За какво е полезно етеричното масло от мента?

За успокояване на стомашни раздразнения
2
За какво е полезно етеричното масло от мента?
Снимка: Istock

Етеричното масло от мента е едно от най-благоуханните и приятни масла за употреба. То е полезно за кожата, както и цялостно за здравето. Има множество страхотни приложения, които ще се отразят прекрасно на тялото, психиката и емоциите ви, а дори на дома ви.

Защо етеричното масло от мента е полезно и как да го използвате?

За красива и свежа кожа

Етеричното масло от мента е превъзходен натурален тоник за кожата. То може да се прилага върху лицето и тялото, като има освежаващ и тонизиращ ефект. Повдига кожата, прикрива тъмните кръгове, противодейства на уморените клепачи и торбичките под очите.

За потискане на апетита

Маслото от мента действа потискащо на апетита, особено за сладко и вредни храни. Това ще ви помогне да се предпазите от излишни калории, ако се опитвате да отслабнете и да поддържате теглото.

Разтворете си няколко капки масло от мента в чаша с вода и изпийте преди хранене. Този тоник ще намали желанието ви за обилно преяждане и ще създаде усещане за ситост.

За успокояване на стомашни раздразнения

Ментата е известна с това, че помага при болки и спазми в корема. Маслото от мента е наситено и концентрирано с активни вещества, ароматни молекули и антиоксиданти, които имат противовъзпалителен ефект. Те облекчават болезнения стомах, намаляват спазмите и киселините. Разтворете си няколко капки масло от мента в чаша вода и пийте няколко пъти на ден на гладно.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари