Френските власти не знаят дали Мера е жив или мъртъв

Държаният под обсада заявил, че е готов да умре с оръжие в ръка
Обновена: 26 мар 2012 11:52 | 22 мар 2012 09:33, Елка Василева
56
Френските власти не знаят дали Мера е жив или мъртъв
Мохамед Мерах. Снимка: Reuters

"Не знаем дали Мохамед Мера е жив или мъртъв. От снощи няма никакви признаци на живот. Надяваме се, че е жив", каза тази сутрин френският вътрешен министър Клод Геан, цитиран от Франс прес.

Геан уточни, че от снощи полицията няма никакъв контакт с него. Снощи Мера казал, че иска да умре с оръжие в ръка, добави вътрешният министър по радио Ер Те Ел.

Мера се укрива в апартамента си в жилищна сграда в Тулуза, обкръжена над 30 часа от елитни сили за борба с тероризма. През нощта полицията взриви експлозиви до сградата, за да го сплаши и да му окаже натиск. Изключено е електричеството в целия район.

В сградата са спрени също снабдяването с вода и газ. Мера бе заявил вчера, че ще се предаде в следобедните часове, но след това се отказа, заяви пред ДПА източник, близък до следствието.

Още по темата

"От снощи той изглежда не иска да се предаде и е много решителен", добави източникът.

Френският гражданин от алжирски произход Мера е заподозрян за убийството на трима военни в Тулуза и областта миналата седмица и на четирима души, от които три деца, при нападение срещу еврейско училище в югозападния френски град в понеделник. Според Мера целта му е била да отмъсти за смъртта на палестински деца и заради участието на френската армия в Афганистан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Париж. Френската полиция разчита на нуждата от сън, за да залови предполагаемия убиец на седем души в региона на Тулуза, Мохамед Мерах, съобщава в. Фигаро.Според специалистите от националната полиция рядко човек може да издържи повече от 30 часа без сън, ако не взема стимулиращи вещества.Френските спецчасти се опитват да не оставят Мерах са заспи и разчитат на неговото психическо и физическо изтощение, за да се предаде. Именно затова през нощта френските полицаи са взривявали врати и прозорци в жилището, където се укрива Мерах, за да поддържат ниска температура и да му попречат да заспи.Сарко стана за смях. интересно двига ли се рейтинга?
41
2
 
4
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
Всички сме статисти. Даже мога да ти кажа името на филма - "Живите мъртви". Участваме като зомбита които вместо мозък им се привижда комунизъм, тероризъм, антисемитизъм и пр. Дано по скоро да свърши филмът.
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това е пълна смехория,можели са да го хванат до сега 100 пъти жив,все пак той не държи заложници,просто мятат една газова граната и го приспиват,нещо не е наред в тая история,полицията стой от вън, тоя си спи вътре и го чакат да се предаде,страно много страно.
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От 23 часа нямат връзка с него,хлапето е избягало,а къде ли е истинския убиец...резил
38
3
 
9
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
ето ви хладнокръвен убиец,бяла раса сини очи...според очевидците на убийствата...джуджето се усря
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В цялата история нищо с нищо не се връзва! Пак имам усещането,че съм статист в чуждестранен филм!
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Елитните,смели,доблестни френски специални части(300) на брой не могат да заловят един ***.Чудно ми е какво ще правят, ако *** са 50 със 700 заложници
35
3
 
9
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
По мои сведения френските и германските племена най-късно са слезли от клона!
34
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коментар 45 е зa 30
33
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя е френски гражданин. И е арабин. Може да е убиец, но кенефистанец във франция стои много по долу от арабин. За европейците един кенефистанец като теб винаги ще стои по долу от един арабонм и мнооооого по долу от френски гражданин. Така че по внимателно, не се исхвърляй, всяка жаба да си знае гьола. -------------Естествено че е така, на тях им трябват роби слезли от клона да им слугуват, не им трябват свободомислещи хора.. Чрез комунистите сега ни мачкат и постоянно ни опростяват за да не сме наравно с тях.... А и гледам, че вече си се примирил със съдбата си на гражданин от кенефдирстан....
32
3
 
11
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Французите изперкаха съвсем, щом убиват деца вече...
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Берлин. Кой е човекът, който хладнокръвно отне живота на три деца? Какво е накарало един 23-годишен младеж да поиска да постави Франция на колене? Мохамед Мерах се смята за вероятен извършител на седем убийства в района на Тулуза. Хората, които го познават, го определят като приятелски настроен и великодушен, пише германският вестник Ди Велт.Мерах е бил религиозен, но не практикуващ мюсюлманин.Отбелязваше Рамадана, това е всичко, разказва негов приятел. Сарко се спука като стара гума..
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И к'ва стана тя,войната между евреите и камиларите вече се води в Европа!Добре ни уредиха европейските толерасти.
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Паризиен: Саркози поведе пред Оланд след стрелбата в Тулуза очаквайте в следващия епизод: Саркози има подкрепата на 99.99% на френския народ:))
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
жив или мъртъв зависи от рейтинга на сарко, следим за сериала...
27
2
 
18
 
! Отговори
Сбогом, Европа! преди 12 години
Колкото се интегрират нашите ***, толкова и пришълците в Европа. Скоро най-красивите европейски градове ще бъдат задушени напълно от тях и връщане назад, уви, няма. Те и сега вече не приличат на центрове с бяло население. Но проблемът не е в цвета на кожата, а в манталитета, високата раждаемост, агресивната религия и културните разлики.
26
4
 
12
 
! Отговори
@ Chikatilo преди 12 години
И аз не обичам евреите, именно защото пуцат по деца - и чужди, и свои, както се разбра тези дни
25
11
 
4
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
Ама много ми прилича на хората от столипиново!!!
24
4
 
15
 
! Отговори
ХаХо преди 12 години
Ще се накефя тоя пич да да намери начин да духне :) Ще ги направи за смях "демократите", които похарчиха 1 000 000 000 долара под формата на бомби да свалят неудобния за тях Кадафи, а сега реват за три деца.
23
3
 
15
 
! Отговори
ZZ преди 12 години
Този ако беше в Русия, нямаше да е жив вече.