Заподозреният за убиец Мера е мъртъв

Има ранени полицаи
Обновена: 26 мар 2012 11:51 | 22 мар 2012 13:13, Елка Василева
138
Заподозреният за убиец Мера е мъртъв
Снимка: Reuters

Заподозреният за убийството на 7 души Мохамед Мера е бил убит при щурмуването на дома му в Тулуза от специалните сили на френската полиция, съобщи Франс прес.

Спецчастите са решили да нахлуят в дома, след като от няколко часа Мера бил прекратил контактите. Вътре в сградата полицията е влязла в престрелка с Мера.

Ранени са трима полицаи, единият от които е в тежко състояние.

Според някои информации Мера се е отбранявал, след като се заключил в банята. Полицията използвала взривове за срутване на стените, така че по-бързо да открие Мера.

Очевидци са чули много изстрели от автоматично оръжие и експлозии.

Още по темата

Смъртта на Мера вече беше официално потвърдена от президента на Франция Никола Саркози и вътрешния министър Клод Геан.

Малко по-късно вътрешният министър Геан разказа пред репортери на мястото на събитието, че Мохамед Мера загинал, като скочил от  прозореца на апартамента си, оказвайки ожесточена съпротива на полицаите, които щурмуваха пететажната сграда след близо 30 часа обсада.

В момента, в който видеосонда, прекарана от командосите, проникнала в банята, където се намирал Мера, той излязъл от помещението, стреляйки с изключителна ярост едновременно с няколко оръжия. Накрая скочил от прозореца с оръжие в ръка, продължавайки да стреля. Намерили го мъртъв на земята. Двама, а не трима, както бе съобщено първоначално, полицейски командоси са ранени при операцията.

През нощта срещу 21 март Мохамед Мера се обадил в редакцията на телевизия France 24 и съобщил, че поема отговорност за убийството на седем души, от които три деца, в Тулуза.

Мера разказал с подробности как е извършил трите терористични акта, всеки от които бил заснел с камера. Казал, че е член на Ал Кайда и обяснил действията си с политически мотиви.

Убийството на децата и мъжа в еврейското училище в Тулуза Мера определил като отговор на убийствата на палестински деца от ръцете на израелски войници, а нападенията срещу френски войници като отмъщение за изпращането на френски контингент в Афганистан. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: ТулузаМохамед Мера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
6
 
6
 
! Отговори
Живко Сталев преди 12 години
Поправете ме, но не помня някой християнин лично, на собствена глава да тръгва да избива само и единствено мюсюлмани?!! Непомня да е имало такова нещо.За политиката на различни християнски страни няма да говоря, но човека- християнин, единично никога не убивал мюсюлмани. Виж, обратното се случава ежедневно!Затова няма милост и няма сълзи и извинения към такива *** като този на снимката!
66
1
 
6
 
! Отговори
do 56 преди 12 години
Той се обадил обаче никoй не дава записа,ами аз ти казвам че съм се обадил,ти ще повярваш ли на думи...наивни хора...Няма доказателства че той е убил хора,само слухове и манипулация.Те и затова го очисттиха защото щеше да се стигне до истинския убиец а той не трябва да се показва защото ще останат без елит
65
3
 
18
 
! Отговори
искърско говедо преди 12 години
Така е, като си напълнихте държавата с *** от северна Африка и им дадохте права, а нас белите българите третирате като кучета!
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Апартамента на първият етаж, той скочил през прозореца и се утрепал интересно....
63
0
 
1
 
! Отговори
до 58 преди 12 години
Те им напълниха техните ***... с олово
62
0
 
14
 
! Отговори
колко удобно преди 12 години
колко удобно ! И този е убит. Няма разпит няма нищо. Терористите в Русия - убити, Осама - убит, сега и този. Защо ли ? Да не би да нямат начи ни и упойващи бомби, с които да го хванат. Айде поредната замазка за очите на хората !
61
1
 
22
 
! Отговори
AHA преди 12 години
Пред еврейското училище е имало жена францозойка,убиеца я е блъснал преди да влезе в училището да убие евреите,та тази жена трарди че мъжа е европеец с сини очи.Това момче не отговаря на описанието,дано клоуна не спечели изборите,та да му излезнат всичките кирливи ризи,включително за френските инженери убити в караши във връзка с продажбата на френска подводница...
60
0
 
17
 
! Отговори
AHA преди 12 години
Хора които убиват хора,вие как ги наричате?Няма доказателства че той е убивал,защото свидетелите казват че истинския убиец е от европейска раса и със сини очи.Кой може да забрави очите на един убиец?
59
1
 
11
 
! Отговори
Xaxaxaxa преди 12 години
Много интересна история. Като приказка на братя Грим. То беше ясно, че ще гледат да го убият, или да прикрият поръчителите или да препишат деянието на напълно невинен човек. Саркози разигра подобна схема и преди миналите избори. Много гаден тип.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
даваха един филм за френските спец части , там имаше франузин лузър , който го вербуваха в Афганистан талибаните и на края се опита да направи атентат в парижкото метро , осуетиха го , но като оставим худ.измислица , на края филма завърши че от 2001 до 2010 френските служби са осуетили поне 15 такива , все пак за сега вув Франция не се случи това което стана в Ню Йорк , Мадрид и Лондон , а имат най-голямата емигрантска група от араби в Европа , значи успяват и не е задължително да знаете как.
57
1
 
7
 
! Отговори
Църо преди 12 години
Още по-добър щеше да е, ако ни нямаше и нас, "християните"! Май последните истински християни са били изядени от лъвовете на арените в Рим!Изобщо, май е време да идва горския и да пише сметката на всички! Може да остави само някои невинни племена, криещи се усилено от "цивилизацията" из джунглите и пустините на Африка, Лат. америка и разни островни държавици...
56
9
 
0
 
! Отговори
LETA преди 12 години
TAZI ,,ANA,, NORMALNA LI E ILI SE PRAVI NA INTERESNA.NE SAMO NEGO ,NO I S BRATITA MU TRIABVA DA SE ZAEMAT VLASTITE.AKO BE6E V BG,SEGA CHTE6E PRESATA DA GRAMNE,4E OLISAITE SA DEISTVALI NEPRAVOMERNO I SA BILI GRUBI S NARU6ITELITE.
55
0
 
1
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
Имам в предвид подразделение "АЛФА"
54
0
 
5
 
! Отговори
за 56 преди 12 години
ДАЖЕ Е ДАВАЛ АВТОГРАФИ ПО ТЕЛЕФОНА ХАХАХАХАХААА
53
1
 
3
 
! Отговори
do 56 преди 12 години
Ti si naiven, nishto ne razbirash ot postanovki.
52
4
 
5
 
! Отговори
за 57 преди 12 години
А юдеите може ли и те да изчезнат за да не се бият с мюсулманите? И ще си останем само християни и будисти.
51
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЛО РАЗБИРАЧИТЕ ТУКА СТЕ МНОГО ОТВОРЕНИ ЗА ФРЕНСКИТЕ ЧАСТИ, АМА АКО ВИЕ СЕ ИЗПРАВИТЕ ПРЕД НЯКОЙ ТАКЪВ ЩЕ НАПЪЛНИТЕ ГАЩИТЕ.
50
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко по-добър би бил светът ако мюслемите можеха да изчезнат , подобни сцени нямаше да ги има. А сега са ежедневие.
49
6
 
4
 
! Отговори
До 46 преди 12 години
Прочети статията до края, преди да пишеш безсмислици, не само първите изречения - През нощта срещу 21 март Мохамед Мерах се обадил в редакцията на телевизия France 24 и съобщил, че поема отговорност за убийството на седем души, от които три деца, в Тулуза.Мерах разказал с подробности как е извършил трите терористични акта, всеки от които бил заснел с камера. Казал, че е член на Ал Кайда и обяснил действията си с политически мотиви.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kade li se razhojda istinskija ubiez??Az ochakvah te da go samoubijat, a te vzeha che go ubiha ...za pred sveta..i za da ne dava pokazanija njakoga...

Спонсорирани публикации