Възстановяваме износа на електроенергия

Вече са запълнени въглищните запаси в ТЕЦ-овете
Обновена: 27 яну 2012 14:47 | 27 яну 2012 12:25, Елка Василева
6
Възстановяваме износа на електроенергия
Снимка: Reuters

Министър Трайчо Трайков подписа заповед, с която се възстановява износът на електроенергия от България от 01.00 часа на 28 януари 2012 година, съобщиха от министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Това става възможно след прекратяване на ефективните стачни действия на служителите от "Мини Марица-Изток" ЕАД и възстановяване доставките на въглища.

Още по темата

Износът на електроенергия от страната започва след запълването на нормативно определените 75% задължителни въглищни запаси в топлоелектрическите централи.

Износът на електрическа енергия от България бе спрян на 21 януари заради миньорската стачка в "Мини Марица-Изток“ ЕАД.

Целта на решението беше да осигури сигурно, непрекъснато и качествено електроснабдяване в страната. 

По неофициални данни загубите на държавните компании и пропуснатите ползи от неосъществения износ на ток за времето на стачката се изчисляват на около 10 милион лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде на скитеее!!!
5
0
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Абе, къде останаха ония отворковци, дето искаха да бачкат в мините, я какъв хубав сняг е натрупал, чакаме ги пред Управлението в Ковачево :)
4
2
 
4
 
! Отговори
Стоянов преди 12 години
Е нали уж заради миньорската стачка щяхте да вдигате тока ?Сега се оказа че за 2-3 дни се изпълни нормата за запаси!Един път въглища няма , друг път имаме запаси.
3
4
 
2
 
! Отговори
brigante преди 12 години
т'ва таа същата енергия дето ни я откраднаха чуждите мафиотски фирми ли е или на родните мафиоти?направо се радвам, че ни затвориха блоковете в аец ... щяха да правят повече пари, а за съсухрения бг народ щеше пак да има един голям _|_ не ми отговаряйте, че плащали данъци 'щото ще трябва да ви се смея:) к'ва е таа мижава сумичка от данъците им пфффф
2
6
 
3
 
! Отговори
хахахааааа преди 12 години
А ЗАЩО ТЕЦОВЕТЕ СА БЕ ЗАПАСИ----кой кога и защо е решил те да нямат запаси,кой и как е отменил задържението тецовете да имат военновременни запаси-.....защо ТОЙ унищожи държавният резерв...и още много защо...пропаднало управление-кражби,гешефт и далавери-събрани на едно място-.заедно с некадърно управление
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
I_E MI SA BE

Спонсорирани публикации