Скандал в стрелбата. Гроздева обмисля бойкот на Олимпиадата

Олимпийската ни шампионка иска оставката на шефа на федерацията
Обновена: 14 фев 2012 15:04 | 14 фев 2012 10:35, Красимир Ангелов
108
Скандал в стрелбата. Гроздева обмисля бойкот на Олимпиадата
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сериозен скандал се заформя в родната спортна стрелба в последните дни.

След като в края на изминалата седмица Федерацията по спортна стрелба изключи клуба на двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, звездата в спортната ни стрелба се закани, че няма да стреля за България на Олимпиадата в Лондон това лято, ако шефът на федерацията Камен Шишманов не подаде оставка.

"Или той, или аз. Нека да видим кой е по-важен за Олимпиадата в тази държава", категорична бе Гроздева пред bTV.

Златната ни медалистка от Сидни 2000 и Атина 2004 обясни, че действията на Шишманов са целенасочени, като целта му е чрез изключването на клуба на Гроздева да получи глас по-малко срещу себе си на Общото събрание на 11 март.

По думите на спортистката така се подсигурявал само с клубове, които са му верни, а тяхната подкрепа купувал със средства от държавната подкрепа, предназначена за другите отбори.

"Държавата и Министерството на спорта имат целево отпускане на средства. Сега, вместо да отидат тези пари за нашата подготовка и за обезпечаване за състезанията, той иска да ме качи на автобус, за да стигна до турнира в Германия.

Държавата е отпуснала достатъчно и не ощетява най-добрите. Но те минават през федерацията и не достигат до нас”, разказа олимпийската шампионка.

Мария Гроздева отбеляза, че посочената причина за изключването на клуба й според шефа на федерацията била липсата на дейност, тъй като негови състезатели не участвали на държавни първенства.

Гроздева обясни, че е пропуснала двата шампионата през миналата година, защото е била на турнир в чужбина по същото време.

От своя страна Камен Шишманов обясни, че според правилника на федерацията всички спортни клубове са длъжни да участват в държавни първенства, за да се види, че развиват дейност.

Той уточни, че олимпийската шампионка може да продължи участията си от името на федерацията, но в само международни турнири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
8
 
5
 
! Отговори
michel преди 12 години
2004-та беше много хубава година не само за спорта ами изобщо и за България.
46
8
 
5
 
! Отговори
до 52 преди 12 години
Ямбол е квартал на Стара Загора.
45
14
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Когато се оядат от държавната софра те се самозабравят и започват да стават нагли, явно ояждането вече е голямо и то трябва да да бъде спряно.
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е това с тази злоба към Гроздева не мога да го разбера ! Със спротра тя си изкарва прехраната все пак ! А на вас завистници можете ли да работите само за да ви казва Тиквата Браво и без никакви парични постъпления за добре свършена работа ?
43
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой звезди се главозамаяха то бива наглост ама чак пък толкова Единствените спортисти които са помагали са Балъков и Бербатов Всички други гледат как да свият повече пари в джоба си ,точно затова и Гроздева си направи клуб в които е единственият състезател .....
42
5
 
25
 
! Отговори
в десетката преди 12 години
Браво на нея !Мачкай крадливите *** Мария!
41
3
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
До 43: Има клуб по стрелба в Ямбол-клуб "Диана" се казва .Ходил съм няколко пъти да стрелям там за разпускане,ами те малокалибрените им пистолети за 15 годишни! И въпреки това на международни състезания винаги е в 5цата! :-)
40
9
 
8
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
Марийчето,че е *** е ***,иначе нямаше да роди.Но че цяла България е ***,не си прав
39
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стреляй Мария!Изпозастреляй ги такива ***!Ти си най-добрата!Ние феновете сме с теб!Мачкай ги наред!!!
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Марче! Отивай навън и мачкай бугарите по състезанията! Те нека те плюят, а ти ги мачкай в това, което най-добре можеш:)
37
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
44Ми *** я изхвърли, че не иска да пълзи пред такива *** като теб:)) Мария да хваща пътя и всяка държава ще я приеме!
36
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАРИЯ ГРОЗДЕВА Е ИМЕ НА СВЕТОВНО НИВО ВЪВ СТРЕЛБАТА ,ХОРА КОИТО СА НЕКАДЪРНИ ДА И ПОЛЕЯТ ВОДА ДА СЕ ИЗМИЕ ДНЕС СЕ ИЗДЪРЖАТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕЙНИТЕ УСПЕХИ
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
41Е като има по-добри от нея млади таланти, защо те покриха квотите,а! Когато младите намалят чалгата, алкохола и наркотиците може и да излезне някой:)))
34
19
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Щом като заплашва че ще бойкотира олимпиадата,да бъде изхвърлена извън българският спорт и да върне всички пари по издръжката и на нейният мъж фиктивен трениор, който е без всякакъв ценз.
33
6
 
10
 
! Отговори
Кияк преди 12 години
Абе пак царя дава ,а пъдаря не дава.Кой е тоя *** да спира на Мария парите бе?Какъв е нито съм го чувал нито е спортист бивш къв е тоя ***?Да не е завършил школа по присвояване на държавни пари от спортисти?ОСТАВКА ВЕДНАГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
32
11
 
13
 
! Отговори
Вики преди 12 години
Гроздева, Гроздева, стига! Има и други и те може да не са по-лоши от нея. Е, стига- олимпиадата не е частна! Тя и съпругът и обсебиха стрелбата за жени. Ами има и други. Нека да ги видим какво могат. Дайте път на младите! Да стане треньор, да подготви млади кадри, да направи нещо друго за България. Едно си баба знае, едно си бае. Явно има много пари там и лакомията ще я затрият-то ясно, че съпругът и дърпа концитя. Тя е само едно оръдие в ръцете му. Аман от феодали- те са навсякъде в живота ни
31
3
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Брат ми е на 16,стреля за провинциален клуб и от федерацията правят всичко възможно да го "преебът" по някакъв начин на всяко състезание.Искат в голям софийски клуб,но той отказва! Обаче малкия за условията,в които тренира... пръска им шортите,дори и при по-големите.Но това е положението в спорта в тая страна.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
35Норматив покриват всички които могат! Няма млади таланти, няма доказани шампиони! Май много не си запознат с някои неща! Ама от млади и недооценени в тази държава!
29
7
 
11
 
! Отговори
qq преди 12 години
Представете си ,че се появи млад талант, който стреля отлично на световно ниво. Тъй като Гроздева не се явява на вътрешните първенства, този талант не може да се покаже, че е по-добър и да се пребори с Гроздева, която излиза, че е абонирана за международен представител на България. Мария трябва да дава пример и да се доказва всеки път на вътрешните състезания, така е в целия снят.
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз бих стрелял за друга държава.Това заслужават чантаджиите в България.

Спонсорирани публикации