Почина вторият пациент с трансплантирано сърце от прасе

Това се случи шест седмици след операцията
1 ное 2023 13:06, Елка Василева
33
Почина вторият пациент с трансплантирано сърце от прасе
Кадър: YouTube

Лорънс Фосет, който стана вторият пациент с трансплантирано сърце от прасе, почина на 58-годишна възраст, съобщиха от Медицинския център на университета в Мериленд.

Още по темата
"С дълбока скръб съобщаваме за смъртта на Лорънс Фосет, 58-годишен пациент с неизлечимо сърдечно заболяване, който претърпя втората в света трансплантация на сърце от генетично модифицирано прасе. Той претърпя операцията на 20 септември и живя почти шест седмици след това", се казва в съобщението на центъра.

Пациентът в терминален стадий на сърдечна недостатъчност е постъпил в медицинския център на 14 септември. Според лекарите традиционните методи за трансплантация не са били подходящи за неговия случай. На 15 септември е издадено разрешение за операция.

Според лекарите от университета в първия месец след трансплантацията сърцето е функционирало изключително добре. Пациентът е започнал курс по физиотерапия и се е опитал да ходи отново. През последните дни са се появили признаци на отхвърляне на сърцето, което в крайна сметка е довело до летален изход.

Ксенотрансплантациите - трансплантации на животински органи на хора, дълго време са възпрепятствани заради имунната система на човека, която отхвърля животинската тъкан.
(БТА, Розалия Благоева)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 7, пропуснал си да разбереш как работи имунната система :)
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 8, ако човекът сам е решил да се включи в това не е гавра! Какво друго решение виждаш? Да се избиват хора от Бангладеш за да се набавят липсващи органи? Или хората с нужда да се оставят да умират?
7
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не знам колко човека трябва да умрат, за да се спре с тази гавра
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Имунната система уж трябва да пази човек от болести и да му удължи живота, а то - алергии, автоимунни заболявания, отхвърляне на жизненоважен орган...
5
14
 
19
 
! Отговори
Красимир преди 6 месеца
Всеки има срок на годност. Когато времето му изтече и заника си да съдере нищо не може да направи. Единствено нашия създател знае времето. Въпроса ми е ако не беше се подложил на операция можеше ли да живее 5-10 години!? Отговорът е ДА. Когато докторите създадат лек за кръвно с който да се излекуваме тогава ще знаем че имаме здравеопазване. Засега имаме търговци А нивото на лекуване е 00. Това е истината.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дали няма нещо общо с факта, че много пpaceтa на доживяват до Коледа.... а тя наближава....
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бог да го прости. Няма какво друго да кажем.
2
2
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 месеца
опитите продължават
1
14
 
12
 
! Отговори
Дочул преди 6 месеца
Украйнците продават на границата има всичко. Няма нужда от прасета.