МВР още умува с какво взривиха колата на Сашо Диков

Цветан Цветанов обвърза бомбата с изборите
Обновена: 14 окт 2011 15:00 | 14 окт 2011 12:52,
75
МВР още умува с какво взривиха колата на Сашо Диков
Снимка: Булфото

Около 1 килограм е взривното вещество, избухнало под автомобила на журналиста Сашо Диков. Взривът е бил поставен под предната лява гума или около шофьорската врата, каза изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Веселин Вучков.

По думите му в момента се анализира какво е било взривното вещество и какъв е точният му обем, както и по какъв начин е задействано, но все още няма яснота по въпроса.

Сашо Диков и дъщеря му са разпитани във връзка с взрива, който избухна около 22,00 часа снощи.

„Много е важно да осъдим подобни прояви, независимо от това каква идеология изповядва медията, каква политическа линия подкрепя, защото това е нещо недопустимо и е една заплаха за демокрацията“, коментира Вучков.

Още по темата

Попитан не е ли притеснително, че снощният взрив съвпада с посещението на председателя на ЕК Жозе Барозу и изнесеното заседание на Европейската народна партия, и.д. министърът заяви, че ведомството е обезпечило сигурността на срещите и взривът не се е отразил на тяхната програма. Вучков изрази увереност, че МВР ще гарантира и сигурността в деня на вота.

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов същевременно призова да се даде време на разследващите да свършат работата си.

„В момента сме в предизборна кампания и това според някой лица може да е полезен инструментариум в тази кампания, но аз мога да ви уверя, че страната е спокойна и по-специално след задържането на определени престъпни групи, занимаващи се с тежка организирана престъпност“, заяви МВР шефът в отпуск. Той отказа да даде повече подробности за взривения автомобил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
7
 
! Отговори
ужас! преди 12 години
"ФЪФ"-- БГсега ,ако за 1-2 месеца се става полицай,то в другите страни ,и при бай Тошово време ,това време е за 6-години !Като 4 години ,учение в Пазарджик /Стрелча преди/ с ЕЗИК, и 2години ---ПРАКТИКА !Но "ДЕМОКРАТИТЕ"..... В БГ СА НА ДРУГО МНЕНИЕ ,ПРЕДПОЧЕТОХА-------22 г.,....ПРЕХОД !
51
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много драскачи от позитано тук... явно партийната каса го дава широко преди изборите заради отпадналите турски избиратели...
50
1
 
9
 
! Отговори
така е! преди 12 години
Който не е спонсор на МВР,да се оплаква на Арменският...!
49
4
 
17
 
! Отговори
Гарибалди преди 12 години
Атентатът срещу Диков е дело на хувейбините на Герб или казано иначе хитлерюгенд.Не е нужно ЦЦ или друг от Герб да ги накара да го направят.Следвайки тонът на политиката на лидерите си, и арогатноста им са решили да запушат устата на Диков ,който отразява в канал 3 позициите на всички кандидати за президент, кани в студиото си не обичани от Герб лица,и не крие отрицателното си отношение към Цветанов. И от МВР да не бързат да казват "взрива е за сплашване" както при много други случаи..Може да сплашваш с фоеверки.Докато експолозия само от 100 грама експолозив е в състояние да убие една дузина хора. Значи Герб да търси извършителите всред своя комсомол.
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С изключение на случаите когато разни хлапета пишат против *** н интернет, народната ни милиция само КОНСТАТИРА престъпленията. След като народната милиция само констатира и брои престъпленията, може би трябва Националният Статистически институт да се захване с борбата с престъпростта!
47
6
 
3
 
! Отговори
свидетел преди 12 години
По информация на МВР секунди преди взрива край автомобила е забелязан да се навърта Черен Сух Прегърбен индивид приличащ на Индиски биволар след направиния фото робот Приликата с Костов е удивителна същият е бил разпознат от очевидци призован е да се яви в СДВР за справка след неявяването му е обявен за общонационално издирване
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много мафия по света ама и у нас
45
0
 
13
 
! Отговори
9.11 преди 12 години
Тя "нашта полиция" дето много ни пази, като я гледам как умува на снимката? Къде тръгнали така да унищожавате уликите? Като не можете и не знаете как да работите, офела мангела и на село на царевицата!
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много умувате бре...Оправдайте си бюджета!
43
5
 
8
 
! Отговори
за 100лв 2ри вариант преди 12 години
"Милиционерите" сами слагат взривовете за да отчитат дейност, уж разследват и т.н и да оправдават огромния си бюджет.
42
4
 
17
 
! Отговори
сократ преди 12 години
Нищо няма да бъде разкрито,тъй като тези взривове са инструмент на Власта.Тогава не чакайте разкриване.Всички приоми са разрешени само и само да не се изпуска Власта.Взривовете са мутренски подходи,а не е ли Мутра Министър Председателя.Това си е дело на управляващите и оправдавайки се ,че това е дело на други, целящи да ги компроментират.Глупости за ***.Стара истина е-създаваме проблеми,обвиняваме опонентите и се превръщаме в герой -спасители.Истината е проста,но не е за прости хора.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и това според някой лица Някой и Никой са в единствено число - само за протокола...
40
0
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 12 години
На много удобно място ми далеч от други коли е паркирал лудия Дико!
39
1
 
2
 
! Отговори
TRAIKOVA N. преди 12 години
TRUDNO E DA SE KAJE KOI E VINOVEN ZA VZRIVA NO POSTIJANNOTO NAPOMNJANE NA N.BAREKOV, CHE T.N."TRAKTORA" STOI ZAD VZRIVOVETE NA MEN MI SE STRUVA GLUPAVO I SMESHNO.BAREKOV E POSREDSTVEN CHOVEK I ***. ESTESTVENO ZA TAKIVA KATO NEGO NACHINA DA SE USPEE E DA LIJE NEKOI ZADNIK, KATO NA BORISOV I CVETANOV. ZARADI ELEMENTARIZMA MU NE GLEDAM TV 7. OTVRUSHTAVAT ME JURNALISTI=UGODNICI!!! TE NE POMAGAT NA NIKOGA A SAMO NA SEBE SI. I KOGATO SE TVURDI, CHE TRAKTORA E V OSNOVATA KUDE SA DOKAZATELSTVATA?
38
3
 
8
 
! Отговори
боко преди 12 години
то преди месец Сашко и на Цоко се направи на отворен като го бъзна 2-3 пъти за 6/0/-те /вече не се знае колко са/ апартамента, а и обяснения му поиска;))...
37
2
 
18
 
! Отговори
do 29 преди 12 години
Защо не се замислиш над следното: при положение, че за предния взрив беше хвърлена вината върху Алексей, този, който го е направил не може ли да го е направил с убеждението, че и този път реакциите ще бъдат същите? И в този случай Борисов има интерес да мисли по този начин. Относно поръчковите коментари и директни обвинения срещу него, аз ако съм, бих съдила Бареков и всички *** наред. Как може да се обвинява публично някой за нещо, за което липсват доказателства?
36
1
 
4
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
до 17 добавен от: Анонимен Да Цветка е много богата Кака. Амбицията и направи от поженкаря Боки премиер !По българските закони парите на Цвета са законни и Боко е законно избран от народа ...не разбирам от какво точно си недоволен и в какво я обвиняваш?Вместо да се криеш тук с анонимност *** да се самозапалиш в знак на протест пред парламента!
35
10
 
7
 
! Отговори
Тралала преди 12 години
Сашо Диков е говорителя на Трактора и сигурно не му е изпълнил някаква поръчка. Помним историята с джипа на лудата Янка, бомбите и т.н. Заслужава си го.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Sasho Dikov e za rzs segaa.....sami sa si go vzrivili avtomobila...kupiha go
33
3
 
12
 
! Отговори
Знаещ-до 6 преди 12 години
Сигурен съм ,че не си виждал пресовка от ТНТ, но изказваш "компетентно" мнение.За съжаление не си единствен от тук пишещите си събратя. "Разбирате"от всичко.Истината ,обаче е една.Четвърти неразкрит взрив през тази година. В столицата.Дали са "трактори" ,"комбаини","нагли" ,"медузи","килъри" ит.н. екзотични групи не е открит никой.Това е гавра с МВР ,това е шамар за Цв.Цв. На същият обаче не му "пука". Той припява и потропва с В. Маринов. Събудете се българи-не оставяйте да ви се подиграват.

Спонсорирани публикации