„Калашников” и цял боен арсенал в къща на Рашков

Находката била в тайник в къща в Катуница
Обновена: 15 окт 2011 16:58 | 15 окт 2011 13:07,
198
„Калашников” и цял боен арсенал в къща на Рашков
Снимка: МВР

Цял незаконен боен арсенал откри МВР в къщата на покойния син на Цар Киро – Иван Рашков.

Находката излязла на бял свят след повторно претърсване на къщата и подаден сигнал за наличие на незаконни боеприпаси.

„Имаше издадено разрешително за нов обиск, като работата по претърсването започна в петък следобед”, коментира пред Dnes.bg районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Всички оръжия били открити в тайник на таванското помещение на опожарения имот на улица „Петко Войвода” в Катуница.

Криминалистите намерили и иззели автоматичен пистолет „Узи” със заглушител с два пълнителя и 45 патрона, пистолет „Браунинг”, автоматичен пистолет без марка и модел със заглушител и пълнител, револвер „Смит и Уесън” с 3 патрона, 8 опаковки „Амонит”, 10 пресовки взривно вещество, пълнител с 20 патрона и 101 патрона с различен калибър.

По неофициална информация е открит и автомат „Калашников”.

„Категорични сме, че това е незаконен боен арсенал, в момента изясняваме произхода на оръжията и техния собственик”, заяви директорът на полицията в Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

Притежателят на арсенала го грозят до 8 години затвор.

След протестите на жителите от Катуница заради убийството на 19-годишния Ангел Петров и палежите на част от имотите на ромската фамилия, бяха направени обиски на къщите.

В палата на починалия син на Цар Киро – Иван Рашков, в който са открити незаконните оръжия, полицаите намериха купища документи.

Сред тях бяха удостоверения за управления на пари в брокерски къщи, оригинални документи за притежание на банкови акции, както и копия на жалби в полицията, подавани срещу фамилията на Рашков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: Кирил РашковКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
5
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
ЕИ ПРОПАГАНДАТА РАБОТИ ТО ПЪЛНО С ЧЕНГЕТА В ТОЗИ ФОРУМ.И ДНЕС ЛИ РАБОТИТЕ Е ЕДНА ГОЛЯМА СТОЯ НА МНОГО БЮРА И СЛУХТИТЕ А.СМЕЩНИЦИ
25
0
 
24
 
! Отговори
Влади преди 12 години
Пак двойни стандарти - осъдиха варненчето за отправени по компа призиви, а НИТО ЕДИН *** не пипнаха, от онези дето размахваха брадви и ножове пред камерите. И се заканваха да ни колят, нас ***. Това не е ли обида?! А ние трябвало да ги наричаме "роми"! Даже под турско турците не са си позволявали тази дума, която означава "човек без вяра, по-долен и от куче".
24
0
 
21
 
! Отговори
rm преди 12 години
И сега ще каже "не са мои, намерих ги" и от мвр-пикчърс ще кажат "не са негови, намерил ги е, нищо не можем да направим" и дотук.
23
5
 
13
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,- Наскоро Всеки ден" твърдеше Около изборите ще изубхне поредната гангстерска война или бередици, кото ще минат през силовите структури на Антон Петров-Хамстера. Задачите се раздавали в заведение в близост до басейна "Спартак" и са режисирани лично от Алекесй Петров Трактора. Два дни преди Катуница, Първанов обяви Революционна ситуация.ТАКА И СТАНА (Случайте Галерия, РЗС, ДСБ, запалените три влака, необяснимите убийства на момичета по парковете, Катуница, вилата на Бай Миле и Сашо Диков, стават все ПО-СВЪРЗАНИ и се случват ВСЕ около пристигането на високопоставени европейци).- Научихме и, че преди 1989г. сержант-милиционера Алексей Петров, е внедрен като доносник от ДС - направление Терор, в Турските съпротивителни организации(в днешното ДПС), като недоволен от смяна на името му (Омеров). Обаче- Кой кого е предавал и на кого е верен сега Петров/Омеров, още не се знаеКакво прави впечатление около Ал.Петров...?1. От 18 годишен, лицето А.П., неизменно е в центъра на събития свързани с Тайните служби, независимо дали става дума за политически или криминални събитията, пари или убийства! - Не е политик, но пише, че го съдят по политически причини... - Не е финансист, но пише на Финансовия министър със съвети от ранга на Мерил Линч...- Никакъв не е, но охраняваше гигантските кражби от Кремиковци, а накрая ръководеше ДАНС...?2. Кой обаче го крепи или по-точно Кои са тези сили, които неизменно са във властта и са мозъка на Октопода? Отговора става все по-елементарен Интереса клати феса - подкрепят го БСП и ДПС и стоящото зад тях ДС.- Стои и въпроса: - Каква е Тайната, която ги свързва, освен Терористичния им произход и цели 30 години и ги държи като Сиамски близнаци?Дали това не е взрива на гара Буново (или друг), организиран от турския щурмовак - Алексей Петров, а днес най-отвратителното им Терористично творение, са безредиците, грабежите, взривовете и убийствата организирани от Сторъкия Октопод БСП, ДПС и стоящото зад тях ДСВъпроса е Във "Всеки ден" ОРАКУЛИ ЛИ РАБОТЯТ ИЛИ ПРОСТО ИЗТОЧНИЦИТЕ ИМ СА ТОЧНИ???
22
0
 
17
 
! Отговори
astarot преди 12 години
Естествено, ще се окаже, че са на мъртвия му син и никой от фамилията не е знаел за арсенала... Виновни отново няма!Колко удобно да използваш къща на мъртвец, за да криеш незаконно притежавани вещи. Никой не може да докаже, че са твои.
21
3
 
19
 
! Отговори
КУРОЛЮБА БЕНАТОВА преди 12 години
МИЛИЦИОНЕРИТЕ СА ХУЛИГАНИ И НАСАЖДАТ ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА
20
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са манипулации! Някой ги е подхвърлил с цел насаждане на етническа омраза! Същият онзи, който бутна момчето под буса когато стана битово-пътния инцидент в Катуница!
19
3
 
19
 
! Отговори
Ето доказателствата. преди 12 години
....СЪДА---ПАК ЛИ ЩЕГО ОСЪДИ "УСЛОВНО", КАТО РУСКОТО ПИЯНО *** СТАВИСКИ....??!АКО ,ПАК МУ СЕ РАЗМИНЕ НА ***.....САМО ТРЕПНЬЕ , МУ Е МАЙКАТА!!!ТОЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ СЪД----Е ЗА РАЗТУРЯНЕ.....!
18
1
 
26
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,И все пак, какво да правим с *** терор???Според ОССЕ В БЪЛГАРИЯ КРАДЕ САМО ЕДИН ***, ЗАТОВА ДА НЕ ОБОБЩАВАМЕ!БРЕ, ПЪК НИЕ ДА НЕ ЗНАЕМ КАКВА БИЛА ИСТИНАТА?!?!?Не било истина, че *** крадат последните стотинки на престарелите ни баби и дядовци по села и градчета, изнасилват ги, после ги разкасапват , а в София наблюдаваме *** БАНДИТИЗЪМ от *** ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА, трима българи са пребити, защото българско семейство дръзнало да защити съседката си от грабеж, а в Катуница? палеж на българска къща Наскоро пак в Катуница наблюдавахме поредното *** слово на омразата, прераснало в поредното умишлено убийство от *** етническа омраза!!!ВСЯКА СЕКУНДА *** ОГРАБВАТ ПО НЯКОЛКА БЪЛГАРСКИ ИМОТА!А според Бойко проблем били две, предварително изпразнени, и подготвени за палеж *** къщи, а не УБИЙСТВА или пребитите българи и ограбените или горящите им къщи ОТ *** ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА и *** терор!?!?СПОМНЕТЕ СИ ТОЗИ ПОВТАРЯЩ СЕ ЕЖЕДНЕВНО СЦЕНАРИЙ...:1. След многократни обиди ***(Слово на омразата от страна на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ. Информирали полицията и тя отговорила:- "До-о-обре"...Няколко часа по-късно Ангел е убит (Убийство от етническа омраза, предизвикано и ОРГАНИЗИРАНО от семейството на царя на местните бандити), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!2. Полицията научава, че ИЗБИВАНИТЕ ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро...Изводи:- Очевидно е, че ПРАВОТО НА ЖИВОТ на българин или ИМУЩЕСТВОТО МУ са нищо, пред правото на *** банди да живеят където си поискат и да ПРЕБИВАТ или УБИВАТ КОГОТО СИ ПОИСКАТ- *** има право да изнасилва и убива, а българина задължението да търпи насилията и убийствата на децата си!!!Цинизъм, нагъл цинизъм, ВЪПИЮЩ ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТИ НИТО ДУМА ЗА ЕЖЕДНЕВНИЯ *** ТЕРОР, той бил пропаганда!!!
17
0
 
58
 
! Отговори
DO DNES BG преди 12 години
ВИЖТЕ КАКВО ЩЕ ВИ КАЖА ЖУРНАЛИСТЧЕТА:ПЪРВО---ТОЙ НЕ Е НИКАКЪВ ЦАР..СПРЕТЕ ДА МУ СЛАГАТЕ ТИТЛАТА ЦАРКАЗВАТЕ ЧЕ Е *** КИРО И ТОЧКА...ЯСЕН ЛИ СЪМ???ВТОРО..КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА...ТЪРСИ СЕ КОЙ Е СОБСТВЕНИКА НА ОРЪЖИЕТО???ЕМИ НА БАЙ ИВАН ОТ ДОБРИЧ СА ТЕЗ НЕЩА И СЛУЧАЙНО ПОПАДНАЛИ В КЪЩАТА НА КИРО МАНГАЛАБАХТИ ЗБЪРКАНАТА КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА
16
0
 
24
 
! Отговори
някой преди 12 години
"...както и копия на жалби в полицията, подавани срещу фамилията на Рашков."Това пък как става? Някой може ли да обясни?!
15
2
 
2
 
! Отговори
do 5 преди 12 години
това им е работата на "тъпите" ченгета-да накарат някой по-*** да пропее.Но ти си толкова ***,че няма да можеш да го разбереш.
14
0
 
8
 
! Отговори
До bb преди 12 години
Абе може ли да има такива *** като теб, бе! *** народ, еййййй...
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега ще му пишт 100 лева глоба хааха а той ше ги черпи по една бутилка ракия "оргинал".
12
1
 
36
 
! Отговори
ъх преди 12 години
То дитето ги носи, г-н полицай, дитето ги мъкне от някъде.
11
17
 
9
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
А НЕ Е ЛИ СТРАННО ЧЕ РАШКОВ ОТДАВНА НЕЕ В ТАЗИ КЪЩА И ТЯ Е БИЛА ОХРАНЯВАНА ОТ МВР.ПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДА КОИ Е СЛОЖИЛ ТАМ ПУШКАЛАТА
10
7
 
6
 
! Отговори
bb преди 12 години
Станишев е собственик!
9
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 1 ти си психично болен бе.....
8
11
 
8
 
! Отговори
до №1 преди 12 години
Аптеките са още отворени. Аре бегай за хапчетата.
7
1
 
24
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
изяснявали собственика....боже...тва като ония дето му намерили наркотици в апартамента ама казал че живеел там под наем...

Спонсорирани публикации