3 коли пак горяха в София. За месец и половина – 44

До момента за палежите са задържани общо четирима души
Обновена: 15 дек 2011 15:26 | 15 дек 2011 07:33,
298
3 коли пак горяха в София. За месец и половина – 44
Снимка: архив Булфото

Три автомобила бяха подпалени през изминалата нощ в София.

Този път горяха коли в кварталите "Люлин" и "Дружба", съобщи БНР.

Първият сигнал е получен малко преди полунощ. Пред блок 211 на столичния квартал "Люлин" е опожарен автомобил. На броени метри от колата е имало патрулка на СДВР.

Още по темата

Полицаят е успял да загаси част от пламъците в автомобила с пожарогасител.

Минути по-късно от другата страна на блока пламва друга кола. Тя е марка "BMW". Запалена е по класическия вариант – с бутилка със запалителна течност.

Около 3 часа в столичния квартал "Дружба" пък е запален джип "Исузу". Това е станало пред блок 35. Oт огъня джипът е изгорял напълно.

Така общият брой на опожарените автомобили в столицата стана 44 само за месец и половина.

До момента в полицията са задържани общо четирима души за палежите.

Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов и премиерът Бойко Борисов обявиха, че държавата среща сериозен проблем по отношение на заловените със запалителна течност у тях.

"Сега, като ги хванем със запалителна течност у тях, те казват, че ще си зареждат колата, като проверим, колата им е наред, по закон трябва да го хванем в момента на палежа, а ние няма по кой член да ги обвиним и задържим", коментира Борисов.

"Осигурили сме допълнителни мерки за сигурност в столицата заради палежите на коли", заяви и МВР шефът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам дали някой помни, но във Франция имаше подобен случай..В продължение на няколко месеца изгоряха 1000+ автомобила..След това всичко утихна.Спряха да горят коли.Полицията там нищо не можа да направи и до ден днешен си нямат и най-малката представа -кой, как и защо..
42
8
 
23
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Колите се палят по поръчка на ГЕРБ!(точно затова полицията няма да хване никой)Целта е, да се гласуват закони за тотално следене и повсеместно видео-наблюдение. Само така гербистите са сигурни, че ще запазят властта, след като съсипаха икономиката и броя на недоволните от управлението им нараства.
41
3
 
7
 
! Отговори
майко мила!!? преди 12 години
абе ти Странджа ли си, манджа ли си не те знам! ти си като латерна бе човек, и пишеш навсякъде!? поне пиши конкретно по темата! егати водопада си! ужас!!!
40
5
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Ако полицаите са заптиета, то ти си от раята. Слагай си ибрика на главата и викай Чаламба
39
1
 
8
 
! Отговори
До Гошо Тъпото преди 12 години
Така е... но ако се самоорганизираме и го/и заловим подпалвачите нали се сещаш, че ще последва и саморазправа до някаква степен..До тук добре.След това с целия този абсурд, който е в БГ, престъпника ще осъди държавата или нас хората, че сме се саморазправили и, че си браним своето, защото МВР-то не може да си свърши работата..Не е като да няма случаи от рода на:Престъпник влиза в частен имот.Собственика с пълното си право се саморазправя с него и после го съдят..В белите страни го няма това!!
38
4
 
29
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Няма как премиерът посред бял ден да зарязва всичко, за да ходи да рита топка, а ние да мислим, че нещата ще се оправят от само себе си. Няма и министър-председател с такъв график, който позволява ритането на топка по обяд и рязането на ленти преди и след обяда. Това означава само едно че Бойко Борисов не работи нищо.Странното е, че няма родители, които биха одобрили подобно поведение на детето си да се изнася от училище, за да рита топка но на Борисов му се радват. Че и за Футболист на годината ще го изберат Никакъв хумор и никаква ирония не виждаме в тази история. Така навремето Слави Трифонов и Ку-ку бенд уж се подиграваха с чалгата, пееха уж иронично попфолк парчета и лека-полека се превърнаха в истински чалгари, чиито клипове се въртят по телевизия Планета.Вчера строи магистрали, днес художник и фугболист, утре поет, Борисов е на път да осъществи идеала на Людмила Живкова за всестранно развитата хармонична личност. Работата е там, че ще остави след себе си всичко останало всестранно разбито и много, много далеч от хармонията!
37
0
 
27
 
! Отговори
До пост № 24 преди 12 години
Има резон в това което си написал. След като полицията не може да се справи (вече поврече от месец), най добре е МВР да обяви награди. Тези пари трябва да са от парите за заплатите на полицаите в съответните градове. Мисля, че до два-три дни на подпалвачите ще им бъде запалена чергата.
36
5
 
17
 
! Отговори
Бакшиш бузук преди 12 години
до 34ходи пак гласувай за БОКО ножицата и заптиетата му
35
2
 
10
 
! Отговори
do 33 преди 12 години
ти да не си мислиш че само Бойко е такъв ? жестоко се лъжеш - няма някой в парламента който да не е като него . Понеже той е главната фигура в момента и всички си го изкарват на него . Ако е някой друг .. пак същата работа . Така че спрете да заемате позиция и да се настройвате против еди кой си . Всеки прави МАЛКО нещо за благото на страната и много за свое благо .
34
2
 
7
 
! Отговори
висаджия преди 12 години
ееех,при нас беше спокойно,чисто и подредено,а хората весели,жизнерадостни и платежоспособни...
33
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОЙКО Е ОТЧАЯН !БОЙКО Е УНИЛ !БОЙКО ПРЕДСТОИ ТИ- СТРАШЕН ВОДЕВИЛ !
32
15
 
15
 
! Отговори
до невинните преди 12 години
Добре де какъв ви е проблема да не носите туби с запалителни течности НОЩНО ВРЕМЕ докато отмине цялата работа с палежите? Или ако не ходите с бутилка бензин през нощта не може да заспите? Малко гражданска съвест вместо само да ревем, че мерките които се взимат са ***??
31
2
 
28
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Бойко ножицата пита за какво протестират? За какво протестират, зачуди се Борисов:Боко, ти питаш за какво протестираме? Ще ти отговоря като на *** човек. Не искам да режиш ленти на обекти построени от други. Можеш да отрежеш лентата само на 19 км. магистрала, която ти построи за 2 г. и 3 м. и за 4,74 млрд.лв. от фиск.резерв.Ти срина средния и малкия бизнес, увеличи безработицата с още 360 х.човека, държиш пенсиите на 70-80 евро. Танов каза кой министър е контрабандист, а ти мълчиш, не откривай дет.градини строени до 1980 г. санирани, тази и миналата година! Ей сега ще ти обясня защо протестираме. 22 години крадяхте на поразия всички до един. Построихте палати, изнесохте си парите в швейцарските банки. Боко на теб лично ти отчитат паричките фондовете от екоенергията нали? Всяко левче лично на теб се дава. Е сега да ти обясня: върнете разграбените пари. Всички замъци и палати по морето и Боровец, трябва да работят за народа, а не за разни олигарси. Върнете ограбените пари и ще напълните хазната и да има затвор за всички крадци!!!
30
4
 
35
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Народее,самоорганизирай се за да си пазиш колите и...имотите.Създайте по местаграждански патрули и който се хване да бъде линчуван на място.Няма друг начин.Дори и дахване някой полицията,той няма да получи възмездие,от...продънената корумпирана съдебна система.
29
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А дали това не е организирано от самите управляващи,за да се дадат извънредни пълномощия на силите за сигурност и се отпуснат допълнителни средства за МВР???Като се има предвид мутренското минало на премиера и перфектната организация на пироманите,това не е изключено!!!А оттам,до "мека диктатура"от типа на Лукашенко,има само една крачка!!!
28
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха, едина втомобил запален на метри от патрулката, прекалено нагло ми звучи, полицаите май са спинкали сладко, вече се замислям и дали самите те не драсват клечката:)
27
6
 
28
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Господа управляващи от истинската терористична антинародна групировка Герб. Вие дестабилизирате страната ! С вашето бездействие срещу *** ненаказана престъпност . Ние изхранваме с нашия кървав ,робски труд тези *** а те се гаврят в лицата ни....Никога ,при никое управление този етнос не е бил така толериран...А за доказателство ето случай от вчера от В.Търново.....милион от нашите кървави данъци тези животни унищожиха.......*** натрошиха новия парк Акация, полицията ги хвана.ВАНДАЛИ ОТ РОМСКИ ПРОИЗХОД ВИЛНЯХА В НОВИЯ ПАРК АКАЦИЯ във Велико Търново, съобщи Йордан Йорданов, шефът на фирма Пролет, която направи новата зелена площ.Извикахме полиция, след като ни алармира охранителят на обекта. У нас тече дискусия дали да се наричат ***, или роми, но по-важното е, че тези хора не работят нищо и се издържат от нашите данъци, а вижте какво правят! Те не могат да се интегрират сами, а ние трябва да ги търпим и интегрираме и затова се дават милиони. Огорчен съм, каза Йорданов. Мургавелите под въздействие на алкохола нахлуват в парка и започват поголовно да трошат новите дървени беседки в събота вечерта. Човекът от охраната, която бе поставена по нареждане на кмета Даниел Панов, за да пази новите паркове, алармира Йорданов, който от своя страна се обажда на полицията. Вандалите тутакси са задържани, но Йорданов се съмнява, че срещу тях ще има възмездие, защото нито работят, нито имат нещо на свое име, което да обезпечи санкциите. Новият парк бе открит съвсем наскоро с пари от европроект. В него са вложени почти милион лева.
26
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откато му повдигнаха нови обвинения Алексей Капута иска да дестабилизира държавата.Това са поръчкови палежи както и взривът пред галерия.Явор Дачков и ПАТРАШКОВА ПОЧНАХА ДА ЛАЯТ за банките и тн.Народа е *** и си мисли за застрахователи,маняци и така на татък.
25
3
 
34
 
! Отговори
До подпалвача преди 12 години
Ще те призная за майстор, ако подпалиш патрулка, докато куката люпа семки облегнат на нея или флиртува с нощните труженички.Пък ако може снимай и качи в нта.
24
7
 
41
 
! Отговори
Питам се ? преди 12 години
Нямам кола. Имам моторна косачка с която стрижа тревата през пролетта и лятото. Имота ми е на 8 км. от най близката бензиностанция. Ако премиера - свинар забрани пренасянето на горива в туби аз трябва да вървя цял ден до бензиностанцията, бутайки косачката. Това намерение на Контонера е поредната му простотия. Вместо да накара Цецо- Шестака да си свърши работата. Нали и двамата са милиционери? Единия от тях даже е и пожарникар, което не означава, че има акъл колкото една кофпомпа.