Трули: Идването на Роси е въпрос на имидж

Ярно Трули смята, че Ферари по подобие на Реал Мадрид, може да привлече Валентино Роси повече заради имиджа му, отколкото заради уменията му на пилот.
17 ное 2005 09:46,
Трули: Идването на Роси е въпрос на имидж
Трули каза, че би приветствал идването на Роси във Ф1, но отправи тънки намеци относно способностите му.
Ярно Трули приветства евентуално идване на сънародника си Валентино Роси във Формула 1, но смята, че световният шампион по мотоциклетизъм ще изпитва затруднения.

"Радвам се, че той продължава тестовете. Той все още се забавлява, трупа опит и когато е готов, ще бъде един от нас," заяви Трули пред Гадзета дело Спорт.

Роси има 3 отделни теста с Ферари, първият на тайни изпитания на Фиорано през 2004, един през този август и  един този месец. Роси е спряган за наследник на Михаел Шумахер в Скудерия.

Трули смята, че Роси може да се озове във Ферари повече заради имиджа си, отколкото заради уменията си на пилот, но заяви, че въпреки това ще е радостен за него.

"За мен Ферари не е цел, а по-скоро осъществена мечта, само ако си много добър пилот. В случая с Валентино, може би ще е въпрос на имидж, но това не ме притеснява. Роси ще е добре дошъл във Формула 1, но ще има сериозни затруднения, просто защото така е в Гран При", допълни Трули.

Спонсорирано съдържание