Доминик Строс-Кан е задържан във Франция

Той е заподозрян в съучастничество в сводничество
Обновена: 21 фев 2012 14:56 | 21 фев 2012 12:41, Елка Василева
46
Доминик Строс-Кан е задържан във Франция
Снимка: Reuters

Бившият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан е задържан тази сутрин в Лил, Северна Франция, за "съучастничество в сводничество" и "укриване на злоупотреби", съобщи местната прокуратура, цитирана от Франс прес.

Строс-Кан бе поставен под стража веднага, след като пристигна за разпит в жандармерията. Извикан бе и адвокатът му Фредерик Больо, уточнява АФП.

Полицията в град Лил разследва предполагаема мрежа за проституция във Франция и Белгия със замесени полицаи и други служители.

Очакваше се Строс-Кан да бъде разпитан във връзка с предполагаемото си участие в партита - по-специално в Париж и Вашингтон, за да се установи дали е знаел, че поканените жени са проститутки. Редица пътувания на последните са били организирани и финансирани от двама френски бизнесмени, посочва АФП.

Още по темата

Временната мярка задържане под стража спрямо заподозрян във Франция "може да се прилага теоретично за 96 часа, но не бива да продължава повече от 48 часа", пояснил за агенцията източник, близък до разследването, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 12 години
Топят го. По-интересно е защо и кой го топи.
42
1
 
0
 
! Отговори
мишока преди 12 години
този като го гледам,прили4а ми на евреин,или греша,надали.
41
1
 
1
 
! Отговори
7 преди 12 години
Има една българска приказка,волът рие всичко на гърба му пада.Нищо не се губи ,един ден всичко си идва на местото.ДСК е много умен и има жена мулти-милиардерка,някой се стреми към парите им.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проститутките съществуват откакто свят светува, и са употребявани от мъжете от тогава. Сега Строс Кан преднамерено го унищожават с някакви проститутски истории, чак пък сутеньорство, пълен абсурд. Явно Строс Кан представлява голяма опасност за някого с нещо, което ние не знаем и поради, което трябва да бъде изравнен със земята.
39
1
 
3
 
! Отговори
цайс преди 12 години
Чрез ДСК искат да сгромясат ПС/социалистите/и САРКО да спечели.Ще е трудно за 5 години има 1 000 000 милион безработни.350 000 предприятия фалираха,народа няма пари и нещата станаха тежки.Трудно ще е.
38
1
 
7
 
! Отговори
да бе преди 12 години
ДСК е професор и няма по- голям срециалист от него и Чомски.Вече три месеца той чете лекции в много страни в света ,на 25 02 2012 година щеше да изнесе в Париж лекция за кризата и спасяването на Европа от кризата.Той може да харесва жените,може да ходи 1-2 пъти в годината по партита в луксозните ресторанти,но не е сутеньор,има пари и може да има най-красивите жени на света.Но,аз лично не вярвам че е способен на тези години да прави секс.Просто се показва пред хората с мацки,ето това е.
37
0
 
2
 
! Отговори
Light преди 12 години
"През юли 2007 г. президентът на Франция Никола Саркози предлага кандидатурата му за поста изпълнителен директор на МВФ, по традиция длъжност заемана от европейски представител в тази международна институция. На 28 септември 2007 г. е избран на поста." - Wiki
36
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
това означава, че още се страхуват от него, преди изборите
35
0
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Ама този Саркози наистина е много злобен. Решил е съвсем да го съсипе този от снимката.
34
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***. Но не защото се лепи като муха на всяко л..... , а защото го прави, заемайки такъв пост - от който зависят милиони хора.
33
1
 
7
 
! Отговори
555 преди 12 години
Нали започна предизборната кампания във Франция, и онова подобие на мъж иска да го окаля човека и да го неутрализира като конкуренция. Сега започва тормозът, само и само да го съсипе.
32
2
 
3
 
! Отговори
BG pi4 преди 12 години
E tova e novina oko6arixa go toja star *** nakraja e sega zuzutata ste pokazat kakva im e sadebnata sistema,pone sa pedanti ste go zarinat v *** s sigurnost.Evala .
31
2
 
6
 
! Отговори
н преди 12 години
И като е с жена какво ще и направи на тези години,най-много да опъни петалата.
30
2
 
3
 
! Отговори
999999999 преди 12 години
PERBEP
29
0
 
3
 
! Отговори
do 11 преди 12 години
Ot mnogo vi6isti sme na tova polozenie be tarnokop do sega nali se vi6isti bexa ili s dupe i svirki ste vzimali izpitite po marxologija tova vi be6e darzavnija izpit ,va6livi i zlobni komuneta .
28
1
 
5
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Продавам магаре на 2 години.Сиво с бяло петно на челото,подковано,сресано.Намерете клиентка от Франция да го закупи и замести Строс Кан докато е в полицията.
27
2
 
7
 
! Отговори
найси преди 12 години
За да си на корицата на голямо модно списание маникенките какво правят с кого си лягат?да играеш във филм главна роля актрисите си лягат с режисьорите,това е известно в цял свят.ДСК има пари и може да си ляга с която поиска.
26
1
 
10
 
! Отговори
22 преди 12 години
Търсят му под вола теле.Като на вечер организирана и има жени,манекенки,актриси,певици на челото ли им пиши какви са/платени ***/Стига гаргаризъм,ако е жнкар това е негов проблем и лично на жена му.Щом има карт бланш от жена си да ходи по вечери скрасиви жени,но сотиньор,бе той е богат ,а жена му милиардерка,нещо клоши тук.Защо искат да го провалят и да му разбият семейството,да го докарат до гроба.ДСК е велик икономист,най-големия в света.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отношението към жените и децата определя качествата на мъжете.
24
4
 
10
 
! Отговори
dedenze преди 12 години
Ами човека си е *** и то богат !? Не разчита на пенсия от 100 -150 евро!

Спонсорирани публикации