Какво да закусвате, ако сте над 40-годишна възраст?

Последните научни изследвания доказаха, че закуската е най-важното хранене за деня
12 окт 2023 10:23, Михаела Лазарова
26
Какво да закусвате, ако сте над 40-годишна възраст?
Снимка: Istock

За много жени тази възраст е преломен момент в живота. Всички знаем, че грижата за себе си е най-добрата инвестиция, която можем да направим. А пък един от жизненоважните аспекти за здравето е приемането на качествена храна и напитки. Последните научни изследвания доказаха, че закуската е най-важното хранене за деня.

Ето защо в следващите редове ще ви предложим няколко идеи за леки сутрешни хранения, които са подходящи за дами на 40+ години. Ето ги и тях:

Кисело мляко с плодове и мюсли

Киселото мляко е богато на протеини и пробиотици, които могат да поддържат здравето на храносмилателната система и състоянието на мускулите. Как да си приготвите тази закуска? В купичка с кисело мляко добавете пресни горски плодове, струйка мед и малко мюсли (които ще ви снабдят с фибри и ще придадат хрупкавост). Тази закуска осигурява протеини, фибри и антиоксиданти и ще ви помогне да стартирате деня си по най-добрия възможен начин.

Овесена каша с ядки и семена

Овесените ядки са чудесен източник на фибри, които могат да помогнат за доброто храносмилане и регулирането на теглото ви. От предната вечер накиснете в купа с вода желаното количество овесени ядки, а на сутринта добавете шепа нарязани ядки (бадеми, орехи или др.). Сложете и семена (ленено семе или пък семена от чиа), за да добавите здравословни мазнини, омега-3 и допълнителни фибри. Можете да подсладите кашата с малко кленов сироп или мед за вкус.

Зеленчуков омлет

Яйцата са пълни с протеини и хранителни вещества (като например холин), които са нужни, за да поддържат здравето на мозъка. Направете си омлет със зеленчуци, като към яйцата добавите и спанак, чушки, домати или пък гъби. Отгоре го поръсете със сирене за допълнителен вкус.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: омлетпротеинизакуски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А нещо за мъжете? И ние сме хора и ние трябва да имаме сили за да праскаме жените.
19
0
 
4
 
! Отговори
една жена преди 6 месеца
До Анонимен 19 Тези статии са преписани от женски списания :) Не знам в мъжките списания има ли статии на тази тема. Изобщо има ли статии или само снимки :)
18
0
 
11
 
! Отговори
тъй де.... преди 6 месеца
Попара с червено вино, ако не друго, то поне ще ви е весело на душата......
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Правилното заглавие в препратката е "закуски, подходящи за дами на 40+ години". Пак дискриминация спрямо мъжете. Този свят само за жени ли е?
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Боб, праз и кисело зеле.
15
2
 
3
 
! Отговори
една жена преди 6 месеца
Това, че някои продукти поотделно са полезни, не значи да ги ядем заедно. Плодовете трябва да се ядат преди друга храна и сурови. Зеленчуците вървят с всичко, но също сурови. Зърнените и ядките сами или със салата, а не с млечни.
14
1
 
3
 
! Отговори
Дракула преди 6 месеца
За над 540 годишна възраст, само 0-, може и АБ, но само в краен случай.
13
0
 
10
 
! Отговори
Спонтанен тип преди 6 месеца
Мише, абе няма ли нещо по-важно да разработиш ами се занимаваш с ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ?
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 10, ако мъжа спортува активно и се храни що-годе правилно (не е нужно да се вманиачава по диети), може да е в добра форма и да изглежда добре даже и на 50 години! Ако се отпусне и пусне шкембето, даже и на 35 може да изглежда отвартително... А за жените важи даже в по-голяма степен!
11
4
 
7
 
! Отговори
Бимбо преди 6 месеца
Цигарки с кафенца...туй папат колежките и не ядът нарочно, щот да са хърби. Пък аз набивам баници с яиряни да затулим чесъна от снощи и съм си наред и с диабет, ама квот дойде. Все от нещо или от някоя ше се затрием...
10
4
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 6 месеца
Един като теб бе на здравословна уж диета, но не се чувства добре и отива при личния лекар! Както ми разказва, показва как влиза при лекаря - със залитане! Доктора още от вратата го пита - Абе, ти храниш ли се!? Моят човек отговаря, че се храни. Докторът пита - с какво и той гордо изрежда, като се надява на похвала - ябълки, зеленчуци, чубрица...Докторът го прекъснал, казал му да не се излага и да се храни като хората...! Потърка доволно ръце, отидох казва, взех си шунка и нещата се нормализират
9
7
 
13
 
! Отговори
!! преди 6 месеца
Закусвайте шкембе чорба с повечко чесън. И без това другия пол ви отбягва като минете 40, няма значение на какво воните.
8
2
 
12
 
! Отговори
Чук и Гек преди 6 месеца
Не казвам да или не, но плодовата захар, която май наричате фруктоза се усвоява само от черния дроб, а неговите възможности не са безкрайни и вечни! Глюкозата поне се усвоява от клетките на организма ви! Мярка! Мярка! Доза! Не прекалявай с диети и съвети! Хапвайте, не се укорявайте, че не всичко е ,,здравословно", така или иначе ще живеете около един век и не е хубаво да се самонаказвате с лишения!
7
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Години закусвах кисело мляко с овесени ядки и малко други ядки микс, вярно вкусно, но скоро гастроенетеролог ми каза, че киселото мляко не е най-добрия вариант за закуска, защото е доста киселинен вариант за сутришно ядене, ядките също. Излиза, че по медиите постоянно се пропагандират пълни глупости.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Баничка със сирене без сирене и боза не може ли?
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Има хранителни режими, които изцяло изключват закуската, тъй като през това време от деня организма се чисти от токсини, захари и пр., и е неправилно да се натоварва допълнително! Това че "било най-важното ядене", май е на принципа "една жена ми каза"
4
4
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Е как какво? Повечко боб, чесън и лук.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Току-що опрасках кило хамбургски мискет, слушам си прогресив транс на макс и ми е гот. Какво като съм на 60?
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хайде сега, глупости....Над 40 , гладни ли да стоим бе джанъм?
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най добре е шкембе с чесън, оцет и наливна биричка...