МВР още умува с какво взривиха колата на Сашо Диков

Цветан Цветанов обвърза бомбата с изборите
Обновена: 14 окт 2011 15:00 | 14 окт 2011 12:52,
75
МВР още умува с какво взривиха колата на Сашо Диков
Снимка: Булфото

Около 1 килограм е взривното вещество, избухнало под автомобила на журналиста Сашо Диков. Взривът е бил поставен под предната лява гума или около шофьорската врата, каза изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Веселин Вучков.

По думите му в момента се анализира какво е било взривното вещество и какъв е точният му обем, както и по какъв начин е задействано, но все още няма яснота по въпроса.

Сашо Диков и дъщеря му са разпитани във връзка с взрива, който избухна около 22,00 часа снощи.

„Много е важно да осъдим подобни прояви, независимо от това каква идеология изповядва медията, каква политическа линия подкрепя, защото това е нещо недопустимо и е една заплаха за демокрацията“, коментира Вучков.

Още по темата

Попитан не е ли притеснително, че снощният взрив съвпада с посещението на председателя на ЕК Жозе Барозу и изнесеното заседание на Европейската народна партия, и.д. министърът заяви, че ведомството е обезпечило сигурността на срещите и взривът не се е отразил на тяхната програма. Вучков изрази увереност, че МВР ще гарантира и сигурността в деня на вота.

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов същевременно призова да се даде време на разследващите да свършат работата си.

„В момента сме в предизборна кампания и това според някой лица може да е полезен инструментариум в тази кампания, но аз мога да ви уверя, че страната е спокойна и по-специално след задържането на определени престъпни групи, занимаващи се с тежка организирана престъпност“, заяви МВР шефът в отпуск. Той отказа да даде повече подробности за взривения автомобил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
11
 
! Отговори
333 преди 12 години
Тия пичове на снимката го дават яко Петъшно. Ми то народът го е казал, който работи в Петък шефът му ..... А Цецо е велик и ние бдим над него
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пропускате нещо много важно........*** са страшна напаст,но има нещо по ужасно и от тях- това е криминалната групировка ГЕРБ........Това е от преди 3 месеца...........Адв. Момчил Добрев: Цветелина Бориславова ме заплашва с убийство!Днес се получи имейл от известния софийски адвокат Момчил Добрев. Получих заплахи за смърт от близката на Бойко Борисов Цветелина Бориславова.Прилагам и документ, който е сканиран с входящ номер в Министерски съвет. Моля публикувайте го, защото има реална опасност за живота ми, пише в писмото си топ адвокатът. Верни на мотото си да изнасяма в публичното пространство винаги и на всяка цена ЦЯЛАТА ИСТИНА, ние реагираме незабавно и Ви предоставяме информацията, с която разполагаме.Вие, г-н премиер взехте властта в България с обещанието, че ще се борите срещу мафията, корупцията и престъпността, пише в писмото си до Премиера, адв. Добрев. И продължава: Преди време Ви изпратих безспорни доказателства за беззакония мафия на държавно ниво, бездействия на ваши министри и други, които доказват мафията и корупцията в държавата и в изпълнителната власт.В отговор на това преди седем дни получих три явни заплахи за смърт, идващи от ваша близка бизнес дама, която има интерес от приватизацията на Български пощи- ЕАД. Заплахата е в смисъл, че ако продължавам да търся правата на фирмата, която представлявам Голдмън Мениджмънт АД от фирма Български пощи АД, ще бъда физически ликвидиран.По нататък в писмото си до Бойко Борисов, адв. Момчил добрев пита: Г-н Министър-председател, моля за отговор на въпроса ми замесен ли сте и знаеете ли за отправените заплахи за смърт от близка вам бизнес дама, която има интерес заедно с чужди капитали от приватизацията на Български пощи ЕАД. Същата бизнес-дама заплаши конкурент, пожелал да закупи банкова институция и същият оттегли офертата си незабавно. Явно заплахата е била голяма, ясна и конкретна!В края на писмото адвокат Добрев пита министър-председателя Борисов: Г-н Борисов, има ли поръчка от ваш близък силов министър, негов бивш шеф и лично от вас поръчка до НАП и Прокуратурата, поръчка да бъде съсипано цялото ми семейство?!?
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
23 - Абе на разградският стадион, на Лудогорец-Левски не се чу "Саааашоооо Диков педерасс педерассс", а се чу "Бойййко П...ткоооо" и то много пъти!:)))
29
7
 
5
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
до 5 добавен от: 1 Боку не печели нищо бомбата е поръчана от червените ДС специалисти по подривна дейност.Но няма никакво значение Боки и неговия репресивен апарат срещу свободата на словото вече ще бъде гледан под лупа!
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1 кг тротил ? И това го казва зам. министър на вътрешните работи, и.д. министър ?!Затова държавата ни е толкова окаяна, всички са началници с"више ", а никой не разбира какво работи.
27
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе какво ще умуват! Не е ли ясно! Според Боко и Цоко се е взривил сам и не е нужно да се търсят сигурно извършителите! Като пред Галерия!! Боко каза, че сами са се взривили, ама още доказателства не е представил! Как се нарича човек, който твърди нещо без доказателства всеки знае!
26
2
 
12
 
! Отговори
Гюро преди 12 години
Па я си мислех дека бомбата е свързана с лунното затъмнение
25
15
 
13
 
! Отговори
ДО КРАК преди 12 години
Не си губете времето, а закопчайте АЛЕКСЕЙ ПОМАКА дето изповядва исляма и Гоце *** - само *** на тия години може да има такъв перчем, като Гоце ... Всеки който се е докаснал до тях после е бил отвличан или убиван . . . мъжа на весела лечева, Кюлев, сина на Гусински, киро киров - е за да не бъдат разкрити от време на време посягат и на други разбира се - всичко требе да е конспирация . . .
24
3
 
18
 
! Отговори
frugo преди 12 години
МИЛИЦИОНЕРЩИНА
23
24
 
7
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
Саааашоооо Диков педерасс педерассс......защо ли тва се чува по стадионите :)
22
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КЪДЕ Е ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО СЕГАААА? ТАЗИ БОМБА Е ЗА ВСИЧКИ НАС КОИТО МРАЗИМ МАФИЯТА И *** ,ТОВА Е ЗАПЛАХА СРЕЩУ ОБЩЕСТВОТО
21
8
 
28
 
! Отговори
кретения преди 12 години
Репресивният апарат на тиквата получи повече пари от здравеопазването...! Е по-добре диктатура от кубински тип,отколкото мафиотски тип!
20
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАЩО НЕ ВЗРИВЯТ КОЛАТА НА МИРОЛЮБА БЕНАТОВА ?ЗАЩОТО РАБОТО ЗА БЛАГОТО НА МАФИЯТА,БТВ,НОВА ТВ,КАНАЛ 1 - СА ОБСЛУЖВАЩИ МАФИЯТА
19
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
трактора е взриви и трактора ще му купи нова -нагласена работа
18
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цвъцко нали бил отпуск..... в качеството си на какъв дава изявления и заповеди във връзка с МВР?
17
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една от най-скритите мултилионерки в България, определено се нарича Цветелина Бориславова, която според много вещи лица, е жената стояща начело на България. Разбира се, всичко това е меко казано смешно, но влиянието на на Цветелина Бориславова е найстина огромно. Основна част от състоянието на половинката на Бойко Борисов идва от бившата банка на Иван Костов и подопечният му Славчо Христов СИБанк. Известната като мутренска банка, носи чисти 65 милиарда евро на Цветелина Бориславова при смяната на собственика на общият й дял с Тор Бьорголфсон. Исландският милиардер и Българкста банкерка продават 75% от акциите на СИБанк на белгийската финансова група КВС. Цветелина Бориславова си запази собствеността върху 25% от акциите на СИБанк. Освен в СИБанк банкерката има дялово участие в охранителните фирми ИПОН и ИПОН-2, както и във фирмата за търговия с цигари Интер Прайм Табако ЕООД, както и във фирма за газирани напитки. Трудно е да се определи състоянието на Цветелина Бориславова, но стойността му е около 200 милиона лева. найстина според много журналисти, богатството на банкерката е дори по-голямо, като тя се смята за 2-рата най-богата жена в България, която не е наследила богатството си.
16
3
 
6
 
! Отговори
до Даниел преди 12 години
То бива да си ***, ама чак па толкова... Вложи малко ъкъл като ти плащат да пишеш.
15
3
 
23
 
! Отговори
СМЕШКА преди 12 години
ами със ВЪЗДУХ са го взривилис ВЪЗДУХ!!!това може да им каже и КАЛИНЧО ГЕОРГИЕВнали искал да прилича на агент Хорейшо от МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО МАЯМИ!!!това си е ЧЕНГЕДЖИЙСКА РАБОТА НОРМАЛНИТЕ ХОРА ОТ ВЗРИВОВЕ НЕ РАЗБИРАТА И ТАКА Е МНОГО ЛЕСНО ДА СЕ НАБЕДИ НЯКОЙ ДРУГ ЧЕ СЪБОТИРА ИДЕАЛНОСТТА НА ГЕРБ ТОЧНО КОГАТО СА ТУКА ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ!!!
14
8
 
27
 
! Отговори
До УЖАСА ГЕРБ преди 12 години
Е СЛЕД ТЕЗИ ФАКТИ ВЕЧЕ Е НАПЪЛНО ЯСНО КОЙ ВЗРИВЯВА,КОЙ ЗАПЛАШВА,КОЙ Е СПОСОБЕН НА ПОДОБНИ ЗЛОВЕЩИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ...СЛЕД КАТО ПОСЕГНАХА НА ВИДНИЯ АДВОКАТ ДОБРЕВ КОЙТО ГИ ПОПИТА НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ И ОПИТАХА ДА ЛИКВИДИРАТ РОДИТЕЛИТЕ МУ Е ЯСНО ВСИЧКО........ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ ВЕЧЕ ХОРА КОЙ НИ УПРАВЛЯВА В МОМЕНТА ?
13
3
 
18
 
! Отговори
ужаса Герб преди 12 години
А това от миналия ден.........мутрокомунистите никога не прощават............На 21 септември тази година злосторници подпалиха софийското жилище на проф. д-р Момчил Добрев, който е посланик на добра воля. В 9 9.15 часа сутринта облечен в полицейска униформа индивид залива с бензин и подпалва външната врата на апартамента на професора. В този момент в жилището се намират възрастните му родители, единият от които е неподвижен, а Момчил Добрев е излязъл от дома си минути преди инцидента. Подпалвачът вижда как майката на Добрев го гледа през шпионката, закрива отвора на шпионката с пръст и драсва клечката кибрит. Пожарът се разгаря мълниеносно и само чудо спасява двамата старци да не изгорят като факли. Три месеца по-рано, на 06.07.2011г проф. д-р Момчил Добрев попита в прав текст Бойко Борисов следното: