Кремъл отново предупреди: Ако бъдат иззети руски активи, ще има ответни действия

Надеждността изчезва за една нощ заради едно глупаво, необмислено решение, посочи Песков
28 апр 2024 17:22, Красимир Ангелов
117
Кремъл отново предупреди: Ако бъдат иззети руски активи, ще има ответни действия
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков призова Запада да не прави опити за конфискацията на руски активи и предупреди, че могат да последват ответни действия, предаде ДПА.

Обсъжданата от САЩ, Великобритания и ЕС възможност за изземането на руски активи е съпроводена от призиви средствата да се използват в помощ на Украйна, включително и за оръжия, отбелязва ДПА.

Песков днес отново намекна, че ако се предприеме каквато и да е стъпка към изземането на руски активи зад граница, Москва може да конфискува чуждестранни активи.  

"Разбира се ще при подобни решения ще възникнат много широки съдебни перспективи. И Русия естествено ще се възползва от тези съдебни перспективи и непрестанно ще отстоява своите интереси в този план", каза Песков в интервю за руската телевизия. Освен това говорителят на Кремъл предупреди, че и други чуждестранни инвеститори могат да загубят доверието си в Запада, ако той сложи ръце върху руските активи.

"Надеждността изчезва за една нощ заради едно глупаво, необмислено решение", посочи Песков.

След началото на пълномащабната руска инвазия в Украйна през февруари 2022 г. ЕС и други страни замразиха активи на Руската централна банка на стойност стотици милиарди долари, припомня ДПА. Настоящото предложение на ЕС не предвижда приходите от тях да се предоставят на Украйна.

"Руските активи не трябва да бъдат докосвани, в противен случай ще има суров отговор на тази западна кражба", написа в "Телеграм" говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

"И много хора на Запад вече са разбрали това. За съжаление, не всички", допълни тя. (БТА, Николай Велев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от Технологии
В прегръдката на Golden Hour: Xiaomi и блясъкът на новата серия смартфони Xiaomi 14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
12
 
! Отговори
Далновидност преди 3 седмици
Ако вп беше нормален човек и отговорен политик със съвест нямаше да прави от студен конфликт с 20000 жертви за 7 години (3000 на година) ПЪЛНОМАЩАБНА ВОЙНА със стотици хиляди жертви и милиони имигранти десетки разрушени градове села за две години..само че той НЕ е човек а е (морално)джудже психопат !!
57
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путлерастите грамофонят че фащ нато сорос и тн УНИЩОЖИХА УКРАЙНА!?!?Аз лично виждам ру ракети и снаряди да сриват цели градове !!!НоНеутрални от край време в Финландия и Швеция им се налага да влизат в НАТО???
56
4
 
11
 
! Отговори
Берке хан преди 3 седмици
От Златната орда, остана само злата орда!
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да бе в блато стояло не би НАТО видяло
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това са пари на Путин и на олигарси заграбени от руския народ! Военния министър Шойгу ходил на уикенд в Алтай и масрафа му за 2 дни излязал 13 годишни заплати на среден руснак! Да ги вземат, малко им е!
53
6
 
11
 
! Отговори
Свят без рф преди 3 седмици
Един по добър и сигурен свят!
52
5
 
4
 
! Отговори
до50 Страх тресе Евр преди 3 седмици
на гладни шматки като теб няма какво да вземат, но много западни компании има в Русия които ако ги приберат ще са на печалба
51
2
 
9
 
! Отговори
Х преди 3 седмици
и какви ще са? Ще спрете газа? :D Ще изгоните фирмите от Русия? Това ще е ново! Как ще го преживее светът, незнам!
50
6
 
5
 
! Отговори
Дарк преди 3 седмици
Ко стаа с 400 самолета на лизинг на стойност над 10 милиарда долара,които Русия гепи като ответна мярка за нейните 30 самолета причинени принудително в западни страни Платиха ли ги застрахователите на производителите,че са си летят доволни руснаците на тях по вътрешни линии?
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще бъдат извзети. Ае стига сте мрънкали.
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Недейте за бога, ще затворят Берйозката.
47
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Страх тресе Европа, Русия ще спре доставките на борш, пелмени и водка.
46
3
 
8
 
! Отговори
По-информиран преди 3 седмици
Путин е мъртъв от 26 -ти Октомври. А дясната му ръка Патрушев едва удържа властта. В момента в Русия тече насилствена експроприация на едрата собственост и въвеждане на феодални порядки. А властовите кланове са се хванали за гушите.
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В ДНР и ЛНР никой никога не е воювал с Украйна. Дойдоха войски от Русия и започнаха война с Украйна. Преди да дойдат войски от Русия, никой не е воювал с никого.
44
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Едва ли хората от ДНР и ЛНР бивши,тъй като са вече в Русия мечтаят да се върнат под украинска власт,с която воюваха осем годин.
43
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия ни е обявила за вражеска държава, а българския неграмотен селянин още смята Русия за братска държава. Защо българския селянин винаги последен разбира ?
42
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ако случайно почнете да извземате апартаментите им във Варна - пу тоз до моя за мен. Ще бутна стената и ще си удвоя моя. В блокчето сме 9 апартамента и 6 от тях са на руснаци.
41
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В ДНР и ЛНР вече хора на Пу трепели наред войници от рускоговорящите. Надигало се недоволство сред рускоговорящите, защото откакто Русия управлява в Донецк и Луганск нищо хубаво не е направено. Всичко е в ръцете на хора на Пу и реално е пълна мизерия. Доходите са мизерни и народа страда. Искат да се върнат пак под украинска власт хората. "Русский мир" не им хареса.
40
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако беше раздал парите похарчени за тази безсмислена война на руснаците, сега всеки руснак щеше да е милионер в долари. А не да се чудят хората какво да правят с тази помощ от 200 долара за потънала къща. Русия можеше да просперира с парите, които се дават за тази война. А сега какво е положението? Инфлацията расте, рублата пада, хората нямат пари, цените на всичко скачат. И какво прави Пу? Нищо не прави. Хората се давят заради некачествени дамби, заради кражби на пари от хора на Пу.
39
7
 
5
 
! Отговори
Нане говнане преди 3 седмици
тая вечер с БАНко и Христо Христов ще си правиме човешка гъсеница :D това е всеки си слага устана на Путин на другия и консумира каквото излиза от Путин :D