7 храни, от които тялото ни има нужда през пролетта

Грахът е една от тях
3
7 храни, от които тялото ни има нужда през пролетта
Снимка: Istock

С настъпването на този сезон, много от нас се чувстват уморени. Сякаш тялото има нужда да пренастрои своите системи и да се нагоди към новото часово време. Със сигурност качествената и пълноценна храна е един от най-важните елементи когато говорим за доброто здраве. За да се чувствате и да изглеждате добре през пролетта, ето на какви храни да наблегнете:

Аспержи

Макар и да не са често допълнение към ястията, аспержите всъщност са източник на много ценни витамини в това число – А, C, E и K. Освен това, в състава им влизат фибри, както и ценният антиоксидант глутатион, който е един от основните антиоксиданти. Именно аспержите са и най-богатият негов източник от всички плодове и зеленчуци.

Репички

Макар и малки, репичките могат да имат големи ползи за вашето здраве. Те са богати на биофлавоноиди и имат незаменими ползи за дейността на черния дроб. Те предпазват червените кръвни телца и увеличават притока на кислород в кръвта. Репичките са чудесен източник на антоцианин – вид флавоноид, благодарение на който те притежават характерния си червен цвят. Те подобряват сърдечносъдовото здраве и имат свойството да предпазват вените и артериите от втвърдяване и възпаление.

Ягоди

Ягодите са богати на фибри и витамин C, а тази комбинация има способността да намалява оксидативния стрес и може да понижава риска от сърдечни заболявания. Плодовете, които са богати на фибри и вода, каквито са те, намаляват чувството за подуване в стомаха и появата на газове. В състава на ягодите влиза калий, който може да понижи високото кръвно налягане.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ааа тея неща не моот да дигат самолета!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Приятни сънища!