Лукашенко: Арестуваните за терористичния акт си признаха

Беларуският президент възложи да бъдат извършени разпити на опозицията
Обновена: 13 апр 2011 14:36 | 13 апр 2011 14:16, Елка Василева
71
Лукашенко: Арестуваните за терористичния акт си признаха
Снимка: Reuters

Терористичният акт в метрото в Минск е разкрит, заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко.

„Днес в 5,00 часа престъплението беше разкрито. Те дадоха показания“, каза Лукашенко.

„Главното е, че ние знаем кой и как го е извършил. Засега не е известно защо, но и това скоро ще стане известно“, добави той, цитиран от РИА Новости.

„Задържаните за терористичния акт в метрото в Минск, извършен в понеделник и отнел живота на 12 души, признаха за извършването не само на това престъпление, но и на други взривове“, съобщи Лукашенко.

„Задържаните признаха, че са извършили не само терористичния акт в метрото, на тяхната съвест лежат и терористичните актове в Деня на независимостта на 3 юли и във Витебск. Чудовищно, но е факт: всички тези негодяи, извършили престъпленията, са работели в конкретни трудови колективи – кой стругар, кой електричар“, каза Лукашенко.

Той е възложил във връзка с терористичния акт в метрото в Минск да бъдат разпитани опозиционни политици.

Още по темата

"Възложих да бъдат разгледани всички изявления на политически дейци. Ние търсим съучастниците и поръчителите. Тези дейци от така наречената „пета колона“ може да разкрият картите си и да посочат кой е поръчителят", каза Лукашенко.

„Всички да бъдат привлечени и разпитани, независимо от всякаква демокрация, стона и воя на чуждите страдалци“, заяви президентът на Беларус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
0
 
! Отговори
Ислямист преди 13 години
Хаха, атакисчетата смотани в момент си хапят пръстите и хрупат ташаците от яд. Терористите са си хора от Беларус. Това обаче , сигурен съм кара болшевишката *** да се тресе от страх. Който сее вятър, жъне буря. *** националисчета - марш при вашият мюфтия Генджев да приемете исляма веднага..
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има нещо гнило в Дания... Мътна работа е тази, истината няма да научим.
29
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво!Там ги хващат и разкриват за ден...тука за векове не могат.*** утрепаната държава дето сме.
28
0
 
2
 
! Отговори
sweden преди 13 години
ey i kak birzo gi namirate kato 4e sis ricete si gi ostavili interesno nalii
27
6
 
3
 
! Отговори
благой преди 13 години
Сигурен съм, че на Боко и Цвъц им се иска много да действат като КГБ, ала сме в ЕС и ги е шубе!
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Батька яко издиша с тая пета колона, но толкова и му пука. Обзалагам се, че тези "негодяи" ще се окажат шпиони. Пред Сталин Батька е просто дилетант, но то и толкова е достатъчно. А виновен, разбира се, е Голщайн.Арестували ги, признали си, а мотивите тепърва ще ги бистрим. И това ако не е произвол, здраве му кажи. Последния диктатор в Европа затяга хватката над собственото си население, но няма да му помогне.
25
2
 
4
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
дзвер---- Ми как да ги хване бре те нали негови авери бяха
24
3
 
4
 
! Отговори
дзвер преди 13 години
Мдаа хванали ги,разпитали ги и си признали!?Дано да са истинските терористи.Що Боко като главсек не смогна поне един убиец да хване.
23
4
 
6
 
! Отговори
СИЛА преди 13 години
А наш Цвъцко още не може да хване кой тури бомбата на Галерия
22
5
 
21
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Абе старнна работа. Според някой хора този атентат е организиран от Лукашенко обаче същите тези хора твърдят че Атентатите в Ню Йорк не били вътрешна работа. Същите тези хора твърдят че Лукашенко е тиранин ама Пиночет не бил тиранин въпреки че по негово време са избити поне 10 000 инакомислищи. Абе и в Косово и Либия са борци за свобода а пък в Афганистан и Ирак са терористи и наемници. Някой по-умен може ли да ми ги обясни тези феномни
21
2
 
5
 
! Отговори
contradiction преди 13 години
То "я камилата, я камиларя". Може и съвсем да не са тези атентаторите, но да са си "признали" Много е лесна схемата. Арестуваш 5-6 човека от съмнителен мюсюкмански произход и след кратко "помолване" те веднага си признават, че са атентаторите от метрото. Така народа е доволен, че терористите са разкрити а Лукашенко е велик... че успя веднага да ги арестува., ... еххехе А може и да греша. Кой знае ?
20
7
 
9
 
! Отговори
монк преди 13 години
Като знаем методите за "Разпити" в тези страни заподозрените може да си признаят и убийството на Кенеди
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя *** голям го извади в целия свят предполагаха че тоя фашист ще открие бомбаджиите /ЗАЩОТО ТОИ Е ПОРАЧИТЕЛЯТ/и наистина ги откри само половин час по късно
18
8
 
15
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
М да сега на платената от запада опозиция ще им разцепят дупетата в занданите на КГБ. Така като трябваше да се постъпи и в България ,но вместо това им дадохме власта и сега виждате резултата. Всичко е разпродадено на чужди монополисти които ни смучат кръвчицата
17
6
 
15
 
! Отговори
Анегдот преди 13 години
Д-р Йосиф Сталин си загубил очилата. Обадил се на Берия (ръководителя на КГБ по Сталинско време) да го попита дали не ги е виждал. След малко разбрал, че очилата му всъщност били вдигнато на главата и отново се обадил на Берия, че си е намерил очилата, а отсреща Берия отговорил:- Много късно другарю Сталин, ние вече проведохме разследвахме, установихме заговор против СССР. Извършителите бяха заловени, признаха си всичко, бяха осъдени и разстреляни. Жалко, че историята се повтаря като фарс!
16
9
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
и ко сега на терориста .. някакви терористи са му виновни, щото така бе лукашенко.. илядиш мандатите покрай тези " терористи" :) ко прай *** .. още ли се карате за това, че не ти плаща .. закъдето му пренасяш газа .. а бе да не ти върти номера кагебето ....
15
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОМУНИСТИЧЕСКА НАГЛАСЕНА РАБОТА, ПЪРВО БЕШЕ ПОДГОТВЕНО ОТ ВЪН ПОСЛЕ ПЪК ГИ ХВАНАХА ЗА 2 ДНИ ПО РИСУНКА СЕГА ПЪК ВЕЧЕ СИ ПРИЗНАЛИ ПОЗНАТИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОХВАТИ ЗА СЪБИРАНЕ НА СИМПАТИИ.
14
3
 
11
 
! Отговори
Gabara преди 13 години
Ако пообработят още малко ще признаят, че са разпнали и Христос на времето, както и че са от опозицията, разбира се.
13
13
 
19
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
До 4 Абе *** в Беларус се живее много по-добре от колкото в България. Там има икономика хората рабоят и създават продукт. Имат здравеопазване, образование чисто е и подредено.
12
1
 
25
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Абе не знам Беларус дали е комунизъм или не господа ***, обаче тези ще ги екзекутират, атези дето рпавиха атентати тук ви управляваха няколко години и след следващитите избори пак ще ви управляват!