Феноменален Григор унищожи и Зверев, на финал е в Маями

Ще се бори за трофея с италианеца Синер
Обновена: 30 мар 2024 08:02 | 30 мар 2024 07:01, Петър Бойчев
95
Феноменален Григор унищожи и Зверев, на финал е в Маями
Снимка БГНЕС

Феноменален Григор Димитров победи германеца Александър Зверев с 6:4, 6:7(4), 6:4 и се класира за финала на турнира по тенис от сериите "Мастърс 1000" в Маями, съобщи БТА.

Той ще се бори за трофея с италианеца Яник Синер, който отстрани Даниил Медведев в другия полуфинал. Така Григор ще има шанса да спечели втората си титла на турнир от сериите "Мастърс 1000" след триумфа си в Синсинати през 2017 г.

С класирането си на финала 32-годишният българин, който в момента е 12-и в световната ранглиста, ще влезе в Топ 10 от понеделник. Димитров загуби седемте си последни мача срещу Зверев. Единствената му победа срещу руснака с германски паспорт бе в първия им двубой през 2014 г.

Григор Димитров смята, че в основата на успехите му в последно време е здравата работа, която вършат с треньорския екип. Бившият №3 в света стигна финал на турнира "Мастърс 1000" в Маями и се върна в топ 10 на ранглистата. На турнирите в САЩ той е с треньора Джейми Делгадо, баща си Димитър и физиотерапевта Никола Мароа.

"В момента водя собствена битка и участвам в собствено състезание. Движа се по много различен път в моя живот и моята кариера. Но в нито един момент не спирам да вярвам в себе си и да опитвам да правя нещата още по-добре. Това (победите - б.р.) е черешката на тортата. И двамата все едно се борехме за живота си.

След първия сет той заигра по-добре и във втория, а особено в тайбрека показа истинската си класа. В третия сет имаше възможност за пробив, но аз сервирах много добре и продължих да играя по моя си начин. Смятам, че в края показах повече самочувствие", сподели Димитров веднага след мача с Александър Зверев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: маямигригор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
36
 
4
 
! Отговори
!!! преди 1 месец
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА!!!
39
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коментарите са представителна извадка, показваща какво всъщност представлява голяма част от този жалък народ ! Гришо, поздравления ! Ти си тенис-чудовище !
38
6
 
14
 
! Отговори
Шарапова преди 1 месец
Зверев не е точно германец, баща му е руснак.
37
3
 
28
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
До Кой беше тоя? А ти пък кой си? Анонимен панелен плъх-плювалник!
36
24
 
8
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
Тоя пич има 20 милиона и е атлет на световни ниво, аз защо да го харесвам? Днеска пак ще трябва да шпакловам цял ден!
35
12
 
1
 
! Отговори
ЖЕГАТА И ЗОМБИТА преди 1 месец
НАРКОТИЦИТЕ ДОРИ В ЧЕРНОКОЖАТА ЧАСТ ОТ АФРИКА се доставят от монополистите АРАБИ които са мюсюлмани от бялата раса...........Враг номер 1 на абсолютно всички наркотици в целият свят е ОСАМА БИН ЛАДЕН членуващ в ГРИНПИЙС.......... ПЕТРОЛНИЯТ МАГНАТ ОСАМА БИН ЛАДЕН враг номер 1 на Муамар Кадафи и заклет почитател на българските 5 медицински сестри и като член на зеленоталибан Гринпийс организирал атентатите от 11.09.2001 в САЩ........ Истинският СПИН е ПЕТРОЛЪТ и ОПЕК водещо до мутирали зомби ДЕЦА
34
1
 
24
 
! Отговори
адолф преди 1 месец
Браво!
33
8
 
1
 
! Отговори
ЖЕГАТА преди 1 месец
ПЕТРОЛНИЯТ магнат Осама Бин Ладен извършил атентатите от 11.09.2001 защото ЧЛЕНУВАЛ в ГРИНПИЙС заедно с вандализма на още по екозелените ТАЛИБАНИ............ ФРАНЦИЯ още около 1995 беше набедила ГРИНПИЙС за ТЕРОРИСТИ демек излезе че са от Афганистан ..............ПОГЛЕДА ВЪВ БЪДЕЩЕТО на петролният МИЛИАРДЕР ОСАМА БИН ЛАДЕН и съратниците им от ОПЕК след като знаят че истинският СПИН е ПЕТРОЛЪТ изцяло умишлено да се преструват на ГРИНПИЙС.......МУТИРАЛИ ДЕЦА ЗОМБИТА ОТ ПЕТРОЛА Е БЪДЕЩЕТО ВИ
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Леле, какъв литературен речник....унищожил Зверев и тоя ся се е тръшнал на ливадата и не смее да мръдне. Унищожил го...в спорта е така-някой побеждава, друг е победен, следващия път обратното...унищожил го веднъж и занвинаги.
31
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По бай тошово време нямаше ромски сериали и евтина реклама на България
30
17
 
7
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
Слаб е. Едно време при бай Тошо какъв тенис имахме.. като играехме тенис аз си носих една бомбичка чесън в раницата.. ако съдията свири против теб просто се приближаваш до него.. смърт!! Какъв спорт имахме едно време ей тва ся младите нищо не знаят
29
30
 
3
 
! Отговори
Кой беше тоя? преди 1 месец
Тоя не е ли един с български паспорт където едвам говори български?Знам го.Нищо не става от него
28
2
 
2
 
! Отговори
Петролът е СПИН преди 1 месец
СПИН и ОПЕК и сие ПЕТРОЛ се оказаха едно и също нещо............Вчера Синоптикът на БТВ съобщи че се очаква МУТИРАНЕ на абсолютно цялата зелена природа от там ще последват генетични мутации при животните и човеците......... Абсолютно всички ДЕЦА ще са мутирали ЗОМБИТА........Петролният магнат Осама Бин Ладен бомбил САЩ като член на Гринпийс........... МЕЖДУНАРОДЕН СЪД за ОПЕК и сие ПЕТРОЛ с ОБВИНЕНИЯ за извършен ГЕНОЦИД НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО идва..........Всичко трябва да премине на ГАЗ и ТОК зомбита
27
18
 
4
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
Мисля че се зоби с нещо. Аз закусих чесън и не мога да тичам като него а чесънът е най силната храна в света особено когато искаш устата ти да вони на метри разтояние
26
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американофилите са в траур. Те мразят всичко българско, вкл. и победите на Гришо в тениса.
25
11
 
9
 
! Отговори
Копейка: преди 1 месец
Тъжен съм.
24
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Гришо , и Сенер са тракийци! Наши - единия от Орфей, другият от Спартаковия род! Спартак е бил емигрант в Капуа в лицея на Лентул!
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хейтърите отново в ступор, все едно са изтървали нещо в общата баня на софийския затвор.
22
44
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Утре ще го смажат и пак ще подвие опашка и ще вика Продължаваме напред, слабак.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Extra