Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт

Целта е да се стигне максимално близо до Харков, пише The New York Times
13 май 2024 13:47, Петър Бойчев
295
Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт
Снимка: БГНЕС

Руските войски успяха да се възползват от основната слабост на Въоръжените сили на Украйна и с офанзивата си в Харков ги затрудняват в защитата на 1000-километровия фронт, пише The New York Times.

Продължава пробивът в района на Харков, като са превзети редица малки населени места по границата и украинските войски са принудени да отстъпят от някои позиции.

Украинските войски, които отстъпват на руската армия по брой и въоръжение, вече не са в състояние да защитят 1000-километровия фронт, който минава от южната част на Харков до Херсон. И според военни експерти, откривайки нов фронт северно от Харков, руската армия се стреми да разтегне допълнително украинските линии и да улесни пробива в определени райони, пише Фокус.

"Руснаците разбраха, че основният недостатък, от който Украйна страда в момента, е човешкият ресурс. Разтягайки фронтовата линия, те увеличават шансовете за пробив", е заявил Франц-Стефан Гади, военен анализатор от Виена.

Според военни анализатори непосредствената цел на новата руска офанзива е да принуди украинската армия да изтегли войските, които са крайно необходими южно от Харков, особено в района на град Часов Яр. Руските войски щурмуват този град от няколко седмици. И в случай на превземането му няколко града, които са от решаващо значение за логистиката на украинските войски на източния фронт, ще се окажат на огневата линия на Москва.

Военните анализатори също смятат, че руснаците не само се опитват да отвлекат малкото на брой украински войници от боевете в Източна Украйна, но също така се опитват да създадат буферна зона по границата, за да затруднят украинските войски да обстрелват руска територия с артилерия.

"Те може също да се опитат да се приближат достатъчно близо до Харков, за да го обстрелват и да посеят паника, както направиха в първите дни на войната през 2022 г.", посочват анализатори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
6
 
41
 
! Отговори
До Пробивач преди 1 месец
Абсолютно си прав. А сега обясни на простия народ защо за 3 села и 2 плевни без гoвeдa загинаха половин милион украинци и два пъти повече останаха без ръце и крака....
227
10
 
59
 
! Отговори
жребец преди 1 месец
През август 2023 г. Сергей Шиптенко, автор на изданието Украина.ру, отбеляза, че мобилизираните в армията украинци са убедени, че отиват да бранят родината си, т.е. земята си. Според него те не знаят, че на практика воюват и за запазване на земята, контролирана от американски и европейски холдинги, част от която, впрочем, е в завзетите от Русия територии. Излиза, чеЗападът не само продължава унищожаването на украинския народ, но и го използва, за да брани контролираната от него украинска земя.Следователно помощта му не е безкористна, а напротив, покрай борбата с Русия, той решава и с
226
7
 
64
 
! Отговори
Фрунзе преди 1 месец
На бандерюгите им е спукана работата.Щом,дори и нашенските пудели започнаха да казват истината.
225
8
 
63
 
! Отговори
СС,С преди 1 месец
Русия,отвсякъде, е,в,нейна,полза,РОССИЯ, си,постига,целта,Украина,няма,такава,САЩ, я, унищожиха
224
1
 
4
 
! Отговори
Деско Времджиев преди 1 месец
аз сичко знам
223
5
 
2
 
! Отговори
Юлиян до 230,224 преди 1 месец
Развесели и мен.Измисли още нещо от тоя род.
222
11
 
75
 
! Отговори
Юлиян до 232 преди 1 месец
На път е да стане!Няма да стане Украйна да си върне Крим и Донбас.Напротив ще изгуби още,може и всичко,ако продължава да търпи неонацистката шайка на Зеленски и футболните агитки и се води по коварните съвети на Запада.
221
5
 
61
 
! Отговори
Сашо преди 1 месец
Не е нужно да разрушават Харков-достатъчно е да му спрат тока, а това значи и водата и за четири-пет дни ще клекнат. Някога генерал Тотлебен така е превзел Плевен.
220
16
 
3
 
! Отговори
До 225 преди 1 месец
Ще стане на Мукавей.
219
63
 
11
 
! Отговори
Пробивач преди 1 месец
От големи пробиви, за три години и няколко прегрупирания, рашковцете са превзели 3 селца и две плевни без гoвeдa. Браво! Так держать!
218
2
 
9
 
! Отговори
До 224 преди 1 месец
Развесели ме брато, за цялата седмица! Жив и здрав и пак да ръсиш такива повърни
217
6
 
21
 
! Отговори
Асен преди 1 месец
Големият въпрос е; Като какъв е Суровикин в ГЩ, началник на ГЩ или командващ южния фронт. Май всички са в шах,особено МИ 6, ЦРУ и ГУР.
216
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е нали бяха подготвени. а кво стана с Крим??зиленко голямата уста, да каже за Крим?!
215
9
 
64
 
! Отговори
Имп Маврикий преди 1 месец
До всички глуповати русофобчета и недоносчета. Това шматароци е СВО. Целта еи казаха денацификация. Кой туй уа? Ми таквоз, ще се избива цялото укронаселение, по точно мъжкото такова. От 18 до 50. Дъртаците не пречат. А вие се смейте че Русия се бави. Тя е пуснала валяка и мачкаааа, кат огнен вал. Русия, Беларус и Украйна ще са единен фронт срещу наглосаксите и господарите им от печатницата на хартийки.
214
2
 
45
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 месец
Новият командващ харковската украинска военна групировка е ген.Михайло Драпати.Аз съм малко озадачен -значи ли това ще украинците се гонвят да драпат от Харков!?
213
2
 
67
 
! Отговори
Така става преди 1 месец
Коги глапавото НАТО и Зельо се правят на тарикати.Укристан ще стане Руски!
212
81
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко това е руска пропаганда. Москва се готви да капитулира, затова Шойгу бе сменен. Няма да може да понесе срама от загубата. Американците са доставили някалво супермощно, суперсекретно оръжие с което се изпепеляват руските войски и технаката им. В момента настъплението е спряно, руснаците се прегрупират за отспление. На парада не видяхме никаква техника защото е унищожена. Научете се да четете фактите. Русия приключи...
211
5
 
32
 
! Отговори
Макрон(чо) преди 1 месец
Поляците да помагат с войска, нали знаят украински.
210
7
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна няма НИКАКВА войска, не го ли разбрахте това вече? Не за 1000км фронт само. Заради тяхното белоносо хитлеристче останаха само жени, цялата им нация и държава е съсипана. За него е добре де, след като спрат нещата ще се премести в някое от именията си, които либерастията му е подарила, след него потоп.
209
6
 
57
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Като няма войска Украйна, защо се прави на много отворена?