Тайгър срещу Ланс или кой е най-добрият

Титлите, парите или феновете определят кой е най- впечатляващият атлет на нашето време
23 юли 2005 15:19,
Тайгър срещу Ланс или кой е най-добрият
Ланс Армстронг и Тайгър Уудс

Кой е най-впечатляващият атлет на нашето време – Тайгър Уудс или Ланс Армстронг? Ако следите голфът и колоезденето, следователно имате представа кои са те и какво са спечелили. Първият наскоро триумфира в Откритото първенство на Великобритания, което бе негова 10-та титла от турнири в Големия шлем и продължава да преследва 18-те титли на Джак Никлъс.

В същото време 33 – годишният Армстронг е на път да си осигури седма поредна титла от Tour de France, след като има преднина от 2 мин. и 46 сек. пред конкурентите си два етапа преди края.

Добрите спортисти на нашето време не разчитат само на наградни фондове, но и на приходи от  рекламодатели. Запитан наскоро, дали знае, че е преминал 50 млн. долара спечелени само от турнири, Тайгър Уудс отвърна, че никога не е й предполагал. За 2004 г. американецът има 87 млн. долара приходи, включително рекламите, докато само за първите седем месеца спечели 6,601 млн. от наградни фондове.

В същото време Ланс Армстронг пусна на пазара шест книги, видео касети, DVD-та, дрехи с неговата марка, снимки и календари. Негови спонсори са компании, като AMD, Sirius Satellite Radio, Shimano, 24 hour Fitness, Subaru, и др. След като се пребори с рак на тестесите преди седем години, той основа фондация на негово име, в борба със смъртоносната болест.

Времената обаче се менят и на сцената не винаги са били тези спортисти. Така например годините между 1979 и 1992 бяха годините на Лари Бърд и Меджик Джонсън, които властваха с оранжевата топка в НБА. Уейн Грецки и Джо Монтана изведоха хокейя на лед и американския футбол до нови висоти, преди света да се прехласне по играта на Майкъл Джордън, спечелил шест шампионски титли с Чикаго Булс.

И така Тайгър, Ланс, Майкъл, или някой друг. Пари, реклами, фенове, или спонсори. На кого му пука. Важното е спортът да не спира и феновете да са доволни. Да живее спорта ... и негово величество ФЕНЪТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации