Лукашенко: Арестуваните за терористичния акт си признаха

Беларуският президент възложи да бъдат извършени разпити на опозицията
Обновена: 13 апр 2011 14:36 | 13 апр 2011 14:16, Елка Василева
71
Лукашенко: Арестуваните за терористичния акт си признаха
Снимка: Reuters

Терористичният акт в метрото в Минск е разкрит, заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко.

„Днес в 5,00 часа престъплението беше разкрито. Те дадоха показания“, каза Лукашенко.

„Главното е, че ние знаем кой и как го е извършил. Засега не е известно защо, но и това скоро ще стане известно“, добави той, цитиран от РИА Новости.

„Задържаните за терористичния акт в метрото в Минск, извършен в понеделник и отнел живота на 12 души, признаха за извършването не само на това престъпление, но и на други взривове“, съобщи Лукашенко.

„Задържаните признаха, че са извършили не само терористичния акт в метрото, на тяхната съвест лежат и терористичните актове в Деня на независимостта на 3 юли и във Витебск. Чудовищно, но е факт: всички тези негодяи, извършили престъпленията, са работели в конкретни трудови колективи – кой стругар, кой електричар“, каза Лукашенко.

Той е възложил във връзка с терористичния акт в метрото в Минск да бъдат разпитани опозиционни политици.

Още по темата

"Възложих да бъдат разгледани всички изявления на политически дейци. Ние търсим съучастниците и поръчителите. Тези дейци от така наречената „пета колона“ може да разкрият картите си и да посочат кой е поръчителят", каза Лукашенко.

„Всички да бъдат привлечени и разпитани, независимо от всякаква демокрация, стона и воя на чуждите страдалци“, заяви президентът на Беларус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
3
 
! Отговори
до 41 преди 13 години
ти пък отиди да занесеш цветя на чешмата на Доган, жалък, универсално продажен безродник
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
50 - Че той откъде да знае, че стандарта на живот включва съотношение доходи-ценови равнища:))
49
4
 
5
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Абе умнико. Няма значение колко ти е заплатата смятай колко са ти разходите. БАЛАРУС ИМА РАБОТЕЩА ИКОНОМИКА Набй си го в тъпата чутура
48
0
 
3
 
! Отговори
БГ Съдия преди 13 години
А Доган какво го правим ? :)
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Очаквайте до няколко дни снимка с полугол Путин борейки лично с терориста.
46
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Навсякъде престъпниците ги гонят! Е в САЩ и БГ - не! Там те са на власт!
45
1
 
13
 
! Отговори
дзвер преди 13 години
36 я па ти!То на всички беше ясно и на Саддам ядреното и химоческото оръжие, убийството на хиляди, пък к'во стана- за 7 г. много пъти по хиляда си отидоха при натресената демокрация.Сега едни са бунтовници (мирни-само с калашник),пък други като в Йемен,Сирия и С.Арабия са терористи(с тояги);много истина има в написаното от 39 за двойния аршин на демокрацията
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе то и мен ако ме арестуват там ще си призная. Въпросът е дали имат доказателства за вината им или просто спешно им трябват жертвени овни? :( Иначе подбудителите и извършителите на този терористичен акт са за бесилото!
43
10
 
4
 
! Отговори
! преди 13 години
Знае се от отдавна че руският специалитет е да убиваш собствения си народ в атентати и после да обвиняваш опозицията. Това е руският модел на демокрацията.
42
6
 
2
 
! Отговори
пен преди 13 години
Браво, а сега за да си обективен напиши нещо и за руската политика спрямо бившите страни от СССР, например за Грузия. Разкажи ни за съветската авантюра в Афганистан. Виж, руснаците също биха се месили на много места по света, но в момента не разполагат със сили. Варшавски договор няма.
41
8
 
2
 
! Отговори
Не е верно! преди 13 години
Любомирчо, що не се преместиш в Беларус бе, Имбецилчо? С 50 долара заплатката и си в Рая!!! Комуненце, малко!
40
3
 
4
 
! Отговори
дo 39 преди 13 години
същото важи и ако смениш "САЩ" с "Русия" ...
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някои термини и понятия определящи демократическото развитие на страните:)"Свобода" - правото на Сащ безнаказано да се занимава с тероризъм."Демокрация" - натрапване на президентите на Сащ и други страни лица, изгодни на американското еврейско лоби."Демократически морал" - 30 сребърника, смятани в $ по днешния курс."Демократическа революция" - държавен преврат организиран от ЦРУ."Общочовешки ценности" - $$$..."Тероризъм" - въоръжено съпротивление против робските окови на Сащ."Борба за демокрация" - безотговорно бобардиране на суверенни страни от Пентагона."Свобода на словото" - монопол на Сащ върху истината в крайната инстанция."Свободна търговия" - продажба на различни продукти за $ по цени определени от американските борси."Глобализация" - върховенство на Сащ над ООН."Права на човека" права на еврееите."Тоталитаризъм" - отричане на правото на Сащ безнаказано да се занимава с тероризъм."Исламска опасност" - желание да се отстранят евреите от държавната власт в Сащ."Толерантност" - назначаване еврейски педофил като директор на летен лагер на американските бойскаути."Свободно предвижване на капитала" - монопол на Сащ върху печатането на необезбечени $."Свободно предвижване на трудови ресурси" - правото на китайците безплатно да хранят и обличат *** в Сащ."Антисемитизъм" - изразяване на съмнение относно понятията американски ционизъм и американска демокрация."Свободен пазар" - пазар свободен от американски конкуренти."Свободна конкуренция" - бомбардиране на конкурента с крилати ръкети."Суверенитет" - строго следване на указанията на държ.департамент на Сащ."Конструктивен подход" - ако някой спори с евреите, то евреите винаги са прави. Ако някой спори със Сащ, то винаги прави са Сащ. Ние говорим евреи, подразбираме Сащ, ние говорим Сащ, подразбираме Федералния резерв на Сащ. Евреите и Федералния резерв са братя-близнаци."Идеологически мит" - утверждаване че демокрацията е възникнала в Гърция."Обективна реалност" - предаванията и новините по CNN."Автокрация" - непукистко отношение към мнението на Сащ."Нарушаване на демократическите ценности и права" - отказ от това да станеш пионка на Сащ."Млада демокрация" - Грузия на 100% издръжка от Сорос."Цивилизован свят" - страните от НАТО и другите купувачи на оръжие произведено в Сащ."Страни от 3-я свят" - купувачи на оръжие произведено в Русия."Ос на злото" - страни които Сащ ги е страх да нападнат, но не ги е страх да ги манипулират."Алтернативная гледна точка" - преразказ на новините от CNN на грузински."Демократическа солидарност" - търсене на оръжие за масово унищожение в Ирак от поляците и българите и смяна на американското пушечно месо в Афганистан на българско пушечно месо ."Защита на общочовешките ценности" - насъскване на Пентагона срещу Иран и др. производители на нефт от Израел
38
10
 
2
 
! Отговори
... преди 13 години
Беларус - поредната руска "демокрация".
37
8
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 13 години
Руските *** се казват "лапти"
36
8
 
5
 
! Отговори
Che преди 13 години
На всички е ясно че това е дело на ФСБ и самия Лукашенко - домашният любимец на КГБ-убиеца Путин.Свинска, руска работа.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малеее! Българите жалят как живеели беларусите:)) Вие живейте като тях дори само като чистота и тогава жалете:)))
34
5
 
5
 
! Отговори
boby преди 13 години
Всичко ще си кажат, естествено ще кажат че опозицията го е направила, точно кои хора, как, защо. Всичко ще си кажат, въпрос на ампери и волтаж... Тирани като Лукашенко ги разбират тези работи.
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Очакваме да признаят и за земетресенията в Япония. Както и за световната криза.
32
0
 
0
 
! Отговори
До №17 преди 13 години
Има правило. Само на жив човек се казва другар/др./, а Йосиф Сталин е покойник и не съм чул да е бил лекар, Д-р. Как би другарувал човек с покойник?