Заподозреният за убиец Мера е мъртъв

Има ранени полицаи
Обновена: 26 мар 2012 11:51 | 22 мар 2012 13:13, Елка Василева
138
Заподозреният за убиец Мера е мъртъв
Снимка: Reuters

Заподозреният за убийството на 7 души Мохамед Мера е бил убит при щурмуването на дома му в Тулуза от специалните сили на френската полиция, съобщи Франс прес.

Спецчастите са решили да нахлуят в дома, след като от няколко часа Мера бил прекратил контактите. Вътре в сградата полицията е влязла в престрелка с Мера.

Ранени са трима полицаи, единият от които е в тежко състояние.

Според някои информации Мера се е отбранявал, след като се заключил в банята. Полицията използвала взривове за срутване на стените, така че по-бързо да открие Мера.

Очевидци са чули много изстрели от автоматично оръжие и експлозии.

Още по темата

Смъртта на Мера вече беше официално потвърдена от президента на Франция Никола Саркози и вътрешния министър Клод Геан.

Малко по-късно вътрешният министър Геан разказа пред репортери на мястото на събитието, че Мохамед Мера загинал, като скочил от  прозореца на апартамента си, оказвайки ожесточена съпротива на полицаите, които щурмуваха пететажната сграда след близо 30 часа обсада.

В момента, в който видеосонда, прекарана от командосите, проникнала в банята, където се намирал Мера, той излязъл от помещението, стреляйки с изключителна ярост едновременно с няколко оръжия. Накрая скочил от прозореца с оръжие в ръка, продължавайки да стреля. Намерили го мъртъв на земята. Двама, а не трима, както бе съобщено първоначално, полицейски командоси са ранени при операцията.

През нощта срещу 21 март Мохамед Мера се обадил в редакцията на телевизия France 24 и съобщил, че поема отговорност за убийството на седем души, от които три деца, в Тулуза.

Мера разказал с подробности как е извършил трите терористични акта, всеки от които бил заснел с камера. Казал, че е член на Ал Кайда и обяснил действията си с политически мотиви.

Убийството на децата и мъжа в еврейското училище в Тулуза Мера определил като отговор на убийствата на палестински деца от ръцете на израелски войници, а нападенията срещу френски войници като отмъщение за изпращането на френски контингент в Афганистан. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: ТулузаМохамед Мера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
УБИЙЦИ
26
8
 
18
 
! Отговори
Ристьо Ботеф преди 12 години
Който падне в бой за свобода, той не умира.
25
1
 
12
 
! Отговори
AYYYYYYYYYYYYYYYY преди 12 години
Добре де как се пребил като апартамента му е на 1 етаж?Гледах го директно,повече от 10 минути пукаха с автоматично оръжие,а това за признанието му в 24 часа е лъжа защото никoй не показва записа
24
1
 
5
 
! Отговори
сержант Крюшо преди 12 години
По мое време беше полиция...
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Видеоклипче от некадърното нахлуване на френските *** при терориста имали?
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те и нашите бяха го "отцепили" оня, дето взе заложници в една банка миналата година, то не бяха тепамета, кафенца, грижа за психичното му здраве, и тем подобни захарни памъци, и то след като пусна заложниците - да не са ходили на обучение при французите ?
21
0
 
13
 
! Отговори
Женкар преди 12 години
Френската полиция ни пази.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
15 е абсолютно прав, а колко ли струва цялата операция, два дни разиграва цяла Франция, егати криворазбраната демокрация.
19
0
 
20
 
! Отговори
tosh преди 12 години
ахахахахаххахаха ейй добре го разиграха този театър браво. Хареса ми.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе твърде удобно предизборно някак... а що са им като сакати спец частите, друга тема
17
0
 
21
 
! Отговори
Комедиант преди 12 години
Филмите с френските спецчасти, винаги са комедии. Няма екшъни и трилъри. По принцип французите наблягат на драми и комедии.
16
0
 
17
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Да не забравяме че това са едни от 'най-елитните' части в света. 'Пантери' ли бяха?
15
0
 
19
 
! Отговори
ББ ФЕНКА, СТАРА МОМА преди 12 години
С КАКВО Е ВИНОВНА ФАТМАГЮЛ ПИТАМ АЗ, С КАКВО ?!!
14
3
 
9
 
! Отговори
Ариел Шарон преди 12 години
За него е добре, че не беше пленен и след това предаден на *** !
13
0
 
18
 
! Отговори
Случаен клиент преди 12 години
"Полицията използвала взривове за срутване на стените, така че по-бързо да открие Мерах."И после Брейвик бил луд. Да, ама не.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При положение, че Мерах не е взел заложници и че си е признал за извършените убийства, че има доказателства за вината му е много странно, че специалните части не са го обезвредили за няколко минути. Или френските спец части са много некадърни или най-вероятно решението за обезвреждането му е било решено от политиците и въпреки това да дадат 3-*** ранени са твърде много.
11
4
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
ТОВА Е ОПРЕРАЦИА ФАЛШИВ ФЛАГ НА ФРЕНСКИТЕ СЛУЖБИ !нЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА МЕЙНСТРИИМ МЕДИИТЕ ,ПОРЕДНИЯ ТЕАТЪР В СТИЛ 11ТИ СЕПТЕМВРИ С ЦЕЛ ДА НИ УБЕДЯТ КОЛКО ГОЛЯМА ЗАПЛАХА Е АЛКАЙДА ,КОГАТА ТЯ Е СЪЗДАДЕНА И РЪКОВОДЕНА ОТ ЦРУ!ЧЕТЕТЕ САЙТА НА АЛЕКС ДЖОУНС ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ!
10
1
 
28
 
! Отговори
123 преди 12 години
Бах ти !?!! Триста полицай го обградили. Трима от тях - ранени, единият тежко. Мноооого, мноооого са зле французите. Вместо да го застрелят като куче веднага, те разстроиха живота в цяла Тулуза, спряха тока, водата и газа в цял квартал за 2 дена, изхарчиха вероятно милиони евро и накрая - 3 полицай ранени. Позор за френската полиция!
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сериала свърши щастливо за Мехмед и Инджи всички плакахме много. Повторенията всяка вечер от 19 00 часа в BTV новините
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако преди десетина дни не се беше изцепил президента им с онова "прекалено много чужденци има във Франция", дали щеше да го има тоя ?