Почина вторият пациент с трансплантирано сърце от прасе

Това се случи шест седмици след операцията
1 ное 2023 13:06, Елка Василева
33
Почина вторият пациент с трансплантирано сърце от прасе
Кадър: YouTube

Лорънс Фосет, който стана вторият пациент с трансплантирано сърце от прасе, почина на 58-годишна възраст, съобщиха от Медицинския център на университета в Мериленд.

Още по темата
"С дълбока скръб съобщаваме за смъртта на Лорънс Фосет, 58-годишен пациент с неизлечимо сърдечно заболяване, който претърпя втората в света трансплантация на сърце от генетично модифицирано прасе. Той претърпя операцията на 20 септември и живя почти шест седмици след това", се казва в съобщението на центъра.

Пациентът в терминален стадий на сърдечна недостатъчност е постъпил в медицинския център на 14 септември. Според лекарите традиционните методи за трансплантация не са били подходящи за неговия случай. На 15 септември е издадено разрешение за операция.

Според лекарите от университета в първия месец след трансплантацията сърцето е функционирало изключително добре. Пациентът е започнал курс по физиотерапия и се е опитал да ходи отново. През последните дни са се появили признаци на отхвърляне на сърцето, което в крайна сметка е довело до летален изход.

Ксенотрансплантациите - трансплантации на животински органи на хора, дълго време са възпрепятствани заради имунната система на човека, която отхвърля животинската тъкан.
(БТА, Розалия Благоева)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Незнайко преди 5 месеца
Това доказва че човешкият род е тонингван и не е като останалите животни на планетата
28
1
 
1
 
! Отговори
АлФашагата преди 5 месеца
Ако краварете бяха експериментирали и бяха присадили сърце от някоя *** от СДС-то, щеше да поживее човека.
27
1
 
2
 
! Отговори
Истината преди 5 месеца
За да живее трябва да се подтиска с блокери другото ДНК . Обаче всеки път когато се възстанови и започне да надхвърля 5 % трябва по голяма доза. После организма вече човешкия не издържа на блокерите защото те действат като наркотик и с вдигане на дозата убива! Дори и близнаци да са пак има отхвърляне. Има показатели за трансплантация които трябва да са на 99,999 в период което е много важно и трудно за откриване.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Има едни много яки книги на издателство DK, енциклопедии. Неписани са на изключително достъпен език. Често ги използвам за да си набавя липсващи знания. На всички ни липсват и това е разбираемо и нормално. За мен едно от най-важните умения, които трябва да притежаваме днес се умението да търсим информация. Така че сега вече имаш насока. Апропо, има енциклопедия специално за човешкото тяло ;) успех!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 25: имам чувството, че този човек си мисли, че имунната система е орган, който само някои специални имат. Хахахаха
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 16, не смятам, че е моя работа да те уча. Вместо да пишеш ненужни коментари можеше да гугълнеш и сам да си намериш материал. Никъде не ти е написано, че си неук! Всички имаме ограничени знания по различни теми! Разликата между интелигентния човек е, че си взема бележка и се опитва да си попълни пропуските. Неинтелигентния продължава да държи на своето и да чака на другите. Мисълта ми беше, че е редно да не изкачваме по теми, от които не разбираме. Важно е да знаем къде се намираме :)
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 19: а ти колко сърца от човек на човек трансплантира, че си толкова компетентен за срока????
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Благодарност за човека, дал остатък от живота си за опита. Тези опити продължават и някой ден ще станат успешни.За всички тролс- хората на които се правят такива експерименти са терминални с ден,2-3 живот. Изключително малко. За тези хора е шанс - ако експеримента еспее, а ако - не, е полза за науката за следващите. Изключително подробно им се обясняват последствията, и те се съгласяват, защото иначе и три седмици живот нямат. Затова.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 16: човека ти каза три пъти, че не разбираш функцията на имунната система и ти вместо да прочетеш книга, реши че той е длъжен да ти обяснява уроци от училище.Айде стига! Пиши в един Гугъл "имунна система" и чети наред. Може и да разбереш как работи. :-) Аман!
20
3
 
3
 
! Отговори
Тео преди 5 месеца
Тъжно е, когато си отиват близки хора, но не смятам, че това с прасетата е правилния път. За трансплантации единствения начин е модификация на стволови клетки от самия човек, и растеж на ограна извън него, и в последствие инплантиране обратно.
19
3
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Горкият... а можеше да си купи от Зеленски и така да помогне за победата на ЕС и НАТО!
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нещо прекалено много време е отнело това "отхвърляне". Сякаш прикриват друга причина. Вместо животински органи, защо не ползват отгледани в лаборатория такива?
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колко пачки са гепили касапите от Здравната каса ? :)))
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да трансплантирате сърце на Николай Дееееенков от *** виж утре може да мисли като нормален човек
15
2
 
9
 
! Отговори
До 14 преди 5 месеца
Вместо да обясняваш колко съм неук, можеше да кажеш нещо по темата и защо не си съгласен с мен. Така щеше да ми помогнеш да разбера и да науча нещо ново.
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Въпреки леталния изход, браво на лекарите! Полека-лека медицината напредва. Дистанционни операции през 5G магистрали, интересни трансплантации на органи. Браво!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 12, доста си пропуснал. Това, че променяш изказването си не променя факта, че не разбираш как функционира имунната система. Както и смесваш органи и системи. и говориш абстрактно за да прикриеш факта, че просто ти липсват знания. А това не е лесна материя. Поне за това се съгласяваме. Редно е да ограничаваме изказванията си до теми, от които разбираме с детайли. Прочитането на 5 статии не ни правят специалисти. Just saying :)
12
6
 
11
 
! Отговори
При все търговията преди 5 месеца
с органи от Украйна, къде отиват тия сърца и прочие, та се стига до там да се трансплантира сърце от прасе?
11
4
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 5 месеца
Не съм го пропуснал. Всеки орган и система в тялото има определена цел, която постига по един или друг начин. Как постига целта не е важно в случая. Важна е целта и крайния резултат. Целта на имунната система е да удължи живота на тялото. Вкарването на сърце от прасе в него има същата цел. Имунната система работи против основната си цел, като отхвърля присаденото сърце. Какво не е ясно?
10
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нормално, той е човек, не прасе, експерименти между хора и животни, е що така. Експериментаторите да не се мислят за бог, да, ама не са, май нещо много си повярваха.