"За" Плевнелиев 29%, "за" Калфин – 21%

Галъп регистрира мобилизация при ГЕРБ и при БСП
Обновена: 14 окт 2011 20:23 | 14 окт 2011 19:01, Красимир Ангелов
801
"За" Плевнелиев 29%,  "за" Калфин – 21%
Колаж: Dnes.bg

Кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев продължава да води сред предпочитанията на избирателите в президентската надпревара, сочи проучване на Галъп.

Бившият строителен министър получава 29% от гласовете на избирателите, а след него се нарежда кандидатът на БСП Ивайло Калфин с 21%. Трета към момента е Меглена Кунева с 11%.

“Регистрираме мобилизация на привържениците и на Плевнелиев, и на Калфин, като при кандидата на БСП тя е най-силно изразена: ръст от 5% в сравнение със септември”, сочат данните от редовното национално представително проучване на “ББСС Галъп интернешънъл”, проведено сред 1006 пълнолетни граждани на страната между 29 септември – 8 октомври 2011 г.

Според социолозите при евентуален балотаж между Плевнелиев и Калфин, за кандидата на ГЕРБ ще гласуват 39% от избирателите срещу 24% за кандидата на БСП. 31% не биха гласували, а 6% се колебаят. 

Ако на втория тур са Плевнелиев и Кунева, съотношението е 36% за Плевнелиев срещу 25% за Кунева.

“Меглена Кунева продължава да бъде по-трудният противник за Плевнелиев при евентуален балотаж, но шансовете й да се класира за него зависят критично от възможностите й да мобилизира симпатизантите си в оставащата седмица”, отчитат от социологическата агенция.

За отбелязване е високият личен рейтинг на Стефан Данаилов – с 44% доверие през октомври той се нарежда на второ място след Кристалина Георгиева в „класацията” по доверие.

Още по темата

Следват Георги Първанов и Росен Плевнелиев с по 43%, Бойко Борисов – с 42%. Доверието към Меглена Кунева е 34%.

Има лек ръст в подкрепата за основните политически партии по намерения за гласуване за парламент.

Към момента ГЕРБ може да разчита на 32% от гласовете на пълнолетните граждани, БСП – на 20%, а ДПС – на 8%.

31% от анкетираните заявяват, че няма да гласуват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


801
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
700
5
 
4
 
! Отговори
Карамазов преди 12 години
Калфин е кандидат за президент от същата партия, оцапана с кръв и хранила с хора прасетата в Ловеч и Скравена ! Той е пряк наследник на сътрудниците на диктатора Живков.Няма никакви доказателства, че БСП е по-различна от БКП ! Бабичките и бивщите агенти на ДС, които са 90 % от електората на БСП са ярко доказателство за комунистическата природа , която няма как да се промени !Никога не бих гласувал за връщането на комунистите на власт !Никога !
699
1
 
13
 
! Отговори
до Додо преди 12 години
Ако ГЕРБ са бъдещето,то значи,че бъдещето е Маджо,Пашата,правешките мафиози,Черепа,тоталитарно,полицейско управление на свързани с БКП и ДС хора.Цялата власт съсредоточена в един човек,към който вече има култ към личноста,присъщ за времето на Вълко Червенков и Сталин.Росен П.не е лош човек.Но той винаги ще е слуга на вожда си и никога няма да е независим и президент на всички българи.
698
3
 
9
 
! Отговори
НЕНЧО преди 12 години
Ааааа аз живея в 16-ти апартамент. Искам да попитам :- верно ли че Росенчо АсАнов е ***, тоест ***- верно ли че е бил комсомолски секретар- верно ли е че не е служил в армията заради хомосексуализъм- верно ли е че е бил бизнес двойка с Лазар Причкапов- верно ли е че поел обещания пред Доган, когато депесарв Андрей Ивано ( с 44 имота) му е уредил оная замяна в София
697
10
 
4
 
! Отговори
Супер ГЕРБ-ер преди 12 години
На 23/10 изборите за президент приключват - Плевнята отнася калфата ,като ластовица червей...Истинската работа започва след това- разследване на младия милиардер Гоцко, устроиване на Доганя в централния, тържествено изпращане на хамстера в родината му.
696
1
 
3
 
! Отговори
MILIONI преди 12 години
Roske na chujd grab i 100 toygi sa malko ,tazi prednina se dalji na 50 000 000 leva isharcheni narodni pari za predizborna agitaciy. Da se zadavite dano ,inache za drugi nujdi pari nymate .
695
2
 
4
 
! Отговори
до 700 преди 12 години
За сметка на това има много данни за миналото на ББ,които той не иска да си спомня.И все пак трябва да има един луд ***,който да казва истината в очите на някой самозабравили се стругарки,пожарникари,физкултурници всички свързани по един или друг начин с БКП и ДС.Не е лошо един луд *** да прави зулуми пред джамията в европейска София,за да не се допусне ислямисти да се дупят на килимчета на тротоарите пред смаяните погледи на жени и деца.
694
2
 
7
 
! Отговори
nqkoi преди 12 години
Преди няколко дни дадох вот за Волен в анкетата. Но сега си мисля ,че ако Волен Сидеров е истински патриот, няма да има нищо против Светослав Витков да бъде президент ...
693
1
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
Заради господин ВоЛен Сидеров съм готов да влеза гол в женската баня
692
2
 
12
 
! Отговори
Торкемада преди 12 години
Никой не може да измести Росен от сърцата на гей-лобито
691
10
 
3
 
! Отговори
Додо преди 12 години
Много е елементарно - ГЕРБ са бъдещето, а Калфин и БСП с мечтите си за връщане на комунизма и Държавна сигурност ,са миналото, което никога няма да се върне в България !Никога повече комунистите от БСП няма да са на всеки трагичен километър от българския преход, за който сега плащаме с мизерията си !
690
2
 
8
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Социолозите да спрат с тези прогнози, най-малкото защото не са верни и винаги са угодни на управляващите към момента. Донякъде им умиват лицето и чудесно обработват общественото мнение. Човек и друго да мисли, непрекъснато му втълпяват, че мнението на болшинството е друго и се демотивира, примирява се. Този филм трябва да се спре. Нека прогнозите се предоставят само на политическите партии за вътрешна употреба, а народа си знае работата. Няма по добър социолог от него!
689
0
 
6
 
! Отговори
николай преди 12 години
Абе хора верно ли вярвате на тези измислени проучвания из нета? разни хора без работа по цял ден стоят и цъкат по анкети и вие вярвате, че са хиляди?! много повърхностно ми се вижда. Да не говорим, че е нереално. Моите очаквания са до изборите ГЕРБ още повече да се съсипят. и няма начин да е по друг начин. Те просто не стават. И ако хората продължават да им вярват и гласуват за тях при всичко, което направиха в държавата само за 2 години - значи заслужаваме да умираме по улиците от глад!
688
3
 
10
 
! Отговори
грешка преди 12 години
Няма да сгреша като преди 2 години ! За това време разбрах, че ГЕРБ са същите пумии като предишните ! За да се махнат трябва да се гласува за най-голямата им конкуренция, тоест за жалост БСП...но това е начинът да се отървем от мутренските смешници с огромно его !
687
1
 
7
 
! Отговори
странно преди 12 години
Абе тея проучвания къде и кога и с кой ги провеждат, че нещо не ми се е случвало досега да взимам участие и не познавам и някой, който да е участвал.... доста съмнително ми се вижда...И тази сигурност, която струи от партия ГЕРБ, че ще спечелят, а в същото време железниците умират например и гафовете им се нижат един след друг... не знам кой ще гласува за тях освен платените...
686
2
 
8
 
! Отговори
Левитиращ преди 12 години
Както вървят нещата Росенчо може и да се размине с Дондуков 2, а понеже си подаде оставката като министър ще трябва да си търси нова работа. Може би Бойко ще го назначи за Директор на завода за лентички :0
685
3
 
4
 
! Отговори
Браво Волене преди 12 години
Този който крещи неистово по митингите, а в Парла-мента нищо не прави се казва ...ВОля ЛЕНина = ВОЛЕНА баща му е сливенски *** ...Преструвал се е на сляп, за да не служи в Българската армияНяма данни да е завършил математическата гимназия в ЯмболНяма данни да е завършил приложна фотография в СофияНяма данни да е завършил Семинарията в СофияНяма данни да е завършил Българска филология в Софийския университетВъобще каквото е започнал, не го е завършилСъщия *** е бил служебен фотограф на 6-ти отдел на ДС, към ОУ МВР - ВрацаСлед това е назначен служебен фотограф към Музея за българска литература в София,от личния приятел на Т. Живков - Георги СвежинНа 6 Юни 1984 г. СРС образува дело N 5152 срещу Сидеров, по член 264, ал. 2 от НК ( изнудване ), защото е откраднал скъп японски фотоапарат - около 1 000 $, и иска пари от собственика за да му го върне.ДС го спасява от съд и затвор. Сидеров вече е агент СотирПознава се с Ахмед Доган от преди 10 НоемвриПодписва петиция за освобождаването му от затвораСлед 10 Ноември е бил на тайно обучение в САЩКандидат на СДС за депутат - не е избранНазначен от ДС за гл. редактор на "Демокрация" без журналистическо образованиеПише люти статии срещу българите в защита на Ахмед Доган и ДПСДокарва вестника до фалитСлед това скъпо платен служител на приятеля на Доган - Илия Павлов и МултигрупПосле дребен писач в "Монитор"После временен водач на листата на НДСВ за Ямболски окръгОтстранен от Кобурга заради връзки с ДСПосле увъртащ се около БСП за депутатско мястоНакрая му се отвори парашута като "краен националист и патриотин"Получавал е пари от Доган (1,6 милиона лева), от арабите, от Сашо Дончев и т.н.Както лично той, така и всички местни шефове на Атака са жидо-масониЛюбимия Му лаф : " ВАЖНОТО Е КИНТИ ДА ПАДАТ "
684
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако искате адекватна анкета- погледнете вдясно в сайта- 180 000 гласа! Най-много *** да вземат още 10% от бабичките и Витков да има с 15 % по-малко иначе това ще са резултатите май!
683
2
 
5
 
! Отговори
ники преди 12 години
Ленторезът къде е днес бе, някой знае ли?
682
7
 
5
 
! Отговори
НФСБ 6 СОЛАКОВ преди 12 години
КАЛФИН,ПРЪМОВА ,ПЛЕВНЕЛИЕВ ,ВИТКОВ ,СИДЕРОВ - ХОРА КОИТО НЕ СТАВАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ! БЮЛЕТИНА 6! СТЕФАН СОЛАКОВ !ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! ДОЛУ КРИМИНАЛНО КОМУНИСТИЧЕСКА ***!
681
2
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
ДО 691 СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБЕ!ТАЯ *** ДА ГИ ПРАТЯ В КОНЦЛАГЕР!СМЪРТ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ***!

Спонсорирани публикации