„Калашников” и цял боен арсенал в къща на Рашков

Находката била в тайник в къща в Катуница
Обновена: 15 окт 2011 16:58 | 15 окт 2011 13:07,
198
„Калашников” и цял боен арсенал в къща на Рашков
Снимка: МВР

Цял незаконен боен арсенал откри МВР в къщата на покойния син на Цар Киро – Иван Рашков.

Находката излязла на бял свят след повторно претърсване на къщата и подаден сигнал за наличие на незаконни боеприпаси.

„Имаше издадено разрешително за нов обиск, като работата по претърсването започна в петък следобед”, коментира пред Dnes.bg районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Всички оръжия били открити в тайник на таванското помещение на опожарения имот на улица „Петко Войвода” в Катуница.

Криминалистите намерили и иззели автоматичен пистолет „Узи” със заглушител с два пълнителя и 45 патрона, пистолет „Браунинг”, автоматичен пистолет без марка и модел със заглушител и пълнител, револвер „Смит и Уесън” с 3 патрона, 8 опаковки „Амонит”, 10 пресовки взривно вещество, пълнител с 20 патрона и 101 патрона с различен калибър.

По неофициална информация е открит и автомат „Калашников”.

„Категорични сме, че това е незаконен боен арсенал, в момента изясняваме произхода на оръжията и техния собственик”, заяви директорът на полицията в Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

Притежателят на арсенала го грозят до 8 години затвор.

След протестите на жителите от Катуница заради убийството на 19-годишния Ангел Петров и палежите на част от имотите на ромската фамилия, бяха направени обиски на къщите.

В палата на починалия син на Цар Киро – Иван Рашков, в който са открити незаконните оръжия, полицаите намериха купища документи.

Сред тях бяха удостоверения за управления на пари в брокерски къщи, оригинални документи за притежание на банкови акции, както и копия на жалби в полицията, подавани срещу фамилията на Рашков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: Кирил РашковКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
съдия върховен съд преди 12 години
тук трябва да е ролята на областния прокурор на варна да се обърне към съда за издаване на заповед за обиски и да нареди на мвр заедно с прокуратурат да влязат в всяка къща и да видят какво има вътре
45
4
 
12
 
! Отговори
Бугарин преди 12 години
Млък, бе ***! Какво нередно има в това човечица Киро Мангалето да има калашници и арсенали в дома си !? Ха, някой написал нещо против това и срещу Киро, ще го последва съдбата на младото Бугарче от Варна - незабавен съд и опропастяване на бъдещето му...поне в разпадащата се Бугария!
44
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Излиза, че полицията е била там да пази *** от Цар Киро и синовете му, а не да пази *** както го изкарваха ваналите които се мислеха за много велики. *** са могли да ги размажат с тези оръжия ако там не е била полицията - ако са ги били извадили тези оръжия жалка им майка на *** от футболните агитки които палеха.
43
1
 
6
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
Атентатът (от латински tento опитвам) е въоръжено нападение над едно или група лица с цел убийство или сплашване. Дори, когато атентата е с цел унищожаване, повреждане на вещ, то пак е насочен към собственика или владелеца на вещта.В този смисъл, да се твърди, че атентата е насочен срещу автомобил е повече от абсурдно.
42
0
 
20
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,И все пак, какво да правим с *** терор???Според ОССЕ В БЪЛГАРИЯ КРАДЕ САМО ЕДИН ***, ЗАТОВА ДА НЕ ОБОБЩАВАМЕ! БРЕ, ПЪК НИЕ ДА НЕ ЗНАЕМ КАКВА БИЛА ИСТИНАТА?!?!?Не било истина, че *** крадат последните стотинки на престарелите ни баби и дядовци по села и градчета, изнасилват ги, после ги разкасапват , а в София наблюдаваме *** БАНДИТИЗЪМ от *** ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА, трима българи са пребити, защото българско семейство дръзнало да защити съседката си от грабеж, а в Катуница? палеж на българска къща Наскоро пак в Катуница наблюдавахме поредното *** слово на омразата, прераснало в поредното умишлено убийство от *** етническа омраза!!! ВСЯКА СЕКУНДА *** ОГРАБВАТ ПО НЯКОЛКА БЪЛГАРСКИ ИМОТА!А според Бойко проблем били две, предварително изпразнени, и подготвени за палеж *** къщи, а не УБИЙСТВА или пребитите българи и ограбените или горящите им къщи ОТ *** ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА и *** терор!?!?СПОМНЕТЕ СИ ТОЗИ ПОВТАРЯЩ СЕ ЕЖЕДНЕВНО СЦЕНАРИЙ...:1. След многократни обиди ***(Слово на омразата от страна на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ. Информирали полицията и тя отговорила:- "До-о-обре"...Няколко часа по-късно Ангел е убит (Убийство от етническа омраза, предизвикано и ОРГАНИЗИРАНО от семейството на царя на местните бандити), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!2. Полицията научава, че ИЗБИВАНИТЕ ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро... Изводи:- Очевидно е, че ПРАВОТО НА ЖИВОТ на българин или ИМУЩЕСТВОТО МУ са нищо, пред правото на *** банди да живеят където си поискат и да ПРЕБИВАТ или УБИВАТ КОГОТО СИ ПОИСКАТ - *** има право да изнасилва и убива, а българина задължението да търпи насилията и убийствата на децата си!!!Цинизъм, нагъл цинизъм, ВЪПИЮЩ ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТ И НИТО ДУМА ЗА ЕЖЕДНЕВНИЯ *** ТЕРОР, той бил пропаганда!!!
41
0
 
6
 
! Отговори
ДО 38 преди 12 години
интересно ти какъв вид *** си......откосите май ще са за теб
40
0
 
4
 
! Отговори
съдия върховен съд преди 12 години
данс не може да върши работата на мвр
39
0
 
20
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
"Цял незаконен боен арсенал откри МВР в къщата на покойния син на Цар Киро Иван Рашков.Находката излязла на бял свят след ПОВТОРНО претърсване на къщата и подаден сигнал за наличие на незаконни боеприпаси."За това не е отговорен Алексей Петров, а само показва колко некомпетентен е Калин Герогиев, Цветан Цветанов, па и самия Премиер.
38
1
 
3
 
! Отговори
съдия върховен съд преди 12 години
ми аз не съм съгласен че всеки съд ще ги оправдае наи малкото сте бъдат задържани сте има разследване и в всеки случаи съда ве се произнесе но на нас не ни минават тия за самоотбраната и не знам защо законодателя не направи промени както е в много от държавите които има незаконо оръжие да се счита за заплаха за националната сигорност с една дума терорист
37
0
 
20
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Кога ще обискират ромите в Столипиново. Показаха ги по Нова телевизия тешко въоръжени. Ами ако някой ненормалник инсценира нападение над Столипиново, какво ще стане? Много е некадърен Цветанов. И за деловодител в полицията не става.
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1.Находката излязла на бял свят след повторно претърсване на къщата @.и подаден сигнал за наличие на незаконни боеприпаси.Това трябва да е наобратно - явно някои от МВР и ДАНС ги е страх за произхода на оръжието.
35
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Всички оръжия били открити в тайник на таванското помещение на опожарения имот на улица Петко Войвода в Катуница."Страно защо не са го използвали този арсенал когато *** палеха къщите им. Няколко откоса с узито и калашника и вандалите които палеха щяха да си събират червата по улицата. Даже нямаще да ги осъдят за това - това си е чиста защита, ако тълпа *** ти обгради къщата и да я пали, всеки съд щеше да ги оправдае, щяха само да ги усъдят за незаконно притежание на оръжие.Интересно е също така, зашо *** убиец в буса не е извадил оръжие да стреля срещу младеже който му е излязъл отпред да се разпрявя и да се прави на мъж, ами е потеглил и го е прегазил.
34
0
 
4
 
! Отговори
съдия върховен съд преди 12 години
и аз това се питам но прокуратурата трябва да реши кои ще изправи пред съда но моето мнение е че трябваше и от тях да имаше арестувани и изправени пред съда защото тук наи малкото имаше публично подстрекаване и използване на оръжие било то хладно или огнестрелно и мойе да получат затова много по строги наказания
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
stra6en ZIRK ! kvoto i drugo da kaza e bezmisleno.
32
0
 
19
 
! Отговори
Цар Киро преди 12 години
Да идват танковете!
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас!Сигурен съм че това не е новина за някои,които е трябвало да вземат мерки много отдавна
30
11
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА: преди 12 години
*** В БЪЛГАРИЯ СА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ-----ТЕ НЕ ВЯРВАТ В БОГА!!ТЕ НЕ ВЯРВАТ В НИЩО----ЕДИНСТВЕНО В "КОМУНИЗМА"!!ХОРАТА НА ДС/БКП И ДС/ДПС....СА СЪЩИТЕ!!!ЧЧЕНГЕТАТА И ДОНСНИЦИТЕ НА ДОГАН ---НЕ СА МЮСУЛМАНИ И НЕ ВЯРВАТ В АЛЛАХ!!!!ТОВА СА ИСТИНСКИТЕ ,***......В БЪЛГАРИЯ!
29
3
 
22
 
! Отговори
Миролюб преди 12 години
Наркоманизираните хулигани са ги сложили там, за да злепоставят Кирчо!
28
1
 
19
 
! Отговори
Георги Петров преди 12 години
А някой запитва ли се защо се е наложил втори обиск?Дали първия не е направен пак повърхностно както всички действия на полицията до сега срещу тази фамилия!!!!!!!!!
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оръжието НЕ Е на покойния му син, а на сегащните обитатели на къщата....те така могат да кажат че е на прадядо им. Другото което е..... сигурен съм, че с някое от оръжията е правено убииство!

Спонсорирани публикации