен режим, който не дава резултати, възможната причина за това е именно дехидратацията. Запомнете, че от изключителна важност е да поемате около 2,5 литра вода на ден. Ако вкусът ѝ не ви е приятен, можете да се опитате да я направите „по-интересна“, като добавите резенчета лимон или краставица. На пазара съществуват и смарт бутилки за вода, които можете да свържете с телефона си. Те ще ви подсещат кога да пиете вода и ще следят за поетото от вас дневно количество.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
Иди, че разбери преди 1 година
Някои диетолози твърдят, че човек трябва да пие толкова вода, колкото му се пие. Други обаче настояват, че всеки задължително трябва да изпива по два литра вода дневно.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Преди в соц времето всяко семейство хапвахме по 1 хляб на ден и рядко се срещаха шишковци. Сега всяка храна е изкуствен *** с добавки и химикали. Крава да гледате и да пиете мляко, то тревата и фуража са бъкани с радиация и токсини.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
грешките са само 2 - голяма порция храна наведнъж и липса на физическа активност
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ядете. В Усвиенцим е доказано, че затлъстяването е резултат предимно от прехранване. Всякакви хапчета ми даваха за исулинова резистетност и най-много свалих, когато почти нищо не ядях. Йо-йо ефекта го има винаги. И съм тренирал и съм ходил по 10-12 000 крачки, но без глад ефекта е 0. И добавки, L-карнтин съм пил до 20гр/ден, но без глад резултати няма. Вода лятото до 7-8л пия и постоянно се наливам. Като бях юноша се скъсвах да правя коремни преси и ефект никакъв, но като спрях хляба отслабнах.
8
2
 
4
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 година
Да не забравите да хапнете по 2-3 козинака в неделя и един картон с яйца
7
2
 
4
 
! Отговори
Прозтаг преди 1 година
Грешките са само две - пyкнuца и мързел
6
3
 
6
 
! Отговори
Моята леля Калина преди 1 година
е станала над 100 кила едвам върви, едвам диша. И само се оплаква - ох, не мога да отслабна, ох, искам да отслабна, а пък нищо не право. По цял ден стои вкъщи и плюскааа сладки, и каквото намери. Така не става! И още ще пълнее! Тя корема й вече слиза бая надолу, дупето като планина вече. Не знам чичо как я търпи. А е на 50 години. Трябва движение и правилно хранене
5
2
 
2
 
! Отговори
Фелдшер преди 1 година
Яжте богати на протеин храни като яйца, ниско аслено сирене, мляко, зеленчуци, месо -пилешко и телешко. Те засищат и няма да се чувствате гладни дълго време. Но не забравяйте да включите и спорт.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2: момите не консумират кекс, те консумират ПАРИ!
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да добавя към водата си резенчета краставица?
2
6
 
3
 
! Отговори
момите да консумират преди 1 година
кекс сутрин в леглото с опитни господа за отслабване
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мързела