77-годишен ловец застреля крадец във врачанско село

Починалият събирал желязо от изоставена къща
Обновена: 5 апр 2011 14:39 | 5 апр 2011 10:41,
336
77-годишен ловец застреля крадец във врачанско село
Снимка: Булфото

77-годишен ловец от врачанското село Габаре застреля мургав крадец.

40-годишният Радко Асенов е починал в болницата, след като бе прострелян в понеделник следобед.

Мъжът, заедно със съпругата си, е разбивал циментова плоча на изоставена къща в местността Стария язовир в землището на селото, когато бил прострелян от неизвестен.

Малко по-късно, в 19,10 ч., мъжът е починал в белослатинската болница.

От полицията уточниха, че починалият Радко Асенов е криминално проявен, с две условни присъди за кражби.

Той бил "специализиран" в кражбите на метали. В изоставената сграда е имало много арматурно желязо, което Радко и жена му отишли да режат.

В хода на разследването полицаите са задържали 77-годишния Д. Н., за когото е установено, че е стрелял със законно притежавана ловна пушка.

Мъжът е направил пълни самопризнания. Пред полицаите той казал, че бил провокиран от множеството кражби в региона и афектиран е натиснал спусъка.

Ловецът е задържан за 24 часа. Започнато е досъдебно производство.

При подобен случай през юни миналата година 77-годишен бивш военен простреля 14-годишно момче в с. Бели извор.

Според младежа той искал да набере череши от градината на възрастния мъж. Бившият военен, наплашен от множеството кражби, стрелял, след като видял, че някой прескача оградата на двора му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
1
 
23
 
! Отговори
Знам преди 13 години
Баща ми живее сам в село вече с преобладаващао *** население. Около му къщите са пусти, а в обитаемите живеят люде също обичащи кражбата. Открай време е така. Баща ми си има ловна пушка, също законна. Аз пък съм рзглеждал достатъчно наказатеноправни въпроси и съм го научил как да трепе крадците без да дава обяснения, самопризнания или подобни дивотий. Балистика на гладкоцевно оръжие НЯМА! Айде, много здраве!
285
0
 
1
 
! Отговори
string преди 13 години
be dqdka be wo neidew u sofeto da strelqw tezi deto opustowiha darzavata bre?
284
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Идеята е много добра- ДА ОРГАНИЗИРАМЕ ПОДПИСКА В ЗАЩИТА НА ТОЗИ ЧОВЕК!
283
0
 
21
 
! Отговори
Дядо Кънчо преди 13 години
Браво на набора. Дай боже всеки ден по една такава добра новина.
282
0
 
22
 
! Отговори
До Патил преди 13 години
Да убиеш човек - да! Но да отстреляш *** е съвсем друга работа!
281
0
 
24
 
! Отговори
бай Пешо преди 13 години
На война отиват само старците!
280
2
 
9
 
! Отговори
до 283 преди 13 години
само, че забравящ, че Марковски по-скоро би се цанил за повереник на родата на убития !!
279
1
 
19
 
! Отговори
Алото преди 13 години
Стрелял- стрелял. Що ти е трябвало да го признаваш?! "Направил пълни самопризнания"...и какво от това?! Всеки може да си признае какво ли не, това ОБАЧЕ не е достатъчно за да бъде осъден! Нека се докажат обстоятелствата в съда и тогава ще видим кой, защо, дали и т.н. с трелял, дали е улучил, от това ли е починал *** или от ръждиво желязо отровило му кръвта...Ето това е дело за Марковски, а не да защитава изнасилвачи....
278
1
 
14
 
! Отговори
kitaec__ преди 13 години
Ако бъдат заставени да спазват законите,да си плащат данъците и да им бъде търсена адекватна отговорност за престъпленията извършени от тях,след 20 години няма да има нито един ***.но какво да се прави,комуниста Борисов,не се уморява да развъжда ***
277
1
 
17
 
! Отговори
Патил преди 13 години
Не е така лесно да убиеш човек. Оставете съда, има съд на собствената съвест. По принцип съм за това да можеш да се защитиш - живота, честта, имуществото. Лошото е, че българите нямаме твърдите морални критерии за границата между правото и самоуправството. Искам полиция-ефективна, подвижна, патрулираща, безкомпромисна, искам да мога да се свържа с тях моментално, да пристигнат начаса. Да бият, преди да щракнат белезниците.После съд по късата процедура без намаления за разкайване и самопризнания!
276
0
 
4
 
! Отговори
Detektiff преди 13 години
Bravo. Taka da postanovi i Prokurora razglejdasht sluchaya. Ako toi ne moje, taka da postanovi sadiyata koito bi razglejdal eventualno delo. Dokato se izlachvat *** po TV i na parvite stranitsi na vsekidnevnitsite da se otrazi v spetsialni kareta, che chastnata sobstvenost e NEPRIKOSNOVENA. Za posegatelstvo - kurshum.
275
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А така хъхряка само от това разбира да офди да бере жилязу и чиреш е шенген като нин приемат успе на заминаващите *** да му мислят белгия холандия англия и австрия последната вече реве *** нема накъде хомодемокрация майка
274
0
 
30
 
! Отговори
Machiavelli преди 13 години
Евала на човека, дано не отиде в затвора, въпреки че ме съмнява.
273
0
 
28
 
! Отговори
lewskar преди 13 години
БРАВО подписка за защита на човечеца трябва и протести да го пуснат във ФБ май вече има включвам се.Ако повече *** отстреляме ще почнат да се замислят "ромите"да ли да крадът.Скоро някой може да организира и линч,и него ще защитава ме.
272
2
 
14
 
! Отговори
......! преди 13 години
Лошото е Първанглу раздаде всички ордени и няма да има един за стареца.....!
271
1
 
23
 
! Отговори
Влади преди 13 години
Само това е пътят - по-либерално право за носене на оръжие и оправдаване на правото на защита на собствеността и живота си. Само така крадците и насилниците ще бъдат озаптени. През 1997-*** мнозинството на ОДС беше прокарало нещо подобно, но комунистите сезираха Конституционния съд , зер мутрите, манглите и др. гадини са си техен електорат. К.съд присъди, че всеки бандит има право на живот, за разлика от обикновения гражданин и пак останахме без самозащита.
270
0
 
29
 
! Отговори
sairas преди 13 години
Добре е направил стареца,с тия *** няма оправия.По Тошово време милицията ги слагаше на място а плоицията сега дори не смее да им каже че са ***.
269
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
добре че са 77 годишните че да отсрамят надупения българин
268
0
 
36
 
! Отговори
Maniac преди 13 години
Дано да доживея тия години на дядото, та да мога и аз да гръмна един черен мангустер и да не ми дреме ....
267
0
 
39
 
! Отговори
расист преди 13 години
браво на дядото аз предлагам всички истински българи над 75години да гръмнат поне по 10 *** на колкото и да ги осъдят все тая така ще намалим поне малко популацията на тази зган