Федерер се разправи с Дел Потро, чака Надал

Швейцарецът с лекота мина през аржентинеца с 3:0 сета
Обновена: 24 яну 2012 15:15 | 24 яну 2012 10:00, Красимир Ангелов
6
Федерер се разправи с Дел Потро, чака Надал
Снимка: Reuters

Рекордьорът по спечелени титли от Големия шлем Роджър Федерер е първият полуфиналист в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

В сблъсък от четвъртфиналната фаза на турнира Маестрото от Базел наказа Хуан Мартин Дел Потро с 3:0 сета, в отделните части 6:4, 6:3, 6:2 и продължава напред без загубен сет.

Федерер започна ударно днешния двубой на “Род Лейвър Арина” и с перфектна игра си осигури солиден аванс от 3:0, като след епична битка в четвъртия гейм Дел Потро най-накрая успя да измъкне подаването си и да заличи нулата срещу името си.

Усетил, че “дяволът не е чак толкова черен” аржентинецът заигра значително по-агресивно, мощните му удари от основната линия започнаха да притискат сериозно швейцареца и това доведе до връщане на пробива и изравняване на резултата.

В десетия гейм обаче Дел Потро бе поставен в ситуация да сервира за оставане в сета (при 4:5), поддаде се на напрежението и след двойна грешка буквално подари частта на своя опонент.

Така развилите се събития внесоха допълнителна доза спокойствие у Маестрото и оттук до края на мача (с изключение на последния гейм във втория сет) той изцяло пое контрола върху случващото на корта.

След четири отразени точки за пробив, Федерер затвори втория сет с 6:3, а на старта на третата част спечели още първото подаване на своя опонент, което широко отвори вратите към влизането му във финалната четворка.

Така след точно два часа игра Роджър Федерер стигна до крайната победа и вече чака своя добър познайник Рафаел Надал в жадувания от всички приятели на тениса сблъсък във финалната четворка.

Още новини от света на тениса четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Australian OpenРоджър Федерер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-красивия тенис последните 20г. Сампрас и Федерер!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ще рече "чака Надал"? Надал още не си е изиграл мача, да не говорим че бая зор вижда с Бердих, тъй че не му е все още осигурено мястото на полуфинала.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Срещу Надал трябва да играе освободено или пак ще се повторят случайте със спичането когато го срещне и ще загуби. А един освободен психически Федерер е убиец на корта даже и за Надал и Джокович.
1
0
 
6
 
! Отговори
13 преди 12 години
Който го може, го може, удоволствие е да го гледаш!

Спонсорирани публикации