МВР още умува с какво взривиха колата на Сашо Диков

Цветан Цветанов обвърза бомбата с изборите
Обновена: 14 окт 2011 15:00 | 14 окт 2011 12:52,
75
МВР още умува с какво взривиха колата на Сашо Диков
Снимка: Булфото

Около 1 килограм е взривното вещество, избухнало под автомобила на журналиста Сашо Диков. Взривът е бил поставен под предната лява гума или около шофьорската врата, каза изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Веселин Вучков.

По думите му в момента се анализира какво е било взривното вещество и какъв е точният му обем, както и по какъв начин е задействано, но все още няма яснота по въпроса.

Сашо Диков и дъщеря му са разпитани във връзка с взрива, който избухна около 22,00 часа снощи.

„Много е важно да осъдим подобни прояви, независимо от това каква идеология изповядва медията, каква политическа линия подкрепя, защото това е нещо недопустимо и е една заплаха за демокрацията“, коментира Вучков.

Още по темата

Попитан не е ли притеснително, че снощният взрив съвпада с посещението на председателя на ЕК Жозе Барозу и изнесеното заседание на Европейската народна партия, и.д. министърът заяви, че ведомството е обезпечило сигурността на срещите и взривът не се е отразил на тяхната програма. Вучков изрази увереност, че МВР ще гарантира и сигурността в деня на вота.

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов същевременно призова да се даде време на разследващите да свършат работата си.

„В момента сме в предизборна кампания и това според някой лица може да е полезен инструментариум в тази кампания, но аз мога да ви уверя, че страната е спокойна и по-специално след задържането на определени престъпни групи, занимаващи се с тежка организирана престъпност“, заяви МВР шефът в отпуск. Той отказа да даде повече подробности за взривения автомобил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
21
 
! Отговори
за 100лв първи вариа преди 12 години
От ГЕРБ много добре знаят, че българина е тъпо и упорито *** и се надяват, ако направят няколко показни акции, с които уж се цели дестабилизация, да го накарат да смята, че това е опозицията срещу която да се обедини.
11
6
 
27
 
! Отговори
ужаса Герб преди 12 години
Пропускате нещо много важно........*** са страшна напаст,но има нещо по ужасно и от тях- това е криминалната групировка ГЕРБ........Това е от преди 3 месеца...........Адв. Момчил Добрев: Цветелина Бориславова ме заплашва с убийство!Днес се получи имейл от известния софийски адвокат Момчил Добрев. Получих заплахи за смърт от близката на Бойко Борисов Цветелина Бориславова.Прилагам и документ, който е сканиран с входящ номер в Министерски съвет. Моля публикувайте го, защото има реална опасност за живота ми, пише в писмото си топ адвокатът. Верни на мотото си да изнасяма в публичното пространство винаги и на всяка цена ЦЯЛАТА ИСТИНА, ние реагираме незабавно и Ви предоставяме информацията, с която разполагаме.Вие, г-н премиер взехте властта в България с обещанието, че ще се борите срещу мафията, корупцията и престъпността, пише в писмото си до Премиера, адв. Добрев. И продължава: Преди време Ви изпратих безспорни доказателства за беззакония мафия на държавно ниво, бездействия на ваши министри и други, които доказват мафията и корупцията в държавата и в изпълнителната власт.В отговор на това преди седем дни получих три явни заплахи за смърт, идващи от ваша близка бизнес дама, която има интерес от приватизацията на Български пощи- ЕАД. Заплахата е в смисъл, че ако продължавам да търся правата на фирмата, която представлявам Голдмън Мениджмънт АД от фирма Български пощи АД, ще бъда физически ликвидиран.По нататък в писмото си до Бойко Борисов, адв. Момчил добрев пита: Г-н Министър-председател, моля за отговор на въпроса ми замесен ли сте и знаеете ли за отправените заплахи за смърт от близка вам бизнес дама, която има интерес заедно с чужди капитали от приватизацията на Български пощи ЕАД. Същата бизнес-дама заплаши конкурент, пожелал да закупи банкова институция и същият оттегли офертата си незабавно. Явно заплахата е била голяма, ясна и конкретна!В края на писмото адвокат Добрев пита министър-председателя Борисов: Г-н Борисов, има ли поръчка от ваш близък силов министър, негов бивш шеф и лично от вас поръчка до НАП и Прокуратурата, поръчка да бъде съсипано цялото ми семейство?!?
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я, ние сме имали министър на вътрешните органи!
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
заяви МВР шефът в отпуск
8
3
 
25
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
Убиеца от Ябланица ме опълномощи аз да съм мъ представител със следното съобщение:Моля господата от МВР да побързат,че съм стар вече и не знам колко ще издържа още":)Край на съобщението.1 милиард бюджет!!БАН 50 милиона!!
7
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЛАСТ СЕ ОПИТВА ДА ЗАПУШИ УСТАТА НА ЕДИНСТВЕНИЯ ЖУРНАЛИСТ В БЪЛГАРИЯ
6
5
 
14
 
! Отговори
valko преди 12 години
Какъв 1 килограм, тези луди ли са. С 1 килограм ще взривя цял блок а не само двигателят. Тези от ДОТИ да си погледнат и пре- прочетат учебниците по Взривни вещества. Иначе за взрива - просто е смешно
5
9
 
10
 
! Отговори
1 преди 12 години
давам 1000лв. награда на който ми обясни какво печели герб от тази ситуация - взрив на автомобила на сашо диков, в деня в който ЕП гласува "ЗА" приемането ни в шенген и Барозко и компания са на гости на боко и се скъсват да го хвалят.Другари, офертата е сериозна. 100 лева, за който докаже горното в логически издържана форма.
4
15
 
7
 
! Отговори
Даниел преди 12 години
Сега Сашо да събе Путрашкова, Явор Дачков и Трактора и да видим кой ще си признае. Макар, че остана ли човек в тази държава, който да не знае, че Трактора ги поръчва. Всички знаем, че се е занимал с диверсия.
3
7
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Ти си "скраб", ***
2
8
 
15
 
! Отговори
ЧЕНГЕ преди 12 години
По умна ,и по бърза от нашата полиция няма!!!! Толкова скраб на едно място в света също няма !!
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво има да умуват..не я ли сложи МВР тази пиратка би трябвало да знаят какво слагат.