6 стъпки за дълголетие

Яжте пълноценни храни, богати на хранителни вещества
18 апр 2024 22:08, Михаела Лазарова
7
6 стъпки за дълголетие
Снимка: Istock

От известно време ставаме свидетели на един тренд, който може би е израз на цяла една философия. Става въпрос за дълголетието (от английски „longevity“). Редица известни личности застават с имената и професиите си зад изследвания, свързани с това как храната, която приемаме и навиците, които имаме могат сериозно да повлияят на продължителността на живота ни. В следващите редове ще ви споделим няколко съвета за това как да имате не само по-дълъг, но и по-пълноценен живот. А ето ги и тях:

Приоритизирайте слънцезащитата

Прекаленото излагане на слънце може да причини бръчки, да не говорим за рак на кожата. Но нанасянето на слънцезащитен крем може да помогне за предотвратяване на фотостареенето на кожата ви. И докато слънчевите ултравиолетови лъчи предизвикват производството на витамин D, който е от съществено значение за здравето на костите, това едва ли е добра причина да прекалявате със слънчевите бани. „Ето фактите“, това споделя д-р Джефри Бенабио, лекар, директор на Трансформацията на здравните грижи в Kaiser Permanente Primary Care.

„След няколко минути на слънце кожата ви спира да произвежда витамин D и започва да произвежда рак.“ Повечето хора получават достатъчно витамин D, но ако мислите, че не приемате оптимално количество, опитайте се да ядете повече сьомга или например яйца (не пропускайте жълтъка). Носете слънцезащитен крем всеки ден – дори в дните, когато ще сте на закрито или ще пътувате. Така ще си създадете навик да включвате SPF в обичайната си грижа за кожата. Купете си шапка за слънце и чифт слънчеви очила с максимална UVA и UVB защита.

Още по темaта може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Миш-маш
Трябва ли да пием магнезий и за какво ни служи той?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Т преди 1 седмица
Копайте лозето редовно и ковете дъски редовно. Пийте си редовно но по малко, до 200мл 300мл на ден, може да пиете и вино с ракията за да ви е по убаво.
4
0
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 1 седмица
Дълголетието не удължава младежките или средните години, а на практика е дълга старост. - И защо Ви е пък толкова продължителна старост? Освен, ако не сте заклет враг на НОИ и искате да го обирате...
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не се женете и не правете деца!
2
1
 
12
 
! Отговори
7 стъпка преди 1 седмица
разтворте ракия с вода в съотношение 1:0 в чаша от 100 мл. и я изпийте бавно с подходяща салата, повторете...
1
0
 
13
 
! Отговори
чобан преди 1 седмица
Прекопавайте редовно картофите и изкарвайте козите на паша рано сутрин !