Обир за милиони. Като на кино

Спретнаха заградителни КПП-та за залавяне на обирджиите
Обновена: 12 апр 2012 14:39 | 12 апр 2012 09:00,
254
Обир за милиони. Като на кино
МВР направи КПП-та, за да издирва обирджиите. Снимка: Impact Press Grouр

Полицията в страната все още издирва наглите обирджии, които снощи разрязаха и обраха инкасов автомобил, съобщиха от МВР.

В района на обира, в община Севлиево, са изградени контролно-пропускателни пунктове.

Нападението над инкасовия автомобил е станало в района на село Петко Славейково. Сигналът за кражбата е подаден около 19.45 часа снощи на телефон 112.

По първоначални данни на разследващите, докато автомобилът с парите пътувал от Севлиево за Ловеч, от страничен път изскочил микробус, който умишлено се блъснал в инкасовия и го блокирал.

Още по темата

От микробуса излезли двама маскирани, облечени в полицейски униформи, които били въоръжени.

След минути се появили още два автомобила, от които също изскочили двама, облечени като ченгета.

Те заплашили шофьора на инкасовия автомобил и охранителя, който пътувал до него, и с помощта на флекс направили разрез в каросерията, откъдето взели част от наличните пари. По предварителни данни са превозвани около 2 млн. лева.

Непосредствено след подаването на сигнала за кражбата, са предприети заградителни действия от четири областни дирекции на МВР – Ловеч, Габрово, Плевен и Велико Търново.

Микробусът, който е предизвикал умишлената катастрофа с инкасовия автомобил, е намерен малко след инцидента опожарен. От обриджиите засега няма и следа.

Пред Нова телевизия вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че в момента се прави втори оглед на мястото на кражбата.

Той увери, че са предприети всички необходими действия по разкриването на обира, но изрази учудване защо инкасовият автомобил не се е движил по първокласен път, каквито са изискванията по закон.

Цветанов допълни, че за момента разследващите не откриват съпричастност към обира на шофьора и охранителя, пътували в автомобила.

Министърът каза, че подобен обир с разрязване на автомобила се извършва за около десетина минути.

Открадната сума се уточнява, но "може би се говори за около един милион", призна МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук цари голяма шизофрения....същите хора, които иначе искат да се сложи край на престъпността и пълнят страниците с призиви за ред и законност, викат "ура" и "браво" на извършителите на въоръжен грабеж....да живей Андрешко :-))
184
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Битов инцидент! Шивачки са били - ушили са си полицейски униформи.
183
4
 
49
 
! Отговори
Традиция преди 12 години
Както след освобождението от турско робство бандитски засади по дефилетата!Но за разлика от сега дойде министър председател,който искаше да се справи с престъпността и го направи!!! Сегашният и всички преди него НЕискат явно!!! ВЪРНЕТЕ ЗАКОНА ЗА ИЗТРЕБЛЕНИЕТО НА БАНДИТИТЕ!!!
182
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 211 - защото автомобилът е брониран,а не непробиваем.Брониран е до определена степен-т.е. ако започнат да стрелят с автомати в една и съща точка както автомобила е на място,след минута-две хората вътре ще станат на кайма.Да не говорим,че могат и да го запалят и да го засипят с гранати и бомби.Да не си на мястото на хората вътре!
181
2
 
37
 
! Отговори
boika преди 12 години
na dali 6te gi namerite 6tom bili oble4eni kato kuki tova ste vie bg policai
180
1
 
65
 
! Отговори
Отговорът преди 12 години
Въпрос към радио Ереван: Кога ще бъде преборена престъпността в България?Отговорът на радио Ереван: -"Цецо, познахме те по гласа! Спри да задаваш този *** въпрос вече за стотен път!"
179
1
 
55
 
! Отговори
радио Ереван преди 12 години
Съобщение от радио Цецо, пардон, Ереван: "Снощи мутри, преоблечени като полицаи, са обрали инкасов автомобил, управляван от полицаи, преоблечени като мутри."
178
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бандитска държава. Само *** остана тука.
177
9
 
35
 
! Отговори
Rodger преди 12 години
Пълна олигофрения.... Провинциалните цървли с празни мозъци транспортират толкова много пари без никакъв въоръжен ескорт по селки пътища из Балкана.... какво друго може да се очаква ?!?! Не парите ще Ви вземат.... Долуподписаните ще Ви отмъкнат ..... Бах ти простотията... Сега гонете Михаля.... !!!!
176
4
 
41
 
! Отговори
Петков преди 12 години
В другата статия по тоя повод зададох въпрос - ще го задам и тук: При условие, че инкасовия автомобил е брониран защо охранителите са отворили вратите отвътре? Предполагам, че те отвън не се отварят. Какво могат да им направят бандитите ако не са им отворили вратите? Ако всеки, който излезе на пътя и заплаши с автомат може да обере инкасото защо тогава са им тия бронирани автомобил?
175
3
 
43
 
! Отговори
Безработен преди 12 години
Имайки в предвид несигурността на банките ДА ОПАЗЯТ ПАРИТЕ НИ нека всички да ги изтеглим от всички банки , да закрием сметките си и да спрем да гушим касичката на банкеро-политиците ни !!! Сега нещастни пенсионери от някое село в района , няма да получат пенсии , други заплати и така всички ще платим малко по малко сумата !!! Сигурен съм че Първанов или Борисов с едно щракване , могат да извадят сумата от задния си джоб !!! Ние сме подложени на БАНКОВ ГЕНОЦИД !!!
174
1
 
39
 
! Отговори
NEO преди 12 години
prez KOMUNIZMA TAKA LI BE6E , DA SE VURNAT BSP NA VLAST TOTALITAREN REJIM .DREME MI NA KYRA DALI KOSTOV BOKO ILI KOI 6TE E NI YPRAVLIAVA .NO PITAM AZ IMASHE LI REKT PREZ KOMUNZIMA IMASHE LI KLOSHARI ,PARITE STIGAXA ZA VSI4KO I VSI4KI IMAXA JILI6TA A SEGA KVO 5% JIVEAT NA GURBA NA 95% OT NASELENIETO I RAZDELNETO NA KALSITE E OGROMNO I BULGARIA E POTUNALA V MIZERIA .ZA 20 GOD DEMOKARACIA POTUNAXME V MIZERIA A BG SLED VOINA SLED 20 GOD E BILA YSTROENA DURJAVA OT KOMUNISTITE .
173
15
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отново поздравявам Червения Партизански Командир ТРАКТОРА за смелата нощна акция на партизаните от мафиотското крило на БСП с новата песен на стар глас: Във всеки хамбар: Венсеремос другари, ние ще победим и пак ще се върнем във властта да крадем като за последно!!!! С тези грабежи хем си попълваме изтънелия джоб, хем внушаваме на хората, че Бойко не може да се справи с престъпността! Ха, ха, ха, хитро, а?!И все пак се моля нашите да не вземат да взривят пак някоя църква покрай Великден! Съгласен съм, че след като вече 2 год. не сме на власт и Бат Бойко ни ограничи кражбите до минимум и сега нямаме постъпления в Черната каса на БСП и ковчежника й Румен Пикльото си скубе косите от яд, но все пак въпреки, че сме бежбожници и много ни трябват пари се моля нашите смели червени партизани да не се изкушат и да посегнат на някоя църква! Нас Червената Мишка роди!Ние сме във всеки хамбарние сме във всеки хамбар!Станишко е нашия вождТрипера е пернишки ***!И така до като всичко изядемНо пада другаря Мишок пада с тумбак преялпада от много високозаради теб лошия Боко! Ти лакомите мишоци лошо ударинадеждата им за безкрайна далавера попари!И сега реват като бити педалиоще не могат да повярват тези абдаличе далаверата свърши, а с нея края дойдена тъпата им партия Бесепе!Станишко иска партията от мишоцигордо пак да поведено този път партийната каса е празнаняма вече какво да се ядесвърши се с далаверата мазнаи БСП изчезна отвсякъде!Сал Станишко останаза забавление на Доган Султана!
172
1
 
47
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Банката си е виновна, първо, защото пренася толкова много пари наведнъж за да пести пари от гориво, вижте за каква алчност става въпрос и второ да са се движили по първокласните пътища ама нали трябва да съкратят пътя!Ако съм на застрахователите нищо няма им платя на тези!
171
6
 
68
 
! Отговори
2 000 000 лева !!!! преди 12 години
Откраднатите пари надминават 2 милиона лева ! Ехааа, ГЕРБ напълниха партийните каси предизборно ... :)С толкова пари бая ромски гласове ще напазаруват на изборите !Браво, другари гейбери !!!Как ги постигате тези резултати само !!!
170
7
 
50
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
На това ли се радвате бе ***!Народът толкава обедня, че мафията няма какво да му вземе и затова удрят банките.Всички, които бравосват обира са пълни нещастници!Не оправдавайте обирджиите, те едва ли са на мизерни заплати.Те са свикнали на много, да точат ДДС, да отвличат за много пари, да рекетират дребните търговци и т.н.Но, явно тези кранчета пресъхнаха и е ред на банките!Така, че не се радвайте, мизерията е тотална!
169
0
 
37
 
! Отговори
до 188 преди 12 години
Ами като е свободна продажбата на калашници , я ти си купи един пък като те хванат да видим няма ли да те съдят ! Много си *** ! Те не съдят определени хора ,а на такива като тебе и мене им намират мястото !
168
3
 
37
 
! Отговори
до 195 анонимен преди 12 години
Всеки има право да се радва или тъжи за който и каквото си поиска,и то без да бъде определян от който и да е като *** и всякакви обидни квалификации,най вече пък от "никой"...а по въпроса с кредитите,няма човек (или почти) без кредит.особено в БГ.,по важно е , че са взети при едни условия,а се изплащат по съвсем други...но май няма смисъл да обяснявам...едва ли би ме разбрал....
167
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2 милиона така ли се транспортират по нощите и селските пътища....не им е било трудно...такива пари според мен трябва да се охраняват от минимум още една кола с тежко въоръжена охрана с автоматично оръжие включително и охрана в самия инкасо автомобил при парите...тези си ги представям - 2-*** трима с по един пищов, от които почти сигурно единият е бил комбина с обирджиите
166
1
 
35
 
! Отговори
dulovo преди 12 години
bankite si tirsqt takiva ohraniteli koito daim rabotqt za 250lv predimno pensioneri koito ve4e nemogat dasi vdignat krakata to na takiva ohraniteli aftomati neim trqbva spirash bii6 dva 6amara iti pilni kesiqta dosega nesim vijdal mladi qki momceta da ohranqvat

Спонсорирани публикации