Обир за милиони. Като на кино

Спретнаха заградителни КПП-та за залавяне на обирджиите
Обновена: 12 апр 2012 14:39 | 12 апр 2012 09:00,
254
Обир за милиони. Като на кино
МВР направи КПП-та, за да издирва обирджиите. Снимка: Impact Press Grouр

Полицията в страната все още издирва наглите обирджии, които снощи разрязаха и обраха инкасов автомобил, съобщиха от МВР.

В района на обира, в община Севлиево, са изградени контролно-пропускателни пунктове.

Нападението над инкасовия автомобил е станало в района на село Петко Славейково. Сигналът за кражбата е подаден около 19.45 часа снощи на телефон 112.

По първоначални данни на разследващите, докато автомобилът с парите пътувал от Севлиево за Ловеч, от страничен път изскочил микробус, който умишлено се блъснал в инкасовия и го блокирал.

Още по темата

От микробуса излезли двама маскирани, облечени в полицейски униформи, които били въоръжени.

След минути се появили още два автомобила, от които също изскочили двама, облечени като ченгета.

Те заплашили шофьора на инкасовия автомобил и охранителя, който пътувал до него, и с помощта на флекс направили разрез в каросерията, откъдето взели част от наличните пари. По предварителни данни са превозвани около 2 млн. лева.

Непосредствено след подаването на сигнала за кражбата, са предприети заградителни действия от четири областни дирекции на МВР – Ловеч, Габрово, Плевен и Велико Търново.

Микробусът, който е предизвикал умишлената катастрофа с инкасовия автомобил, е намерен малко след инцидента опожарен. От обриджиите засега няма и следа.

Пред Нова телевизия вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че в момента се прави втори оглед на мястото на кражбата.

Той увери, че са предприети всички необходими действия по разкриването на обира, но изрази учудване защо инкасовият автомобил не се е движил по първокласен път, каквито са изискванията по закон.

Цветанов допълни, че за момента разследващите не откриват съпричастност към обира на шофьора и охранителя, пътували в автомобила.

Министърът каза, че подобен обир с разрязване на автомобила се извършва за около десетина минути.

Открадната сума се уточнява, но "може би се говори за около един милион", призна МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
43
 
! Отговори
робин худ преди 12 години
"защо инкасовият автомобил не се е движил по първокласен път, каквито са изискванията по закон" Защото никой в тая държава не си върши работата - никой, никъде. За това и язовирите ни заляха, и пътищата са такива... пародия.Кой знае и какви пенсионери са вардели микробуса, докато млади момчета - спортисти, медалисти, стоят без работа.Разрешително за оръжие с тия закони се вади с триста зора, ако не служиш в армията или полицията...и накрая единствения избор остава да си престъпник.*** за банките
144
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как се е появило ХАЙДУТСТВОТО едно време - някой е имал незаслужено, прекалено много, някои са изнемогвали, въпреки къртовски труд, някой бил по смел и не е можел повече да трае...........времената раждат своите герои.
143
9
 
33
 
! Отговори
глупав народ преди 12 години
Кво им се радвате на обирджиите бе ?! та те са в комбина с шефа на банката и някой от високите етажи на властта ! Вие кво се радвате като дете на шоколад ?!
142
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом са обрали крадец им е простено за 100 години!Евала пичове!
141
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецко днес оправда постъпката си с думите, че не е трябвало инкасото да пътува по второкласен път... и за това ги е атакувал... за нови апартаменти...
140
10
 
38
 
! Отговори
До всички тъпанари преди 12 години
Първо, всички сме зле без бандюгите и политиците. Второ, парите на банките всъщност са парите на вложителите. Трето, тия от инкасото са вътре в схемата на 100%. четвърто, колата на инкасото нема ли джи пи ес и нещо като паник бутон, при натискане подава сигнал до някъде си, и джи ри есът показва къде се намираш - елементарише Уотсън.
139
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 150И как точно банката ще ми вдигне лихвата,като нямам никакви заеми депозити и т.н.Може да ми вдигнат таксата при теглене от дебитната карта,но пак няма да ми навредят особено.Нито пък застрахователите,нямам какво да застраховам.Така че на босия цървулите няма как да вземат.И въобще прави са хората за Робин Худ.От 20г. гледам как ни обират политици,монополи,банки и т.н.Сега се появява нещо позитивно,обрали са един лихвар.Нормално е да се радвам.Приеми го по-леко и се радвай и ти.
138
0
 
39
 
! Отговори
Heat преди 12 години
Обаче са гледали ''Жега" определено,взаимствали са ''туй-онуй''....
137
7
 
38
 
! Отговори
Не е истина.... преди 12 години
Вие нормални ли сте? Нали искате ниски лихви? Е как да стане, когато големите кучета в Западна Европа и Щатите сега ще кажат, че сме много рискова държава и ще вдигнат още лихвите. Как може някой да се кефи на грабеж????Наистина нивото в БГ е паднало драстично !
136
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е, в България и инкасо фирмите са си български. Проверете в интернет за обира на инкасо депото на Securitas от преди 4-5 години. На третия месец след обира изловиха и последните обирджии някъде из Африка. За това никой не краде от тях вече. Но пък си продадоха бизнеса на фирмата-близнак G4S, които не са точно като тях.
135
3
 
40
 
! Отговори
Цветков преди 12 години
Да ограбиш някой не е престъпление! Ако беше, нямаше да има пукната банка!
134
3
 
34
 
! Отговори
антикомунист преди 12 години
радвате се на бандитите, а, комунистически мутанти от три поколения? били от глад станали обирджии? автоматите,джиповете и униформите са им ги подарили от някоя детска градина? щото гладните бандити са бедни и безработни? ТОЛКОВА ВИ Е СБЪРКАНО В ГЛАВИТЕ,ЧЕ СТАВАТЕ САМО ЗА СКРАБ,МИЛИ ДРУГАРИ!
133
6
 
39
 
! Отговори
Апис преди 12 години
Браво на смелчагите направили тоя обир! Обират банките и застрахователите, които смучат нашите пари. Изобщо не ми дреме, че било обир правя евала на обирджиите!
132
3
 
36
 
! Отговори
tim преди 12 години
takiva obiri bez u4astieto na policai nemogat da stanat
131
4
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ясно че ще изпитвам симпатия , ако няма какво да ядеш , нито къде да работиш ще питам , що се отнася до парите Банковите институции са едни от законните обирджии в Българската държава наред с застрахователните компании , крадат те и в същото време ти се усмихват мазно , да не забравим как се появиха тея застрахователни "компании" чрез натиск върху обикновенните хора, " ако не се застраховаш ще ти запалим магазина" тка че тия достатъчно са се нагушили не ги мислете :)
130
12
 
56
 
! Отговори
факт преди 12 години
Обир като на кино,живот като на кино и трилърът се нарича Г Е Р Б ... След ГЕРБ и потоп.Гарантирано !
129
8
 
40
 
! Отговори
до циганин 126 преди 12 години
"Това е перфектния обир,обществото не те съди ,парите са супер,няма загинали.Само Цеко си хапе ***,че някой е изкарал повече от него за деня"! Абе *** ,на тебе някой позволява ли ти да крадеш кабел ,ако някой по-висшестоящ българин не спечели от тази работа ! Така ,че не се заблуждавай ,че са извършили обира без разрешението на Цеко и шефа на банката !
128
3
 
44
 
! Отговори
142 преди 12 години
142, Банката ще ти дигне лихвата по този случай и пак ще са напред с парите :) Ако пък изгорял е застраховател и той няма да ти прости. Тези пари ги крадат от такива като теб, банките и застрахователите са си вързали гащите.
127
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги съм си учила децата да не лъжат и да не крадат. Но явно такива времена са били........... Пак казвам не крадете деца мои, само ме научете как аз да открадна, че поне вие да си живеете живота. От мен вече ни село ни град става , ама Боко като ни е отрязъл и залъка на две , какво да се прави ще крадем, Хайде партизани обадете се с вас сме
126
6
 
33
 
! Отговори
до 142 преди 12 години
Ти защо не си на училище по това време ?!

Спонсорирани публикации