Кои са витамините и минералите, които топят мазнините?

Вижте кои са
24 май 2024 16:00, Михаела Лазарова
13
Кои са витамините и минералите, които топят мазнините?
Снимка: Istock

Ако преди лятната почивка имате нужда да свалите някой и друг килограм, вероятно сте решили да започнете диета. Освен ограниченията в храненето обаче можете да се обърнете и към природата в стремежа да върнете стройната си фигура след обилното прекаляване с лакомствата по празниците. Именно храната може да е помощникът ви в тази борба.

Витамините и минералите, които се съдържат в храната, която консумираме, могат да ни помогнат да ускорим метаболизма си и да стопим излишните натрупани мазнини.

Кои са витамините и минералите, които топят мазнините и които могат да ни помогнат в отслабването?

Витамин D

Витамин D е мастноразтворим витамин, който има отношение в контрола на мазнините в тялото и тяхното разграждане. Той е важен за трансформирането на хормоните в активните им форми, което съдейства за нормалното протичане на редица метаболитни процеси в организма. Можете да си набавите витамин D от рибата, яйцата, млечните продукти, ядките.

Витамини от група В

Витамините от група В имат много важна роля в регулирането на метаболизма. Те имат способността да ускоряват топенето на мазнините, стимулирайки контрола на теглото и подпомагайки усилията ви в регулирането на килограмите. Витамините от група В участват в освобождаването на черния дроб от токсините и натрупаните мазнини, съдействат за качественото секретиране на храносмилателни ензими. Всичко това улеснява допълнително контрола на теглото и топенето на мазнините.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Здраве
Хапвайте спанак и банани за здраво сърце
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Т преди 2 седмици
Търся си оротачка да косим заедно лозята с тример. Топят се мазнини гарантирано.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
всичко това води до повишен апетит
7
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 3 седмици
До Анонимен 6 Ти си се хромирал.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Витамин Е и витамин В!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Номер 1 е абсолютно прав. При работа на компютър и придвижване с лека кола колкото и витамини да се изпият, тялото си затлъстява. В мотиката е истината.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цинк при мъжете, а и не само, повишава тестостерона. Цинка също има отношение по отношение на инсулина. Л-карнитин (Вит Вт), Инозитол (Вит В8) и Холин (Вит В4), Вит В6, В2..., но не и вит В1 (Тиамин). Хромът е силно надценен и има по-скоро плацебо ефект по отнощение на апетита - казва ви го човек изпил над 10 бр по 180табл Хром пиколинат. Даже си вземах 2-3 опаковки и по 500мкг/таблета. Вит С във високи дози действа като окислител на мазнините, но вдига апетита.
3
3
 
8
 
! Отговори
Гaля преди 3 седмици
Teзu, kouтo ca cъrлacyвaнu c nocoлcтвoтo...
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Шведска горчивка подръвка.
1
4
 
20
 
! Отговори
Гарантирано преди 3 седмици
Основният витамин който топи мазнините е Мотиката.