"За" Плевнелиев 29%, "за" Калфин – 21%

Галъп регистрира мобилизация при ГЕРБ и при БСП
Обновена: 14 окт 2011 20:23 | 14 окт 2011 19:01, Красимир Ангелов
801
"За" Плевнелиев 29%,  "за" Калфин – 21%
Колаж: Dnes.bg

Кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев продължава да води сред предпочитанията на избирателите в президентската надпревара, сочи проучване на Галъп.

Бившият строителен министър получава 29% от гласовете на избирателите, а след него се нарежда кандидатът на БСП Ивайло Калфин с 21%. Трета към момента е Меглена Кунева с 11%.

“Регистрираме мобилизация на привържениците и на Плевнелиев, и на Калфин, като при кандидата на БСП тя е най-силно изразена: ръст от 5% в сравнение със септември”, сочат данните от редовното национално представително проучване на “ББСС Галъп интернешънъл”, проведено сред 1006 пълнолетни граждани на страната между 29 септември – 8 октомври 2011 г.

Според социолозите при евентуален балотаж между Плевнелиев и Калфин, за кандидата на ГЕРБ ще гласуват 39% от избирателите срещу 24% за кандидата на БСП. 31% не биха гласували, а 6% се колебаят. 

Ако на втория тур са Плевнелиев и Кунева, съотношението е 36% за Плевнелиев срещу 25% за Кунева.

“Меглена Кунева продължава да бъде по-трудният противник за Плевнелиев при евентуален балотаж, но шансовете й да се класира за него зависят критично от възможностите й да мобилизира симпатизантите си в оставащата седмица”, отчитат от социологическата агенция.

За отбелязване е високият личен рейтинг на Стефан Данаилов – с 44% доверие през октомври той се нарежда на второ място след Кристалина Георгиева в „класацията” по доверие.

Още по темата

Следват Георги Първанов и Росен Плевнелиев с по 43%, Бойко Борисов – с 42%. Доверието към Меглена Кунева е 34%.

Има лек ръст в подкрепата за основните политически партии по намерения за гласуване за парламент.

Към момента ГЕРБ може да разчита на 32% от гласовете на пълнолетните граждани, БСП – на 20%, а ДПС – на 8%.

31% от анкетираните заявяват, че няма да гласуват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


801
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
720
0
 
10
 
! Отговори
учуден преди 12 години
Не знам как не ви писна от тази непрестанна гавра, то не са лъжи и наглост, как така нещо се говори, на другия ден се отрича, а на третия ви обвиняват, че сте прости и нищо не сте разбрали. Какво стана със сересетата, с разните му калинки и другите издънки. След някоя и друга година няма се учудя ако ви обвинят в халюцинации, когато се опитате да си спомните какви бяха тези случки и какво НЕ се случи.Къде, питам, къде го има това ?
719
0
 
4
 
! Отговори
простотия или вот преди 12 години
За тези избори (два та са по различна схема на зачитане на легитимността им) простотията на организаторите е допуснала за ДВА избора, с вотиране в ДВЕ различни урни и по ДВА РАЗЛИЧНИ СПИСЪКА, гласоподавателят ДА ПОЛАГА ПОДПИС САМО Е ВДИНИЯ списък. .
718
3
 
7
 
! Отговори
крадец от ДПС преди 12 години
Гласуваш ли за БСП - получаваш и един Доган.
717
2
 
4
 
! Отговори
крадец от ДПС преди 12 години
Товарищ Дмитрич му треперят мартинките за това е толкова нервен. Високо се беше изкачила *** и всички и видяха червения ***. Сега като изгуби отново от Бойко /това му е кармата явно / агент Гоце и старите хиени-олигарси които плащат масрафа, ще го издухат като минало годишно листо. Аз обаче ще гласувам за Сидеров тъй като е време Бойко да осъзнае,че народната любов не е даденост а се воюва за нея и да се вземе в ръце. Ясно е, че Плевналиев ще е следващият президент.
716
2
 
5
 
! Отговори
Veselin преди 12 години
Да се готвят за изненади на изборите ,тези които са разочаровали хората трудно ,ще спечелят .Единственият ,който си държи за сега на думите и не се отмята е В.Сидеров ,дано ако стане президент да върне както казва войниците от Ирак ,да пуска референдуми и да бъде твърд с тези ,които крадат .Ако стане президент и той като останалите само е говорил ,много ще ме разочарова .
715
6
 
12
 
! Отговори
ВАНГА преди 12 години
ПЛЕВНЯТА ЩЕ СПЕЧЕЛИ ШАМАРИ ЗАД ВРАТА!!!ПЛАТЕНИТЕ ГЕРБЕРАСТКИ ДРАСКАЧИ ДА НЕ ПРЕКАЛЯВАТ!!! НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА ГЕРБ!!!КАЛФИН - ПРЕЗИДЕНТ!!!ВЕНСЕРЕМОС!!!!
714
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ !!!!АНДРЕЙ ЛУКАНОВ, КРАСИМИР ПРЕМЯНОВ, НИКОЛАЙ ДОБРЕВ, ГЕОРГИ СЕДЕФЧОВ ПЪРВАНОВ, СЕРГЕЙ ДМИТРИЕВИЧ СТАНИШЕВ, ИВАН КОСТОВ, НИКОЛА ФИЛЧЕВ, СТЕФАН СОФИЯНСКИ, РУМЕН ОВЧАРОВ, РУМЕН ПЕТКОВ, ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА, ИВАЙЛО КАЛФИН, АХМЕД ДОГАН, НИХАТ КАБИЛ, МЕГЛЕНА КУНЕВА..... И МН. ДРУГИ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ "ВОЙНИ" ОТ РЕДИЦИТЕ НА ДС И БСП !!!!!!ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СРАМУВАT, НО ТЕ НЕ СЕ СРАМУВАТ
713
14
 
4
 
! Отговори
Алберт преди 12 години
В политиката чудеса не стават, колкото и да им се иска на феновете !Плевнелиев печели категорично !За това огромна заслуга имат комунистическото минало и безцветността на Кунева, както и надутото празнодумие на Калфин.Не без значение е и връзката, която избирателите правят между Калфин и Първанов.Втори последователен президент от БСП е невъзможна вероятност.Такива чудеса в България не стават !
712
0
 
5
 
! Отговори
Veselin преди 12 години
колкото до процентите по реални ми се виждат тия от анкетата тук dnes.bg/polls.php?id=278&page=1 ,а не измислините от някоя платена соц.агенция .Макар че Светослав Витков води в тази анкета, си е смешна кандидатура ,един несериозен макар и интелигентен млад мъж ,по скоро той си прави пак от неговите абстрактни шеги .Може би след години ,като поулегне и стане по мъдър и съзнтелен ,тогава по ще става .
711
1
 
1
 
! Отговори
Слим преди 12 години
Защо трябва нещо да ви приготвяме ?Вие сами се наа .....вате в гащите !Колкото повече се мазните на комунистите, толкова по-жалки ставате пред своите си избиратели !
710
3
 
5
 
! Отговори
Veselin преди 12 години
Пак отписват Волен Сидеров както през 2006 ,разбирасе неслучайно ,и много ще ме зарадва той да стане ,това ще покаже че има будни Българи с отворено съзнание ,макар че си е малко краен спрямо турците,но то е към депутатите на ДПС и тяхната политика .Ако и Сидеров ме разочарова ,както ГЕРБ ме разочароваха ,трудно бих гласувал вече за каквато и да е партия .
709
3
 
8
 
! Отговори
до 725 преди 12 години
кажи какво знаеш Слим? Какво сте ни приготвили от ГЕРБ? Аз не виждам начин да спечели Плевнелиев освен ако не се манипулира вота или хората не отидат да гласуват.... и трети вариант, в който избирам да не вярвам - да са супер прости!
708
4
 
15
 
! Отговори
Хайлазин преди 12 години
29% за Плевнелиев - това с гласовете от Цар Киро ли е?
707
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Безработицата продължава да расте и скоро ще удари и София, която досега гласуваше за ГЕРБ или СДС.
706
15
 
4
 
! Отговори
Слим преди 12 години
Тук се пишат пълни глупости !На всички в България е очебийно ясно, че Плевнелиев е новият президент !Защо само си чешете езиците напразно?Не бягайте от действителността !Стига фантазии и свободни съчинения ! Хората вече не са простаци, за да ги излъжете !
705
4
 
12
 
! Отговори
няма начин преди 12 години
няма начин да не е паднал доста рейтингът на Плевнелиев след дебата онзи ден и след множеството издънки, които от месец насам се случват непрекъснато... никак не ми се вярва още да води толкова убедително... а и не заслужава... не си го представям на нова година по бнт да изнася реч...той без ауто-кю не може да говори, а и с него продължава да си мънка...
704
3
 
10
 
! Отговори
Зара преди 12 години
Кой вярва вече на тея проучвания ?! Ясно е, че всичко е измислено и нагласено в полза на сегашните управляващи ! Специално аз, няма да направя същата грешка като преди 2 години и с удоволствие ще подкрепя Калфин, за да премахнем шуробаджанащината и мутрите с голямо его от "трона"!
703
3
 
11
 
! Отговори
мира преди 12 години
на ГЕРБ яко им пари вече. всичките напъни да доведат половината европарламент тук, няма да им свършат работа и са само признак на немощ. вижда се че вълната започва да се обръща срещу ГЕРБ. не виждам начин да спечелят изборите, освен ако не манипулират резултатите от тях
702
1
 
6
 
! Отговори
nqkoi преди 12 години
До 714: Нещто такова имах в предвид когато натиснах копчето в подкрапа на Волен. Той има голяма подкрепа и от хора, които нямат достъп до интернет. Така че вроятно ще е по-силен от Витков на самото гласуване. Ако хората недоволни от досегашните управляващи, гласуват по равно за Волен и Витков, ГЕРБ и БСП ще са победители...
701
0
 
9
 
! Отговори
ан преди 12 години
ЕТО НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ. ОТ КЪДЕ ВИДЯХА ТЕЗИ ПРОЦЕНТИ? НО СТЪКМИСТИКАТА РАЗЧИТА НА ОВЦЕТЕ. КАТО ПОВТОРИШ ЕДНА ЛЪЖА 100 ПЪТИ И ОВЦЕТЕ Я ПРИЕМАТ ЗА ИСТИНА. И ОТИВАТ ГЛАСУВАТ И ПОСЛЕ ПСУВАТ. ТАКАЕ ВЕЧЕ 22 ГОДИНИ.

Спонсорирани публикации