"За" Плевнелиев 29%, "за" Калфин – 21%

Галъп регистрира мобилизация при ГЕРБ и при БСП
Обновена: 14 окт 2011 20:23 | 14 окт 2011 19:01, Красимир Ангелов
801
"За" Плевнелиев 29%,  "за" Калфин – 21%
Колаж: Dnes.bg

Кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев продължава да води сред предпочитанията на избирателите в президентската надпревара, сочи проучване на Галъп.

Бившият строителен министър получава 29% от гласовете на избирателите, а след него се нарежда кандидатът на БСП Ивайло Калфин с 21%. Трета към момента е Меглена Кунева с 11%.

“Регистрираме мобилизация на привържениците и на Плевнелиев, и на Калфин, като при кандидата на БСП тя е най-силно изразена: ръст от 5% в сравнение със септември”, сочат данните от редовното национално представително проучване на “ББСС Галъп интернешънъл”, проведено сред 1006 пълнолетни граждани на страната между 29 септември – 8 октомври 2011 г.

Според социолозите при евентуален балотаж между Плевнелиев и Калфин, за кандидата на ГЕРБ ще гласуват 39% от избирателите срещу 24% за кандидата на БСП. 31% не биха гласували, а 6% се колебаят. 

Ако на втория тур са Плевнелиев и Кунева, съотношението е 36% за Плевнелиев срещу 25% за Кунева.

“Меглена Кунева продължава да бъде по-трудният противник за Плевнелиев при евентуален балотаж, но шансовете й да се класира за него зависят критично от възможностите й да мобилизира симпатизантите си в оставащата седмица”, отчитат от социологическата агенция.

За отбелязване е високият личен рейтинг на Стефан Данаилов – с 44% доверие през октомври той се нарежда на второ място след Кристалина Георгиева в „класацията” по доверие.

Още по темата

Следват Георги Първанов и Росен Плевнелиев с по 43%, Бойко Борисов – с 42%. Доверието към Меглена Кунева е 34%.

Има лек ръст в подкрепата за основните политически партии по намерения за гласуване за парламент.

Към момента ГЕРБ може да разчита на 32% от гласовете на пълнолетните граждани, БСП – на 20%, а ДПС – на 8%.

31% от анкетираните заявяват, че няма да гласуват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


801
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
680
11
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
КАЛФИН,ПРЪМОВА ,ПЛЕВНЕЛИЕВ ,ВИТКОВ - ХОРА КОИТО НЕ СТАВАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ!БЮЛЕТИНА 9!ВОЛЕН СИДЕРОВ !ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!ДОЛУ КОМУНИСТИЧЕСКА ***!
679
10
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
КОЙТО ПИШЕ МИНУСИ ПРОТИВ ХОРА НА АТАКА Е МРЪСЕН *** И ПРЕДАТЕЛ!ОТИВАЙТЕ В АНАДОЛА ,***!ВОЛЕН ЩЕ Е НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ!НЕКА!ЩЕ!БЮЛЕТИНА 9 КОМУНИСТИТЕ ТРЕПЕРЯТ ОТ СТРАХ !
678
9
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
СКОРО ВРЕМЕ ОТВАРЯМЕ КОНЦЛАГЕРИТЕ!ТАМ ЩЕ СЕ НАСТАНЯВАТ ,ПРЕДАТЕЛИ ,КОМУНИСТИ И ХОРА ОТ МАЛЦИНСТВАТА!САМО БЪЛГАРИ НЯМА ДА ВЛИЗАТ ТАМ!НЕКА !ЩЕ!БЮЛЕТИНА 9 КОЙТО Е ПРЕДАТЕЛ ,ДА МУ ПАЛЯ КЪЩАТА!ТАКА КАКТО ГОРЯХА КЪЩИТЕ НА ЦАР КИРО !АТАКА ПОБЕДА!ПРЕДАТЕЛ СЕ НАРИЧА ЧОВЕК КОЙТО Е ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ !А ТУКА ВЪВ ФОРУМА ВРИ ОТ ТАКИВА *** !МАРШ ПРИ СТАЛИН ,КОМУНИСТИ!
677
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото и да не ми е приятен Сидеров ,в момента той е на кантар както се казва с Калфин ,сътрудник съм към организацията за честни и свободни избори ,съвсем наскоро бяхме в няколко по големи български села и давахме на случайно подбрани граждани да попълват анкети за това кой според тях е най добре да стане президент и резултатите са различни от това което излиза като официална информация
676
9
 
4
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Вера Кочовска преди да почине предрече победата на Волен,а тя никога не е грешила!
675
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ми ядете к*ра, платени писачи. Плевнелиев ще сгази конкуренцията още в първия туп.
674
5
 
15
 
! Отговори
Долу СИДЕР преди 12 години
Цели 2 години власта на ББ зависеше от подкрепата на АтакаКакво направи ромчето Сидер, за тези 2 години власт над ГЕРБ ?1) Остави в сила незаконните по-големи детски на циганчетата от 59, 15 лв. месечно, вместо 35 лв. детски на българчетата- но остави в сила и Подоходния праг от 350 лв. бруто, с който са спрени мизерните детски от 35 лв. на 570 000 бели деца ( основно българчета ), и на нито едно циганче2) На *** премахна 1-год. срок за получаване на помощи и го направи доживотен- а на нас българите увеличи трудовия стаж с 3 години. Ще увеличи и пенсионната възраст3) Само чрез прегласувания бюджет през 2010 г. увеличи помощите на *** с над 800 млн. лева- а нас българите замрази заплатите и пенсиите, увеличи осигуровките и данъците4) Намали от 9 на 6 месеца, времето за регистрация на *** в Бюрата по труда, преди да почнат да получават помощи. Така по-бързо и лесно вече ще смучат социалните парички- а на българките увеличи трудовия стаж преди раждане, чрез който се получава правото на платено майчинство от 12 на 18 месеца. Така по-малко българки ще получават тези пари и съответно няма да раждатНяма да продължавам, въпреки че има още много. И все в този смисъл : " Повече ОТ българите, повече ЗА *** "
673
0
 
21
 
! Отговори
Избирател преди 12 години
Бойко Борисов - Президента на завода за лентички
672
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шменти капели!
671
3
 
8
 
! Отговори
До 680 преди 12 години
Да , ще има изненади,но не от *** сидеров,а от НФСБ !!!
670
4
 
13
 
! Отговори
ссссс преди 12 години
Само дето по всички онлайн анкети водещи са Светльо Витков и Волен Сидеров.Да не останете накрая с пръст у *** с тия платени анкети.
669
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сидеров набира скорост, пък кой каквото ще да казва. Май ще има изненади.
668
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МарабЪ на сичкото братя роми и ченгета дръжте здравУ ей и на 23 за нашИту момче Роску ПлевнятЪ и самУ герб ,че най убо плащат на нас ромите
667
1
 
13
 
! Отговори
COPY :::)))))))))) преди 12 години
Ха, хахааааа...Шушумигата, момчето на причкапов , комсомолчето милионер, еднолично определеният от една мутра-за кандидат за президент, комсомолчето , изграждало комунизЪма в България ,....се грижи за добрия ИМИДЖ на България !!??Кой имидж,спящий по немски паркинги ?? Имиджа на мутренското парвителство ?/ Имиджа на ограбилите България, на Цветита или ИПОН и СИК , на ***,и златевчето ?? ????Че ТЕХНИЯТ имидж на ТОВА се крепеше- на бомбите , на калашниците , на ДС-подкрепата , на застарховането , на бухалките , под надзора на ДС-началниците !!??Ти , къде беше , тогава, лалугер ?? На кого служеше и къде се беше скрил ?? В империалистическа Германия ?? ха, хахахаааааа..)))
666
18
 
5
 
! Отговори
OMS преди 12 години
Росене, за тебе и за никой друг!Нека изкореним комунизма в България!
665
11
 
4
 
! Отговори
Pin преди 12 години
Прав си 670 ! Анкетата на dnes.bg обхваща само грамотните хора. Ако трябва да се получи точна картина, трябва да се добави отклонението което идва от 15% пенсионери без интернет и 10% *** който ще продадат гласовете си. След груби сметки се получава:1. Светослав Витков - 36%2. Росен Плевнелиев - 28%3. Волен Сидеров - 20%4. Ивайло Калфин - 14%
664
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всяка агенция толерира някой от кандидатите, но общо взето глобални грешки не правят
663
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
670 ,а кои анкети са представителни на проъчковите дето от 20 години все едни и същи плазмодии се мазнят по медиите и ни казват кой щял да спечели ,защото те преди това са спечелили от него,тези ли са за тебе(представителни агенции)
662
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С БЮЛЕТИНА НОМЕР 20 ЗА ЕЛ ПРЕЗИДЕНТЕ- С.ВИТКОВ И НИКОГА НЕ СТАВАЙ ЪОЛЕРАС ,ЧЕ ТОЛЕРАСИЯТА УБИВА БЪЛГАРСКИЯ РОД
661
1
 
2
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
От всичките претенденти за президент,4-*** катили,ченгета от Държавна сигурност,3-***,***-кокошкари,Меги-Снахата и .........празно поле в паметта ми.

Спонсорирани публикации