77-годишен ловец застреля крадец във врачанско село

Починалият събирал желязо от изоставена къща
Обновена: 5 апр 2011 14:39 | 5 апр 2011 10:41,
336
77-годишен ловец застреля крадец във врачанско село
Снимка: Булфото

77-годишен ловец от врачанското село Габаре застреля мургав крадец.

40-годишният Радко Асенов е починал в болницата, след като бе прострелян в понеделник следобед.

Мъжът, заедно със съпругата си, е разбивал циментова плоча на изоставена къща в местността Стария язовир в землището на селото, когато бил прострелян от неизвестен.

Малко по-късно, в 19,10 ч., мъжът е починал в белослатинската болница.

От полицията уточниха, че починалият Радко Асенов е криминално проявен, с две условни присъди за кражби.

Той бил "специализиран" в кражбите на метали. В изоставената сграда е имало много арматурно желязо, което Радко и жена му отишли да режат.

В хода на разследването полицаите са задържали 77-годишния Д. Н., за когото е установено, че е стрелял със законно притежавана ловна пушка.

Мъжът е направил пълни самопризнания. Пред полицаите той казал, че бил провокиран от множеството кражби в региона и афектиран е натиснал спусъка.

Ловецът е задържан за 24 часа. Започнато е досъдебно производство.

При подобен случай през юни миналата година 77-годишен бивш военен простреля 14-годишно момче в с. Бели извор.

Според младежа той искал да набере череши от градината на възрастния мъж. Бившият военен, наплашен от множеството кражби, стрелял, след като видял, че някой прескача оградата на двора му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
0
 
35
 
! Отговори
Н преди 13 години
Съгласен с всичко написано тук за ***. Аз какво правя съгласявам се, избягвам ги и др. нищо незначещи неща. Трябва дела, щом всички плащаме то и тая *** да плаща , работи и т.н. Неможе еин стрец да ни измие очите. А тези който ги защитавят да отидат да живеят при тях във Филиповци. С Т И Г А с пройзола .
265
0
 
47
 
! Отговори
krum преди 13 години
Лошото в цялата работа е, че може да го лежи като за човек ...
264
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре че човекът не е гръмнал и женския елемент, сега чаветата щяха да изпълнят някой дом за сираци!
263
1
 
20
 
! Отговори
до ХХХХХ преди 13 години
абе *** ли си или да..... и кво кат не ми се работи щото ме мързи и знам че е по лесно да гепа да хода да гепа да си нахрана 10 чавета каде не съм имал мозък да се замисля че няма да мога да ги изгледам,значи така е оправдано да се краде така ли БЕ *** ЗА МЕН МАНГ...ТЕ НЕ СА ХОРА поне 95% от тях
262
0
 
46
 
! Отговори
вмро преди 13 години
Браво на дядото -напълно го подкрепям!
261
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
крайна необходимост - изключващо вината обстоятелство. Свобода за ГЕРОЯ.
260
0
 
27
 
! Отговори
Ники преди 13 години
До ХХХХХЗначи прав си до някаде.Ти какво предлагаш? Да го осъдят - добре аз така като чета статията излиза че е осъждан 2 пъти точно за кражби като искам да имаш предвид че той най-вероятно не е посягал да краде само 2 пъти а може би 10 или повече пъти е той ако до сега не си е взел поука колко пъти ще го съдим ??? Явно е че ЧОВЕКЪТ си е решил да си краде и това е ... а си мисля че точно за тези хора държавата се е погрижила да не останат гладни друг е въпроса те как използват парите си
259
0
 
32
 
! Отговори
рейнджър преди 13 години
ако дадат право на всеки българин да защитава собствеността си от набези, както сметне за добре, дребната престъпност напълно ще изчезне. нека всеки пълнолетен български гражданин си има под ръка я некоя пушка, я некое пищовче, да видим дали ще им стиска толкова на крадците на дребно. а за дядото медал за храбост трябва, не съд. така или иначе от полицията и съдилищата полза няма, трябва правосъдието да мине в ръцете на народа.
258
0
 
19
 
! Отговори
bravo преди 13 години
bravo - 13 pensiq bonus -vednaga !
257
0
 
38
 
! Отговори
az be преди 13 години
Крадеца можеше да си е жив и здрав ако присъдите не бяха условни!!! Браво на дядото! На толкова години и добре вижда!
256
0
 
53
 
! Отговори
Браво! преди 13 години
Браво на този човек, трябва медал да му се даде за проявения героизъм, защото наглите *** толкова се се почувстваха уверени в недосегаемостта си, че вече налитат да бият и полицаи, а какво остана за обикновените хора. Самите полицаи вече ги е страх да извадят срещу тях оръжие така, че този човек наистина трябва да бъде награден.
255
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само това ги оправя тея ***! Браво на дядото! Жалко че ще трябва да го лежи като за човек, и дано докато минат делата минат 15- 20 години .
254
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хора, аз живея на 20 метра от министерството на вътрешните работи и миналата седмица домоуправителя ми каза да внимавам с вратите и прозорците, щото съседа от първия етаж е заварил *** в тях, които са избягали през прозореца!Това е 21 век в центъра на ЕС столица, до сградата на МВР. Представям си кво е по селата. Viva Боко, Viva Цвъко! *** си майката ***!
253
1
 
47
 
! Отговори
ДИМАТА преди 13 години
НА ТОЗИ ДЯДО ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЧИ ОРДЕН СТАРА ПЛАНИНА, А НЕ НА РАЗНИ ИЗМИСЛЕНИЯ ЖАЛКИ КАРИКАТУРИ НА ПОЛИТИЦИ. НАЛИ ТЕ НИ ДОКАРАХА ДО ТУК. АКО НА ДЯДОТО СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ МИСЛЯ ЧЕ Е РЕДНО ЦЯЛОТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО ДА ГО ПОДКРЕПИ И ДА ПОКАЖЕМ ЧЕ НЕ ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ ДА ХРАНИМ ***, КОИТО НИ КРАДАТ, УБИВАТ И МАРОДЕРСТВАТ БЕЗНАКАЗАНО.
252
0
 
52
 
! Отговори
българин преди 13 години
браво ня дядото...преди няколко години баща ми скочи срещу 3ма *** през ноща с брадва в ръка при опит да му откраднат пчелни кошери... и кво стана полицията ги хвана,тръгна съд и така и така досега *** ни дължат щети на стойност около 500 кинта,пили сме студена вода отдавна за тях но просто още един истински пример как нито полиция нито съд в тая територия,защото няма държава работят както трябва... това е начина,саморазправа както при американците... нещата трябва да се променят!!
251
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Chiveka shte bade saden zashtoto e ubil edin glas za chervenite naizborite, a ne za tova che e strelial.
250
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Освен браво за смелостта на възрастния мъж, нищо друго не може да се каже. И нека повече пенсионери и малди последват примера му.
249
0
 
50
 
! Отговори
бравоДядка преди 13 години
Браво на старият боец,само това е начина за справяне с *** набези.Първо стреляш и после викаш СТОЙ!!!!
248
0
 
43
 
! Отговори
Свобода, Равенство . преди 13 години
Бог създаде хората различни, а Колт ги изравни!
247
0
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
до тъй,тъй.....стига с тези комунисти бре...вякой по горе ти направи аритметиката...че *** ни струват годишно по 10-тина млрд. Ха сметни сега за всичката"демокрация" ...пардон...свободия, колко сме наляли в гърлата ***...толкова и комунистите на се откраднали...А колкото до тях...те всички са от един дол дренки..червени, сини, пембени, зелени...всеки краде само да се докопа до властта.

Спонсорирани публикации